Arbor hijau

Arbors taman: kami memilih reka bentuk yang unik dan praktikal

Bukan untuk apa-apa yang selama berabad-abad dalam arbors berturut-turut telah hiasan yang paling popular dan berfungsi hiasan taman. Di bawah bumbung gazebo taman anda boleh bersembunyi dari matahari yang terik dan hujan ringan, bersara, membaca buku atau kerja, minum minuman ringan. Dan anda boleh mengumpulkan seluruh keluarga untuk makan malam atau menjemput rakan-rakan ke pesta di udara segar. Apa-apa rehat menjadi lebih menyenangkan di bawah twitter burung dan kicauan serangga, dikelilingi oleh landskap yang indah dipenuhi aroma alam semula jadi.

Arbor kayu Pada masa ini, arbors untuk plot peribadi telah berhenti menjadi hanya bangunan ringan yang direka untuk melindungi dari matahari atau hujan, dan telah menjadi kerja kecil seni seni bina sebenar.

Reka bentuk yang luar biasa

Satu model gazebo yang cekap dan teliti akan mengubah reka bentuk landskap, menjadi hiasan utamanya. Apabila membangunkan sebuah projek bangunan terbuka, penting untuk mempertimbangkan bahan dan gaya pelaksanaan bangunan utama, dan reka bentuk landskap taman atau taman anda. Jika gazebo itu akan direka bentuk bersama dengan gaya reka bentuk rumah, digabungkan dengan bangunan lain di tapak, maka anda boleh mencapai kesan ensemble seni bina tunggal.

Pergolas dengan dapur batu

Pemilik rumah mempunyai matlamat yang berbeza, memasang gazebo di kotej musim panas atau di atas bumbung rumah bandar, tetapi sering kali, sebagai tambahan kepada perlindungan dari cuaca, ramai orang ingin mengatur tempat untuk memasak dengan api. Dengan memasang dapur batu atau perapian di bawah bumbung, anda boleh melindungi diri anda dari ragam alam semula jadi dan menikmati makanan di meja makan secara langsung di udara segar.

Dapur batu

Kawasan makan

Penggunaan batu dan kayu untuk mencipta karya-karya negara telah menjadi teknik kegemaran semua pereka selama bertahun-tahun. Perikatan ini akan memberi hak kepada pemilik rumah untuk masa yang lama.

Batu dan kayu

Suasana hangat dan selesa gazebo itu dibuat bukan sahaja kerana bahan-bahan semulajadi yang digunakan dalam pembinaan, tetapi juga perabot rotan yang selesa dengan bantal lembut dan lampu lampu loket lembut.

Sudut lembut

Gazebo kayu yang luas ini secara harfiah dicipta untuk bersantai, seperti yang dibuktikan oleh tulisan di atas dapur batu. Sofa yang selesa dan bar kecil dengan najis yang tinggi. Sesuai untuk perhimpunan keluarga pada siang hari, dan untuk pesta dengan kawan-kawan pada masa akan datang.

Bumbung luar biasa

Reka bentuk yang unik dari gazebo ini diperbuat daripada kayu kelihatan sangat harmonis dengan kompor bentuk yang luar biasa, dengan lampu jalanan yang diukir, dengan kerusi rotan yang selesa, mewujudkan suasana santai yang bersahaja.

Lampu jalan

Lampu jalan gazebo adalah perincian penting yang lebih baik untuk difikirkan di peringkat reka bentuk bangunan. Sama ada ia adalah candelier besar, lampu atau beberapa lampu loket, atau mungkin tiruan dari kura-kura - terdapat banyak pilihan, semuanya bergantung pada keluasan idea anda, anggaran kewangan dan saiz arbor itu sendiri dan ruang yang bersebelahan dengannya.

Di dalam kerajaan batu

Reka bentuk gazebo ini adalah luar biasa dalam segalanya - strukturnya hampir sepenuhnya dibuat dari batu, hanya balok siling yang terbuat dari kayu, kompor juga luar biasa, ia adalah mangkuk terbuka dengan cerobong yang tinggi. The ensemble menambah keaslian kepada perabot jalan yang menarik dengan bentuk geometri yang ketat.

Perapian

Bilik chic ini sukar untuk diambil untuk kotej musim panas. Di dalamnya, ia mewujudkan perasaan berada di ruang tamu yang dihormati dengan perapian, sofa yang selesa, meja kopi kreatif dan elemen hiasan. Hanya bahan perabot yang kembali ke realiti - reka bentuk rotan bukannya kayu.

Hitam dan putih

Seperti khemah

Dengan ketuhar putih

Permainan kontras di gazebo taman ini, lebih seperti khemah putih salji yang bergaya, adalah benar-benar menakjubkan.Warna cahaya dari penutup dan kompor, perabot dan katil bunga di harmoni dengan warna gelap perabot rotan dan elemen hiasan besi tempa.

