Dresser di ruang tamu: idea dalaman yang menarik dengan perabot yang bergaya dan bergaya

Kandungan:

 1. Gaya yang berbeza
 2. Bahan pembuatan
 3. Spesies
 4. Idea bergaya di pedalaman
 5. Permohonan praktikal
 6. Varian model moden
 7. Apa yang perlu dicari semasa membeli?

Dressers adalah perabot tanpa mana sukar untuk membayangkan mana-mana apartmen moden. Mereka berfungsi, anda boleh menyimpan barang-barang yang diperlukan dalam rangka, dan di samping itu, sekeping perabot ini merupakan elemen penting dalam reka bentuk dalaman. Semak imbas pelbagai idea reka bentuk untuk mencari pakaian praktikal dan estetik untuk ruang tamu anda.

Dresser di ruang tamu dalam gaya yang berbeza

Kebiasaannya digunakan untuk menyimpan barang-barang rumah tangga: peralatan, buku, rekod, tempat tidur, tuala dan pakaian. Mereka adalah gabungan laci dan kabinet dengan saiz dan kapasiti yang berlainan, jadi anda dapat menyesuaikan dengan interior dengan keperluan individu. Di samping itu, perabot ini mempunyai fungsi hiasan penting di ruang tamu.

Dressers untuk ruang tamu boleh dipilih dalam banyak gaya:

 • moden - dicirikan oleh kehadiran lampu latar LED dan unsur kaca;
 • vintaj - jenis ini mempunyai reka bentuk yang sedikit usang, sengaja ketinggalan zaman;
 • Scandinavian - dalam kes ini, dada putih yang mudah berkilat sedikit akan menjadi pilihan terbaik;
 • klasik - warna-warna kayu asli kelihatan cantik di pedalaman;
 • Provencal - perabot yang sedikit bulat, putih atau mentega, dengan pelbagai kabinet dan laci;
 • Bahasa Inggeris - warna gelap lebih disukai, dengan laci yang besar dan depan kaca,
 • Perindustrian - dalam kes ini, anda perlu memberi perhatian kepada perabot dengan reka bentuk asal, sebagai contoh, dengan elemen logam.

Sudah tentu, perlu diingat bahawa kesan susunan terbaik akan diperoleh dengan menggabungkan ruang ganti untuk ruang tamu dengan perabot lain dalam gaya yang sama.

Penghias moden untuk ruang tamu - mutu kerja yang berkualiti tinggi

Penghias moden adalah jaminan prestasi berkualiti tinggi. Perabot yang besar, panel partikel dan panel berlamina, digabungkan dengan hiasan yang teliti menjadikannya ideal untuk bertahun-tahun. Tidak kira sama ada perabot dibezakan dengan kemasan kaca moden atau dibentangkan dalam gaya tradisional - kualiti adalah sangat penting.

Dressers untuk ruang tamu: panjang, pendek, tinggi dan rendah

Apabila ia datang kepada bentuk laci dada, pilihannya sama besar. Bergantung pada ruang yang sedang dibangunkan, anda boleh memilih laci dada yang tinggi atau rendah, klasik lebar dan panjang atau sempit dan pendek. Sudah tentu, ini bukan semua pilihan. Di ruang sempit, dada sudut atau laci televisyen sesuai, yang akan menggabungkan yang menyenangkan dan berguna, mengembangkan kawasan penyimpanan. Laci dada yang dilengkapi dengan sayap tambahan juga akan berfungsi di ruang tamu.

Dresser untuk ruang tamu: foto dengan idea untuk digunakan

Sudah tentu, pakaian bilik juga boleh digunakan untuk tujuan lain daripada menyimpan barang-barang sehari-hari sahaja. Di kaunter atas, anda boleh meletakkan perhiasan hiasan atau gambar berbingkai - terima kasih kepada penambahan itu, ruang tamu akan menjadi individu. Di dalam rak berkilat, anda boleh meletakkan cina atau cenderamata pelancong yang cantik. Terdapat banyak kemungkinan susunan yang boleh dilihat di galeri foto yang dibentangkan.

Membeli dada laci di ruang tamu adalah idea yang hebat untuk fungsi dan estetika.

Laci dada adalah perabot yang bijak untuk penyimpanan. Ia akan masuk ke dalam ruang dalaman yang kecil dan luas, tanpa mengira gaya dan tujuannya. Pembuat moden untuk ruang tamu juga mempunyai fungsi perwakilan dan boleh digunakan untuk menunjukkan pemandangan.

Bahagian praktikal laci dada untuk ruang tamu

Laci dada mengambil ruang yang kurang dari satu almari, dan anda boleh dengan mudah memindahkannya dari satu bilik ke bilik lain. Sekeping perabot itu tidak akan menghancurkan bilik dan pada masa yang sama menyediakan akses mudah ke barang yang kerap digunakan. Kotak sangat sesuai untuk menyimpan kertas, barang kemas dan barangan kecil. Sebaliknya, dandanan makan biasanya mempunyai rak berkunci di mana anda boleh menyembunyikan taplak meja kegemaran anda, cermin mata untuk acara berlainan, pasu dan pinggan. Pada laci dada yang rendah, anda juga boleh meletakkan sesuatu hiasan, contohnya, gambar keluarga, pasu atau lilin lama. Oleh itu, beri pedang dalam nada individu dan menjaga suasana yang betul di dalam bilik.

Pilihan untuk pakaian moden untuk ruang tamu dalam susunan apartmen

Jika anda suka minimalism, perhatikan dada dengan fasad yang lancar dan tanpa pemegang. Warna gloss dan neutral yang tinggi dalam warna putih dan kelabu berjalan lancar dengan trend terkini dan jelas menghiasi susunannya. Adakah anda lebih suka pakaian tradisional untuk ruang tamu? Pilih perabot dengan warna kayu semulajadi dan bijirin yang boleh dilihat, yang akan memberikan bahagian dalam aksen yang hangat tetapi halus. Walau bagaimanapun, jika anda suka gaya Provencal atau Inggeris, dada putih dengan fasad gilingan dan pemegang hiasan adalah disyorkan.

Apa yang perlu dicari ketika membeli peti laci untuk ruang tamu?

Mutu kerja sangat penting. Perabot pembuat pakaian sering dibina di atas papan serpai pepejal. Dalam peti, pemandu dan engsel roller digunakan. Ramai model dilengkapi dengan penutup senyap, yang membolehkan anda laci dan pintu lancar rapat, yang memberi kesan positif kepada ketahanan produk. Apabila memilih laci dada, anda harus mempertimbangkan penggunaannya. Model belia harus luas dan direka bentuk secara moden. Perabot berlapis dengan rak terbuka akan menjadi hiasan indah di ruang tamu. Tawaran BRW juga termasuk pakaian besar untuk bilik tidur, kerana ia sesuai untuk seluar dalam dan selimut, tetapi model kecil berfungsi dengan sempurna sebagai meja tepi katil.

Laci dada di ruang tamu adalah cara yang baik untuk menganjurkan barang tambahan yang memerlukan ruang sendiri. Selalunya mereka dipenuhi dengan taplak meja dan perkakas. Dan walaupun dada laci terutamanya dikaitkan dengan laci, tidak ada peraturan. Ia hanya boleh dilengkapi dengan laci atau kabinet terbuka, dan juga mempunyai gabungan kedua-duanya. Kotak dengan facades bercahaya juga biasa, membolehkan anda memaparkan kandungan. Dressers besar sangat bagus kerana mereka menghubungkan kabinet atau laci dengan rak terbuka di mana untuk meletakkan buku atau cenderahati.