Bahagian ruang tamu digabungkan dengan dapur

Bahagian ruang tamu digabungkan dengan dapur

Nama gaya ini bercakap untuk dirinya sendiri, iaitu: reka bentuk ruang tamu dan dapur, digabungkan menjadi satu ruangan. Pedalaman sedemikian adalah yang paling sesuai untuk bilik-bilik besar, walaupun jika perumahan tidak, maka teknik ini akan secara visual meningkatkan ruang. Di samping itu, terdapat lebih banyak cahaya, kerana bukan satu tetingkap, bilik sudah menyala sekurang-kurangnya dua.

Ciri-ciri dalaman ruang tamu yang digabungkan dengan dapur

Keistimewaan arah ini adalah bahawa anda boleh, seperti pada masa yang sama di dapur, dan dalam ruang tamu. Setelah mempersiapkan diri, anda boleh dengan segera pergi bersama tetamu atau keluarga ke ruang tamu dan mudah duduk kerusi lembut atau sofa. Apabila berkomunikasi dengan tetamu atau rumah tangga, anda tidak perlu meninggalkan bilik dan pergi ke dapur untuk membuat lebih banyak teh atau membawa makanan, sambil kehilangan benang perbualan. Anda boleh mengambil beberapa langkah ke dapur, meneruskan komunikasi. Di samping itu, pedalaman ini kelihatan sangat menarik.

Bahagian ruang tamu digabungkan dengan dapur

Jika kuadratur dapur besar dan ruang tamu tidak, atau sebaliknya, maka penyelesaian reka bentuk sedemikian sangat berjaya dan untuk keluarga yang besar penyelesaian ini hanya boleh ditukar ganti. Jadi, sebagai contoh, jika dapur kecil dan tidak ada tempat untuk meletakkan meja biasa yang besar, maka kebanyakan keluarga terpaksa menggelegak di meja kecil. Oleh itu, jika anda memilih untuk ruang tamu yang digabungkan dengan dapur, maka anda dengan selamat boleh meletakkan meja saiz yang dikehendaki dan duduk dengan senang hati.

Penciptaan ruang tamu dalaman, digabungkan dengan dapur, mesti didapat secara bertanggungjawab, kerana hasilnya harus satu bilik dalam satu gaya berpengalaman.

Kelebihan ruang tamu yang sangat berfaedah dan mudah digabungkan dengan dapur adalah anda tidak perlu membelanjakan wang untuk TV lain untuk dapur. Ramai orang suka menonton TV - filem dan program di dapur semasa makan atau memasak. Dalam keputusan reka bentuk ini, masalah ini diselesaikan - meletakkan satu TV besar (panel plasma lebih sesuai) supaya dapat dilihat dari dapur dan di ruang tamu.

TV di ruang tamu yang digabungkan dengan dapur TV serentak di ruang tamu dan di dapur Lokasi TV yang selesa di ruang tamu yang digabungkan dengan dapur

Juga sangat harmoni sesuai ke dalam ruang tamu yang digabungkan dengan dapur, perapian yang biasa.

Tempat perapian di ruang tamu yang digabungkan dengan dapur Ciri-ciri dalaman ruang tamu yang digabungkan dengan dapur Reka bentuk perapian yang menarik Perapian biasa di ruang tamu yang digabungkan dengan dapur Perapian yang tidak biasa dalam foto itu

Sebelum anda membuat ruang tamu yang digabungkan dengan dapur, anda perlu memikirkan segala-galanya dengan butiran terkecil. Adalah penting untuk diingat bahawa dengan memasak yang kerap di dapur, bau akan tersebar di seluruh ruang tamu. Sudah tentu, anda boleh memasang sistem hud knalpot atau sistem pengudaraan yang kuat supaya anda dapat merasa selesa berada di ruang tamu.

Tudung pilihan untuk bahagian dalam ruang tamu yang digabungkan dengan dapur Hood di pedalaman pada foto Bahagian ruang tamu digabungkan dengan dapur Harmoniously teruk hud di kawasan pedalaman Ruang tamu yang digabungkan dengan dapur dalam foto Hood sebagai sebahagian daripada pedalaman

Pengezonan ruang tamu digabungkan dengan dapur

Untuk mewujudkan ruang tamu yang betul di ruang tamu yang digabungkan dengan dapur, anda perlu dengan cekap bahagikan ruang ke dalam zon. Salah satu kaedah zon yang paling popular adalah salutan. jantina bahan yang berbeza, atau karpet yang berbeza. Anda juga boleh menggunakan zon warna, iaitu cat lantai dapur satu warna, dan lantai ruang tamu yang lain. Bagaimanapun, menggunakan pelbagai bahan, kesan zon akan menjadi kualiti tertinggi. Dapur akan kelihatan harmoni jubin, dan ruang tamu yang boleh anda pilih permaidani, laminate flooringatau parket.

