Klasik di pedalaman

Reka bentuk apartmen eksklusif dalam gaya klasik

Kelas-kelas klasik tetap pada fesyen pada bila-bila masa semasa perkembangan umat manusia, berani bersaing dengan mana-mana trend fesyen. Orang yang yakin yang mempunyai rasa rasa, dan tidak ada prasangka, dengan berani arah ke arah ini, mengetahui bahawa ia tidak akan gagal.

Dalam gaya klasik pedalaman, terdapat beberapa peraturan yang tidak dapat dipecahkan. Pertama, bilik-bilik mesti dipisahkan dengan jelas dari satu sama lain. Satu-satunya penyimpangan mungkin dari peraturan ini ialah dapur studio, tetapi ia harus sekurang-kurangnya secara simbolik dipisahkan dari ruang tamu. Kedua, keseluruhan reka bentuk harus dipikirkan terperinci terkecil dan teratur secara simetri dan seimbang. Tidak ada tempat untuk ketidaklengkapan kreatif atau kekacauan perancang - segala-galanya perlu jelas dan kemas. Juga, perhatian harus dibayar kepada apartmen itu sendiri, kerana klasik tidak bertolak ansur dengan apa-apa siling dan ruang kecil. Ingat bahawa awal gaya ini digunakan dalam pembinaan istana.

Klasik adalah gaya yang muram, walaupun kesederhanaan dan keanggunannya. Reka bentuk ini tidak bertolak ansur dengan warna-warna terang dan warna, semuanya dalam konsepnya harus diukur dan dihalang. Warna hitam dan putih adalah cara terbaik untuk mewujudkan suasana yang tepat - asas palet reka bentuk mana-mana. Di samping itu, coklat, kuning dan emas (dalam kuantiti yang kecil) akan kelihatan baik. Skim warna yang terhad sering menjadi masalah bagi pereka yang tidak berpengalaman, tetapi tuan-tuan yang sebenar boleh membuat karya, memegang hanya tiga atau empat warna. Ramai pereka fesyen juga membolehkan anda menambah warna biru, hijau dan ungu kepada palet klasik, tetapi hanya untuk perabot dan barangan dalaman yang lain.
Ruang tamu - hati rumah

Jika anda masih membuat keputusan untuk bekerja dengan gaya unik ini, perkara pertama yang perlu anda mulakan adalah ruang tamu. Bagi pereka, bilik ini selalu menjadi yang paling sukar untuk melaksanakan semua ideanya, kerana ia sepatutnya menjadi selesa, berfungsi dan dapat dirasakan sebaik mungkin. Nasib baik, klasik membolehkan anda menyelesaikan semua tugas ini.

Perabot di pedalaman klasik selalu diusahakan untuk terperinci terkecil, bersaing walaupun dengan Baroque yang terkenal. Dalam hiasan barang-barang dalaman, tidak sepatutnya menjadi kegembiraan yang berlebihan, tetapi semua sudut yang tajam, seperti misalnya, kaki kerusi, biasanya dibulatkan dan dihiasi dengan ukiran. Bahan utama klasik adalah pokok, dan dalam bidang ini anda boleh mencuba sebanyak yang anda suka. Karelian birch, walnut, dan ceri sangat popular di kalangan pereka klasik.

Pastikan dapur kekal ruang terang di seluruh pedalaman, dan jangan ditimbun dengan butiran yang tidak diperlukan. Klasik memberi tumpuan kepada kawasan yang hidup dan tidur, memasuki tempat memasak sedikit dengan perhatian mereka, tetapi ini hanya memberi pereka lebih ruang untuk kreativiti. Di dalam bilik ini adalah lebih baik untuk melihat hutan cahaya, tetapi untuk mengelakkan permukaan berkilat, berkilat, pertama, kerana tidak praktikalnya, dan kedua, kerana kelihatan "moden" yang mencolok.

