Bagaimana untuk memilih jubin di bilik mandi

Bagaimana untuk memilih jubin di bilik mandi

Jika lorong bermula dengan penyangkut, maka "kemuncak" bilik mandi moden adalah jubin seramik. Ia adalah wanita yang mencipta kecantikan dan kesenangan, gaya unik dari sudut yang menakjubkan di apartmen ini. Sebuah pasaraya khusus bersedia untuk menawarkan pelbagai warna jubin warna dan tekstur yang pelbagai. Pada masa yang sama, peluang untuk membeli jubin yang salah diperlukan sangat tinggi. Bagaimana untuk memilih hiasan penting ini bilik mandi? Apa yang perlu saya cari?

Ia tidak bernilai membuktikan bahawa jubin itu praktikal, mudah dan cantik. Ia mudah untuk menjaga dia. Dia tidak takut air, yang sangat penting untuk bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi. Perkara utama ialah memilih jubin yang betul.

Bagaimana untuk memilih jubin di bilik mandi

  1. Ia perlu meninggalkan jubin gipsum dan bahan hygroscopic lain. Mereka menyerap kelembapan, membengkak dan tidak berpegang pada dinding bilik mandi.
  2. Ia perlu membeli jubin seramik hanya gred pertama. Lagipun, ia diletakkan selama 10 tahun atau lebih.
  3. Anda juga harus memberi perhatian kepada pengilang: Syarikat Sepanyol dan Itali menikmati kepercayaan khusus dari pelanggan.
  4. Jubin porselin dicirikan oleh peningkatan kekuatan, tidak tergelincir dan tidak menggosok. Dia berasa hebat di atas lantai. Selain itu, jubin lantai tidak ditutup dengan glaze, yang cepat dihapus, dan jubin kehilangan kecanggihannya.
  5. Ubin tembok suka sayu, yang meningkatkan sifat rintangan kelembapannya. Dia sangat cantik, terima kasih kepada banyak lukisan yang paling menakjubkan.
  6. Dalam saiz, anda boleh memilih yang besar, dalam bentuk panel atau jubin mozek yang kecil. Jubin besar akan kelihatan konyol dalam bilik mandi yang kecil. Tetapi di dalam sebuah bilik besar ia adalah baik, kerana lapisan-lapisan di antara plat jarang berlaku dan tidak merosakkan gambar secara keseluruhan.
  7. Jubin mozek membolehkan anda membuat adegan yang paling hebat dan menghias bilik mandi. Walau bagaimanapun, bekerja dengannya memerlukan masa tambahan, usaha dan lebih mahal.

Pilih warna

Skema warna menduduki tempat yang istimewa dalam hiasan kerajaan air wangi. Adalah penting untuk diingat bahawa bilik mandi "pakaian" dalam jubin selama bertahun-tahun. Oleh itu, warna tidak boleh mengganggu atau menghalang. Warna-warna putih atau kuning putih yang klasik secara visual mengembangkan sempadan bilik, dan yang gelap mempersempit mereka. Mana-mana warna merah boleh menyebabkan pergolakan atau kecemasan yang tidak dapat dijelaskan. Dan nada hijau atau biru melegakan ketegangan otot dan melegakan. Tidak satu bilik di apartmen boleh mendedahkan dunia dalaman seseorang seperti bilik mandi. Menghias dengan jubin jangan lupa mengenainya. Sekarang kita tahu cara memilih jubin di bilik mandi. Mempunyai pembelian yang bagus! Baca bagaimana meletakkan jubin anda sendiri di sini.