Dalam nada beige

Sulit untuk memanggil arbor struktur terbuka ini dengan lajur antik, cahaya, warna pastel yang mencipta suasana yang sangat canggih untuk keselesaan yang elegan. Kolam kecil di sebelah, dapur batu besar, perabotan rotan ringan dengan bantal lembut - semuanya berfungsi untuk mewujudkan keanggunan bangunan jalan untuk bersantai.

Perabot Taman - ruang makan yang selesa di udara segar

Tidak hairanlah apabila membuat rancangan pembinaan gazebo di atas plot peribadi, pemilik rumah mempertimbangkan kemungkinan mengatur tempat makan pada bila-bila masa. Kami mengambil beberapa pilihan reka bentuk yang menarik untuk gazebo, bagi mereka yang merancang untuk menggunakan kampung luaran ini untuk tujuan mengatur ruang makan.

Berhampiran kolam

Gerbang kayu

Sebuah gazebo terbuka di semua pihak berhampiran kolam kecil telah menjadi tempat yang baik untuk menganjurkan ruang makan, peralatan barbeku juga terletak di sini.

Tahap yang berbeza

Batu dan kayu ada di mana-mana di sudut yang nyaman ini untuk bersantai dan makan. Kumpulan-kumpulan besar tetamu dialu-alukan pada bila-bila masa sepanjang hari.

Pada waktu petang cahaya

Atmosfera ruang tamu yang selesa dicipta semula dalam gazebo kecil berkat pelbagai pencahayaan - kandil loket, lampu dinding dan sconce lantai membuat suasana romantis.

Garis tajam

Gazebo rasuk kayu ini pada sokongan konkrit terletak di sudut pagar yang tinggi, yang memungkinkan untuk mewujudkan tempat yang selesa untuk ruang makan, dilindungi dari angin. Sekiranya dikehendaki, anda boleh membuat langsir jalan cahaya dan melindungi diri anda dari matahari atau mewujudkan suasana intim.

Kubah bumbung

Bumbung kubah arbor kayu ini dengan tiang-tiang ukiran hanya memerlukan meja makan bulat dan lilin tradisional di atasnya. Jadual sedemikian dapat menampung sejumlah tetamu yang banyak untuk makan malam yang menyenangkan di antara kehijauan tumbuhan banyak.

Arbor kecil

Ruang makan kecil terletak di arbor kayu, dibuat dalam gaya oriental. Kerusi logam yang terang kelihatan berbeza dengan warna-warna hangat kayu. Dan lindung nilai itu mewujudkan suasana sudut yang kecil dan nyaman untuk bersantai.

Bumbung rak

Satu lagi contoh untuk mewujudkan tempat yang selesa untuk makan tengahari dan makan malam dengan dinding tumbuhan hidup. Gazebo, yang diperbuat daripada slats kayu, menyediakan perlindungan untuk perlindungan dari matahari pada siang hari.

Kanopi

Rumah musim panas ini, yang mewakili, sebenarnya, kanopi kayu boleh digunakan sebagai tempat makan siang dan sudut untuk bersantai, serta pangkalan untuk barbeku.

Cahaya

Gazebo, yang penuh dengan kayu, dengan sistem lampu bersepadu di siling, adalah tempat yang bagus untuk mengatur makan malam atau parti dalam gelap.

Kesederhanaan

Sudut cahaya

Reka bentuk ringkas dan ringkas arbors itu akan secara organik melihat reka bentuk landskap dari mana-mana plot peribadi.

Gazebo di atas bumbung bangunan bertingkat - percutian yang elegan di bandar

Kekurangan rumah negara atau keupayaan untuk melawatnya seringkali bukanlah sebab untuk menjauhkan diri dari kesenangan bersantai di udara segar. Organisasi gazebo kecil adalah trend pemulihan bandar-bandar besar. Syurga kecil dengan tumbuh-tumbuhan hidup, kawasan bersantai dan kolam kecil juga tidak mewah, tetapi realiti objektif masa kini.

Di atas bumbung

Antara alam konkrit, arbor kelabu keluli kelihatan sangat organik. Atmosfera perayaan di luar rumah dicipta oleh perabot rotan cerah dan tumbuhan berbunga di dalam tiub.

Arbor di atas

Walaupun dengan rumput tiruan dan reka bentuk gazebo ringan, tempat istirahat dan bersantai ini kelihatan mewah. Tekstil cahaya dan bintik-bintik bunga segar yang terang membawa suasana positif terhadap suasana keseluruhan ensemble.

Di bawah payung

Arbor dalam kes ini adalah keranjang berlipat dalam bentuk payung yang besar dan terang. Kehadiran trim kayu dan kehadiran tumbuhan hidup mencairkan suasana perindustrian sudut lembut untuk bersantai.