Juga cara zonasi yang hebat adalah untuk menyelesaikan, cat lantai dan dinding dapur dan ruang tamu dengan bahan atau warna yang berbeza.

Pengezonan di pedalaman ruang tamu digabungkan dengan dapur Zon permaidani Permaidani sebagai cara pengezonan dalam foto Pengezonan di pedalaman Zon permaidani pereka Reka bentuk ruang tamu digabungkan dengan dapur yang dibahagikan kepada zon Kesan pengezonan Ruang tamu digabungkan dengan dapur, contoh zon

Kaunter bar boleh menghasilkan kesan zon yang sangat baik. Bergantung pada bahagian dalam bilik anda, anda boleh membuat reka bentuk baru bar atau meninggalkan sebahagian dinding yang sekali memisahkan dapur dan ruang tamu. Anda boleh menyelesaikan reka bentuk ini menghadapi batu, jubin, panel kayu, batu bata depan, atau apa-apa bahan lain mengikut budi bicara anda.

Bar mempunyai banyak kelebihan: pertama, seperti yang disebutkan di atas, adalah sangat baik untuk membahagikan bilik ke dalam zon, dan kedua, ia boleh menjadi sebahagian daripada perabot, iaitu, digunakan sebagai kawasan kerja tambahan. Di samping itu, ia mudah untuk makanan ringan dan pesta teh yang cepat. Jangan lupa bahawa bar boleh memenuhi tujuannya, iaitu, menjadi bar. Anda boleh meletakkan kerusi di sekelilingnya, dan gantung gelas dan gelas wain dari atas.

Kaunter bar di bahagian dalam ruang tamu yang digabungkan dengan dapur Kaunter bar yang luar biasa di pedalaman Bar counter sebagai ruang kerja Kaunter bar elegan di pedalaman

Banyak pereka menggunakan meja makan untuk kesan zon, yang mesti terletak di sempadan antara dapur dan ruang tamu. Ini akan menyusun dan membahagikan ruang anda dengan sempurna. Untuk kaedah zon ini, satu lagi yang sering ditambah - zon cahaya. Dengan sendirinya, ia memberi kesan pengezonan yang diingini, dan jika diterapkan di meja makan, anda akan mendapat ruang makan yang selesa dan selesa. Dalam jenis zon ini, paling kerap lekapan lampu digantung di atas meja makan, rendah. Oleh itu, kita mendapat 2 bahagian: bahagian bawah (meja dan kerusi) dan bahagian atas (lampu, yang kelihatan memainkan peranan "tirai cahaya"). Warna-warna lekapan juga boleh memainkan peranan dalam suasana ruang tamu yang digabungkan dengan dapur. Adalah dinasihatkan untuk memilih warna warna yang hangat, contohnya kuning, merah, oren dan burgundy. Selain kesenangan dan keselesaan, warna-warna ini akan menjadikan masakan anda lebih sesuai. Walaupun mereka memilih putih dan telus, memperkenalkan kesucian dan kesempurnaan warna.

Lampu putih di pedalaman ruang tamu yang digabungkan dengan dapur Zonasi dengan lampu di atas meja makan Rasa kebersihan dan kesempurnaan dalam reka bentuk ruang tamu yang digabungkan dengan dapur Pencahayaan sebagai cara pengezonan Kesan zon pencahayaan

Satu cara pengezonan yang baik dan sangat menarik boleh menjadi serpihan dinding. Iaitu, apabila merobohkan dinding di antara dapur dan ruang tamu, sebahagian daripadanya boleh ditinggalkan sebagai kesan zon. Ternyata, seperti biasa, ruang bersama, tetapi agak dibezakan dan harmoni.

Fragment dinding sebagai kesan zon Zon pemecahan dinding

Oleh itu, ruang tamu yang digabungkan dengan dapur adalah penyelesaian yang berani dan asli. Sempurna untuk meningkatkan ruang dan kemudahan, terutamanya untuk keluarga besar.

Bahagian dalaman yang selesa dan selesa digabungkan dengan dapur Reka bentuk sederhana ruang tamu yang digabungkan dengan dapur Hiasan menarik di pedalaman ruang tamu yang digabungkan dengan dapur Kemudahan dan keselesaan dalam reka bentuk ruang tamu digabungkan dengan dapur Reka bentuk ruang tamu digabungkan dengan dapur dalam foto