Pedalaman Afrika

Pedalaman Afrika

Bahagian dalaman etnik eksotik sentiasa asal, asal, kerana sudah lama tidak. Walau bagaimanapun, ia juga perlu mengekalkan rasa perkadaran. Oleh itu, jika anda tidak cukup bersedia untuk membuat pedalaman Afrika luar biasa, yang dicirikan oleh kecerahan yang luar biasa, maka, sebagai pilihan, anda boleh menggunakan hanya unsur-unsur individu di pedalaman, yang, misalnya, terdapat dalam gaya seperti penjajah dan art deco. Nah, jika anda masih bersedia untuk eksperimen yang sukar, maka selamat datang ke Afrika yang panas!

Dalaman dalaman yang cantikInterior Afrika yang menakjubkan dengan warna hangat

Ciri-ciri reka bentuk gaya Afrika

Apabila menghiasi bahagian dalam rumah anda dengan gaya Afrika, asasnya harus diambil dalam ciri-ciri umum, yang ditentukan oleh ciri-ciri iklim, semula jadi, serta bahan yang digunakan. Biasanya, para pereka bentuk menjadi asas campuran komponen dalam rumah penduduk Afrika di penempatan yang berlainan. Oleh itu, dua gaya etnik dari pan-Afrika biasanya dibezakan: Mesir dan Maghribi.

Sebelum anda mula membuat gaya Afrika di kawasan pedalaman, anda perlu memutuskan apakah matlamatnya: sama ada tugasnya adalah untuk membawa hanya beberapa warna warni Afrika ke pedalaman atau ia akan menjadi pengulangan yang paling lengkap ciri-ciri utama rumah Afrika. Apabila kursus dipilih, anda boleh mula melaksanakan idea anda.

Ciri-ciri utama gaya Afrika

Ringkasnya, ciri-ciri ini adalah keaslian, warna, dinamik, tenaga, ungkapan dan kontras. Di satu pihak ada minimalisme dan kesederhanaan bentuk, sebaliknya, adalah primitif dalam hiasan dan kekasaran dalam tekstur, sementara pada masa yang sama, kontras dan kecerahan warna dalam aksesori dan tekstil diperhatikan. Biasanya, pedalaman mencerminkan gambar dunia, jadi ia menggunakan bahan semula jadi dan warna semula jadi. Banyak objek seni hiasan dan diterapkan Afrika, yang sangat primitif, dialu-alukan.

Kerana di pedalaman gaya ini terdapat peringatan matahari terbenam, pasir di padang pasir dan hutan yang tidak dapat ditembusi, maka skema warna masing-masing ditentukan oleh warna seperti pasir, coklat, teracotta, oren, kuning, batu bata dan bahkan hijau paya. Perlu diperhatikan bahawa warna-warna yang berlaku adalah  ia berwarna kuning dan coklat (kulit kayu, kayu berkarbonasi, kunyit, madu, susu panggang, kayu manis, kuning, dan sebagainya). Secara umum, warna-warna di pedalaman bukan sahaja perlu hangat, tetapi panas, seperti udara Afrika sendiri. Anda juga boleh mencari gabungan hitam dengan warna yang berapi-api, sebagai peringatan api, serta warna kulit binatang yang tinggal di Afrika. Pengenalan hati warna biru dibenarkan, tetapi hanya dalam kuantiti yang kecil dan sebagai aksen. Dalam erti kata lain, harus diingat bahawa semua nada yang digunakan adalah semulajadi.

Pedalaman Afro dengan warna-warna hangat.Interior dalaman Afrika dengan banyak aksesoriInterior yang sangat hangat dan berwarna-warni

Hiasan dinding hiasan

Terdapat banyak pilihan. Sebagai contoh, anda boleh menggunakannya kertas dinding dengan corak meniru kulit reptilia atau warna haiwan liar. Anda boleh menggabungkan wallpaper menggunakan plain, bertekstur plaster dengan yang berwarna, sebagai contoh, dengan tiruan kulit eksotik. Atau anda boleh cat dinding dalam naungan hangat atau bahkan putih. Untuk memberikan kecerahan, anda boleh membuat sempadan yang mempunyai hiasan Afrika, atau ia hanya boleh menjadi kertas atau dicat dengan cat. By the way, dinding boleh dihiasi dengan silhouettes dicat haiwan. Juga, sebagai pilihan, anda boleh memberikan dinding bangsawan dengan rangkaian retakan nipis yang meniru tanah Afrika, retak oleh kemarau. Anda boleh melakukan ini jika anda menggunakan dua warna cat, salah satunya adalah aksen, dan yang lain dominan.Anda juga memerlukan lacquer craquelure khas dan kemahiran teknik crackle, yang dilakukan pada plaster dan cat. Selain itu,  penggunaan plaster hiasan adalah pilihan lain untuk hiasan dinding. Lebih baik lagi, jika plaster itu buatan "berumur". Kadang-kadang sebahagian dinding selesai dengan perhiasan Afrika dengan kain, dan jika ia adalah bilik mandi atau dapur, ia sempurna mozek untuk pelapisan dinding atau jubin dengan meniru tekstur kulit reptilia.