Dalam gaya oriental

Sebuah gazebo yang diukir kayu, yang digayakan sebagai pagoda Cina, telah menjadi tempat yang nyaman di atas bumbung untuk menampung beberapa orang. Lantai kayu bertindak sebagai latar belakang untuk unsur-unsur unik hiasan jalanan dan evergreen.

Gazebo sebagai tempat yang ideal untuk berehat: selaras dengan alam sekitar

Tujuan utama mana-mana gazebo adalah untuk menyediakan pemilik rumah dengan peluang untuk berehat dan berehat di bayangannya. Kami menawarkan pilihan pilihan gazebo asal untuk setiap rasa.

Di bawah kubah itu

Untuk memilih pilihan inspirasi, anda hanya perlu mengambil kira kefungsian dan daya tarikan luaran yang sepadan dengan keutamaan citarasa anda dan konsep struktur harmoni dan selesa.

Arbor putih

Arbor ini seolah-olah dibuat dari renda kayu salji putih. Bentuk klasik oktagon akan padat sesuai ke dalam sudut terkecil di plot peribadi anda dan menghiasi penampilannya.

Gazebo hidup

Arbors yang dipanggil "hidup" dicipta menggunakan pembinaan keluli atau logam-plastik, berhampiran dengan pokok-pokok memanjat yang ditanam, yang kemudiannya dapat menghasilkan kesan dinding hijau.

Teremok

Arbours kecil dalam gaya hutan atau kampung digunakan, sebagai peraturan, di taman-taman besar, plot taman yang luas dengan kesan reka bentuk landskap yang diabaikan. Selalunya struktur itu dibuat daripada cabang pokok, kadang-kadang tidak dirawat. Bentuk dan penampilan mereka sering mencipta imej rumah hutan atau pondok.

Berhampiran bunga

Gajah gajah yang sederhana dan berbentuk persegi ini kelihatan hebat dalam persekutuan dengan "dipangkas" bunga dengan tempat duduk.

Sekitar batu itu

Dalam bidang selesai batu, bahagian kayu gazebo ini kelihatan sangat organik. Sudut lembut yang mudah membuat tempat yang benar-benar selesa untuk berehat.

Rak arbor

Whirlpool

Terbakar

Reiki

Kesederhanaan

Dalam nada coklat

Penggunaan slats kayu untuk membuat struktur untuk gazebos adalah cara yang baik bukan sahaja untuk menambah kebabisan kepada struktur, tetapi juga untuk tetap dalam anggaran yang dirancang. Ini adalah penggunaan yang sangat ekonomik untuk kayu.

Pergolas dalam gaya oriental

Timur dalam gaya arbors ditunjukkan terutamanya dalam pembinaan bumbung, serta dengan hiasan pelik dan unsur hiasan oriental.

Timur

Budaya Oriental bukan hanya perkara yang halus, tetapi juga sangat indah, jika kita bercakap mengenai contoh-contoh seni bina dan cara menguruskan reka bentuk landskap.

Gaya Oriental

Kesederhanaan, pengertian, kejelasan bentuk dan garis - asas konsep struktur taman oriental.

Unsur terang

Gazebo spa

Tenang warna pastel reka bentuk dan kemasannya dicairkan dengan tempat yang terang tekstil dan upholsteri perabot luar.

Gaya pagoda

Lampu loket yang luar biasa memperkenalkan unsur futurisme ke dalam reka bentuk keseluruhan oriental keseluruhan. Dan pencahayaan dinding mewujudkan suasana selesa di rumah dalam suasana mewah.

Pergolas dalam gaya banglo

Ia cukup untuk melengkapkan gazebo yang luas dengan bumbung jerami dengan sudut lembut dengan banyak bantal dan suasana percutian Hawaii disediakan untuk anda. Berikut adalah beberapa contoh kotej musim panas mewah dalam arah gaya banglo.

Bungalow

Zon lembut

Jerami bumbung

Pergolas dalam bentuk kanopi dilindungi

Kadang-kadang bentuk mudah mengatur gazebo boleh menjadi permata yang nyata dari reka bentuk landskap. Penggunaan pelbagai bahan, bentuk dan warna membolehkan anda membuat banyak pilihan untuk reka bentuk mudah ini.

Kanopi

Kanopi kayu

Coklat gelap

Backlit

Kanopi barbeku

Bingkai keluli

Dengan kaca frosted

Gazebo mewah

Tempat berehat yang bergaya di bawah kanopi tertutup boleh dilengkapkan di atas plot peribadi dan di atas bumbung bangunan besar.

Kotak pasir terbina dalam

Reka bentuk asal gazebo dengan kotak pasir terbina dalam adalah pilihan yang bagus untuk pemilik rumah dengan anak-anak