Bilik untuk gadis remaja

Bilik untuk gadis remaja: dalaman dan reka bentuk

Akhirnya, anak perempuan tercinta itu membesar, dia tidak lagi suka bilik kecil yang comel dan selesa, semua dengan hati-hati diukir dengan kuda dan beruang teddy. Satu bilik untuk seorang gadis remaja sudah menjadi ruang peribadinya, diatur mengikut keinginan cita-cita beliau. Dan seolah-olah ibu bapa tidak mahu memilih perabot, kertas dinding, langsir dan elemen dalaman lain untuk anak perempuan mereka, mereka perlu mengawal, kerana peranan mereka dalam mengatur bilik untuk seorang gadis datang untuk memberitahu bagaimana untuk memilih perabot terbaik, supaya dia bukan hanya cantik, tetapi juga pelbagai fungsi, selamat untuk kesihatan, bahan-bahan untuk dipilih. Dan, tentu saja, betapa mudahnya dan padatnya untuk memasang semuanya. Dalam kes ini, mereka sering berpaling kepada pereka profesional.

Jadi apakah cara terbaik untuk melengkapkan bilik remaja perempuan?

Sudah tentu, bilik kanak-kanak untuk remaja dipenuhi dengan yang paling tahan lasak dan selamat untuk digunakan dan untuk kesihatan, kerana, walaupun hakikat bahawa ketinggian dan berat badan perempuan itu telah keluar hampir seperti orang dewasa, dia masih kanak-kanak. Perabotan mesti menahan prank kanak-kanak spontan dan lucu supaya permainan tidak berakhir dengan kecederaan. Di samping itu, jangan lupa bahawa sudut perabot yang terletak di bilik gadis itu tidaklah terlalu tajam atau ketara, kerana sering bilik kanak-kanak di pangsapuri moden tidak begitu besar.

Untuk kanak-kanak perempuan, dan bagi mana-mana remaja, adalah penting bahawa walaupun di dalam bilik kecil ia adalah luas. Tidak perlu berkecamuk persegi. Oleh itu, perabot untuk bilik remaja dipilih secara fungsional, mudah alih dan modular, yang sentiasa boleh dikeluarkan, disusun semula atau digunakan pada sebarang budi bicara lain. Malah sofa adalah wajar untuk memilih lipatan. Ia juga harus diambil kira bahawa ia mestilah kualiti tertinggi, kerana tulang belakang gadis remaja masih dibentuk, dan anda perlu membongkar dan memasang sofa setiap hari.

Jika ruang yang benar-benar kecil diperuntukkan untuk seorang gadis, anda tidak perlu memasang kabinet dimensi di dalamnya. Adalah lebih baik untuk membiarkan mereka berada di koridor atau di ruang tamu, kerana perkara utama adalah untuk menyediakan anak perempuan dengan ruang bebas yang perlu dan sangat penting. Supaya gadis itu dapat dengan mudah mendapatkan barang yang dia perlukan, akan ada rak yang cukup dan loker kecil. Dan ingatlah bahawa masalah apa pun boleh diselesaikan, anda hanya mahu.

Jika tidak ada kerusi yang cukup untuk kawan-kawan yang akan dijemput, bantal berwarna akan dilakukan. Jika tidak ada tempat untuk melipat pakaian semua musim lain, maka anda boleh cuba meletakkannya di bawah katil atau meja. Rak buku ini sedang dalam perjalanan - cuba ambil beberapa buku yang tidak perlu ke koridor dan tinggalkan yang paling diperlukan. Sekiranya sejumlah kecil juga mengganggu, dapatkan pembaca elektronik.

Pilihan yang menarik untuk menghias bilik untuk seorang gadis

Bilik remaja tempat kerja
Perkataan bilik remaja
Cahaya di bilik untuk seorang gadis remaja
Hiasan di dinding di tapak semaian
Reka bentuk bilik remaja merah
Bilik dalaman yang terang untuk seorang gadis
Bilik warna Turquoise untuk seorang gadis
Bilik kandil asal untuk gadis itu
Reka bentuk gadis remaja dalaman foto
Reka bentuk dan susunan bilik untuk seorang gadis
Tekstil untuk remaja perempuan
Bilik remaja perempuan ungu
Katil asal untuk gadis itu
Warna merah di bahagian dalam bilik untuk seorang remaja

10 idea reka bentuk yang luar biasa

Bilik untuk dua gadis remaja

Jika bilik itu direka untuk dua gadis remaja, maka kawasan ini lebih mudah untuk disimpan dengan katil dua tingkat. Anda boleh menggunakan perabot moden, yang boleh diubah dan sangat mudah untuk penyelesaian dalaman di ruang terkurung. Anda boleh menemui banyak idea reka bentuk untuk ruangan seperti itu, perkara utama ialah setiap gadis mempunyai tempat tidurnya sendiri dan dia tidak merasa dihalang.

Gadis itu memilih tirai untuk bilik remaja itu. Biasanya mereka datang dalam pastel, warna-warna romantis, dengan banyak ruffles, hiasan dalam bidet busur, reben, bugles atau flounces. Tugas ibu bapa adalah memilih bahan yang paling sesuai untuk mencuci dan yang paling komprehensif kepada alam semula jadi.