Dapur bergaya klasik

Tambah sedikit keintiman

Di dalam bilik tidur, pereka perlu memberi perhatian khusus kepada pencahayaan. Keseluruhan dalaman klasik secara amnya membayangkan pencahayaan yang baik bilik dan sejumlah besar cahaya matahari, dan tempat tidur tidak akan menjadi pengecualian. Semua keinginan yang tidak diucapkan untuk kemewahan dapat direalisasikan dalam lampu - biarkan ia menjadi lampu kandil mahal dengan pendants kristal, atau lampu yang rapi dengan warna porselin dalam bentuk lampshades tradisional. Di dalam klasik, ia bernilai menumpukan pada loket dan lampu meja, tetapi elakkan lampu lantai.

Bilik tidur adalah kawasan di mana klasik membenarkan penambahan warna-warna lain yang lebih cerah.Contohnya, seprai mungkin tidak berwarna putih, tetapi biru yang disenyapkan, tetapi pasti mesti menyerupai item dalaman lain, seperti bantal kecil untuk dekorasi atau warna lampu lampu. Juga keputusan reka bentuk yang baik akan menjadi kombinasi warna dinding dan hiasan katil. Kaedah ini membantu untuk mengasingkan kawasan tidur tanpa mengoyakkannya daripada idea umum, tetapi untuk kes ini warna pemersatu mesti dipilih dengan teliti.

Bagaimana dengan hiasan? Nampaknya klasik yang dibezakan oleh keparahannya, dan di sini perlu menghadkan para pereka, tetapi ini salah tanggapan umum. Ia berada dalam hiasan bahawa kuasa-kuasa utama dan wang dilaburkan, ia adalah orang yang memberikan aksen warna yang diperlukan dan membantu mengatasi ketegasan klasik klasik.

Lukisan, ukiran, porselin, cermin, tingkap kaca berwarna yang boleh menggantikan permukaan kaca dalam perabot, senjata hiasan dan banyak lagi - klasik hanyalah rahmat bagi mereka yang suka mewah tetapi tidak dapat menahan gaya Baroque yang menarik.

Hiasan dalam apartmen klasik

Perhatian khusus perlu dibayar kepada semua permukaan kaca di dalam rumah. Klasik suka melimpah cahaya di pinggir pasu anggun dan tarian kelinci yang cerah pada patung-patung kaca; ini memberikan reka bentuk daya tarikan istimewa. Cuba cari di kedai dalam talian atau di kedai khusus untuk dekorasi kaca dan anda akan kagum dengan pelbagai dan rahmatnya.

Kaca dalam dalaman klasik

Pencinta buku perlu melihat klasik secara berasingan, kerana pedalaman ini hanya bersuara dalam setiap surat bercetak. Anda akan terkejut betapa baiknya rakan kertas anda akan melihat rak terbuka di ruang tamu atau bilik tidur, dan pencahayaan yang baik akan membantu anda menyelamatkan penglihatan anda dan tidak membahayakan pedalaman dengan sumber cahaya yang tidak perlu.

Apabila mencipta imej klasik, lebih baik untuk mengelakkan tren teknologi baru. Sudah tentu, dalam dunia moden, sukar untuk dilakukan tanpa Internet dan televisyen, tetapi inilah yang dianggarkan para pereka yang berpengalaman. Penghala dengan mudah menyembunyikan di dalam rak tertutup kecil, lebih baik memasang pusat-pusat muzik di dalam kabinet dengan pintu gelangsar, supaya tidak merumitkan akses anda ke keajaiban teknologi ini, dan TV di ceruk khusus dalam kabinet yang dihiasi untuk klasik tidak akan begitu menarik.


Tidak syak lagi, pereka moden sering menggunakan stilization klasik, bukan warisan langsung, tetapi ini tidak boleh dipanggil inovasi buruk. Lantai kayu mahal tetapi tidak praktikal digantikan dengan jubin atau lamina, langsir tebal menjadi tirai, dan candelier kristal memudar ke latar belakang di hadapan pencahayaan bersepadu ultra moden, tetapi mungkin ini lebih baik?