Langkah putih di pedalaman AfrikaDinding warna semula jadi di pedalaman gaya AfrikaDinding hangat di pedalaman Afrika hangat

Lantai hiasan

Untuk membuat lantai batu akan menjadi penyelesaian yang paling optimum. Jubin stoneware porcelain akan sesuai untuk bahan ini. Lebih-lebih lagi, untuk Afrika, lantai sejuk ini hanya meningkatkan tahap keselesaan. Walau bagaimanapun, kita tidak berada di Afrika dan kita perlu memasang sistem "lantai panas».

Sebagai alternatif, matt papan parket, terutamanya dengan meletakkan dek. Sangat ke tempat itu akan menjadi tikar permaidani, yang akan mengingatkan anda tentang pondok-pondok Afrika, di mana selalu ada tikar untuk golongan miskin. Antara lain, terdapat penutup lantai buluh, biasanya dalam bentuk slabs bentuk besar atau laminate flooring, yang juga merupakan penyelesaian yang menarik untuk lantai. Permaidani buatan tangan yang diperbuat daripada benang terang harus diletakkan di atas lantai.

Hiasan lantai di pedalaman AfrikaLantai kayu AfroJubin Porcelain di lantai di pedalaman Afro

Siling hiasan

Mengenai siling, adalah disyorkan untuk melukisnya hangat atau putih. Dengan cara ini, kain penutup kain di bawah siling sempurna. Dan jika anda mahu melakukan sesuatu yang lebih asli, maka pasangkan rasuk kayu gelap di bawah siling dan meletakkan pada mereka buluh atau batang buluh. Dengan cara ini, papak buluh tidak hanya ada di lantai, tetapi juga untuk siling. Mereka dilampirkan terus ke siling asas atau ke peti yang tergantung, dan semua ini menyumbang kepada penciptaan kehadiran luar biasa di pondok Afrika yang sebenar.

Dekorasi siling untuk bahagian dalaman AfrikaSiling terang di pedalaman dalam gaya Afrika

Membekalkan pedalaman Afrika

Bagi perabot, juga perlu diingat bahawa kriteria utama adalah bahan semulajadi atau sebaliknya, tiruan yang berkualiti tinggi. Sekiranya kita bercakap tentang Afrika, bahan utama adalah buluh, rosewood, buluh, cendana, rotan, tanah liat, serta kulit tulen, kulit reptilia, kulit savana, kulit kayu sawit. Perabot itu sendiri diperbuat daripada kayu, berbeza dengan kesederhanaan, kekasaran dan berat, mempunyai bentuk geometri. Perabot boleh dilengkapi dengan lukisan atau ukiran. Perabot palsu juga sesuai di pedalaman seperti itu, dan rotan dengan tilam dan bantal yang lembut dan karpet yang menggantungkan diri. Perabot yang diperbuat daripada kulit coklat gelap kelihatan hebat, seperti perabot buluh.

Perabot gaya AfrikaPerabot bilik mandi gaya Afrika/ perabot eksklusif untuk pedalaman Afrika

Dada kayu besar digunakan secara meluas sebagai hiasan dalaman, serta rak tergantung dengan rak kasar digantung pada tali mudah di bawah siling.

Tekstil dan aksesori gaya Afrika

Tekstil harus berada dalam warna tepu dan menarik kecerahan dan variegasi zigzag hiasan dan pola rhomboid pada objek seperti upholsteri kerusi dan najis, langsir, bedspreads dan bantal. Anda juga boleh membuat panel tekstil berwarna-warni. Perhiasan yang sama ada di atas piring,  permaidani dan lampu lantai. Daripada permaidani, kulit dibenarkan.

Banyak perkara yang boleh digunakan sebagai aksesori, seperti tirai buluh, patung tanah liat, angka gading, azimat, lampshade rotan, tirai kayu, trofi memburu, topeng Afrika, serta tumbuhan hidup, seperti laurel sawit atau pakis.

Topeng Afrika misteri di kawasan pedalamanAksesori gaya AfrikaCermin dalam bingkai kayu di pedalaman Afrika

Cermin dan gambar dalam bingkai yang diperbuat daripada kayu buluh atau balsa kelihatan hebat di pedalaman Afrika.

Walau bagaimanapun, muzium etnik tidak boleh diwujudkan di pedalaman dan rasa perkadaran masih diperlukan.