Ruang tamu perang: seratus idea bangsawan dan keanggunan di pedalaman

Kandungan:

 1. Coklat dalam warna
 2. Pilihan Design Chic
 3. Gabungan dengan warna lain
 4. Ruang tamu dalam gaya yang berbeza.
 5. Lantai coklat

Bagaimana untuk menghiasi ruang tamu yang elegan? Warna-warna coklat disenyapkan dan semula jadi, mewujudkan suasana yang menyenangkan, yang menyumbang kepada kelonggaran di ruang tamu. Susunan dewan dalam nada coklat dapat dirancang dalam versi klasik dan moden.

Interior ruang tamu: coklat dalam warna yang berbeza

Pemilihan warna coklat yang berbeza membolehkan anda menggunakan beberapa warna dalam reka bentuk ruang tamu. Brown adalah warna hangat yang membawa dos positif tenaga positif dan sejumlah besar kemungkinan untuk mengatur. Ia boleh digunakan dalam gaya romantis, moden, seni, pastel atau bertenaga. Susunan ruang tamu di gangsa bergantung pada saiz dan kelapangan bilik yang anda miliki. Bilik coklat adalah idea yang baik untuk pedalaman yang tenang dan nyaman. Pertimbangkan beberapa idea untuk memberi inspirasi kepada ruang tamu dengan dinding coklat, aksesori, atau perabot.

Ruang tamu dalam warna coklat - pilihan reka bentuk yang bergaya

Pengaturan ruang tamu dalam coklat memberikan banyak peluang - terutama kerana warna dinding, perabot atau lantai ini harmoni sempurna dengan warna lain. Nada coklat hangat, merah, kuning air digabungkan dengan warna putih atau kelabu - ini adalah idea yang baik untuk mengatur ruang tamu yang elegan. Brown adalah warna bumi, pokok, oleh itu, semuanya semula jadi.

Bilik hidup coklat: foto digabungkan dengan warna lain

Apabila menyusun palet warna dalam susun atur ruang tamu, anda perlu tahu bahawa warna coklat menjadi baik dengan pastel dan warna kuning air. Brown dalam kombinasi dengan putih mencipta duet yang sempurna yang menambah watak ke pedalaman. Beige digabungkan dengan gangsa akan memanaskan bilik, jadi ruang tamu akan mendapat suasana yang nyaman. Di ruang tamu yang elegan, coklat juga bersesuaian dengan perincian emas dan perak.

Brown tidak perlu menggabungkan hanya dalam skema warna yang tenang. Satu lagi tawaran yang lebih berani untuk ruang sedemikian adalah warna cerah dan tepu. Coklat dalam reka bentuk ruang tamu akan berfungsi dengan ungu gelap, pastel merah jambu, kuning pucat dan merah. Setiap warna akan memberi kesan yang berbeza, kerana ia bergantung kepada gabungan warna yang sepadan.

Ruang tamu berwarna coklat-coklat - beberapa tahun kebelakangan

Ruang tamu berwarna coklat-coklat kelihatan menarik dan nyaman. Reka bentuk yang bergaya dari dinding dan siling, digabungkan dengan permaidani shaggy dan aksesori rumah dalam warna aksen melengkapkan imej yang moden dan pada masa yang sama ruang tamu selesa. Biarkan diri anda terinspirasi oleh contoh reka bentuk, mungkin anda akan dapati yang anda suka. Beige dan coklat campuran dengan sempurna antara satu sama lain. Tetapi agar ruang tamu menjadi benar-benar bergaya, anda perlu mematuhi prinsip-prinsip asas:

 • pilih naungan coklat gelap sebagai aksen;
 • biarkan cahaya mencipta latar belakang yang sempurna.

Sofa kulit, meja kopi atau sistem rak dalam coklat gelap akan menambah daya tarikan tambahan kepada ruang. Gabungkan warna yang kaya dengan permadani kain tampal yang berwarna kuning terang dan coklat, memberikan bilik sebagai watak.

Untuk menjadikan ruang tamu coklat dan beige lebih luas, beberapa helah mudah membantu. Anda boleh:

 • letakkan perabot coklat gelap di sudut;
 • pilih lantai dalam warna cahaya neutral;
 • cat dinding putih;
 • menguruskan perabot di tengah-tengah bilik.

Ini mencipta ilusi optik dan bilik kelihatan lebih besar.

Nada krim hangat dan putih berseri membuat bilik sangat menarik dalam interaksi warna ini. Ruang tamu berwarna coklat-coklat kelihatan harmoni jika ada unsur putih dan hijau dalam reka bentuk. Sofa hijau, atau mungkin aksen warna lain di dalam bilik, terus meningkatkan kehalusan warna coklat. Gabungan dengan warna biru lembut kelihatan sama menarik. Jika anda menggabungkan warna pasir dengan biru dan hijau terang, ruang tamu kelihatan lebih sejuk. Jika anda ingin mencipta suasana yang selesa tetapi misteri di rumah anda, maka menggabungkan coklat dengan nada berry adalah idea yang baik.

Ruang tamu gaya yang berbeza dalam warna coklat

Gangsa di ruang tamu moden adalah gaya glamor minimalis. Hiasan itu akan membolehkan anda memberikan ruang tamu yang elegan. Warna dominan adalah hitam, putih dan coklat. Dengan lantai yang terang dan sofa gelap, permaidani coklat dan aksesori lain menggabungkan dengan sempurna. Ruang tamu dengan sofa coklat gelap digabungkan dengan permaidani ringan.

Susunan bilik perang coklat juga akan kelihatan hebat dalam gaya eko. Perabot yang diperbuat daripada rotan dan kayu, dengan latar belakang dinding coklat, akan kelihatan sangat semula jadi. Dewan gangsa adalah asas semulajadi untuk elemen hiasan. Brown dalam eko ​​nampak baik dalam kombinasi dengan sayur-sayuran. Warna hijau boleh berlaku di dinding, manakala perabot dan aksesori boleh menjadi kuning dan coklat atau dalam kombinasi yang bertentangan.

Susunan bilik tamu di nada coklat dan beige adalah pedalaman dalam gaya Provencal yang romantis. Cahaya, warna yang disenyapkan secara optik mengembangkan pedalaman. Suasana Provencal di ruang tamu coklat dicapai terima kasih kepada perabot ringan dan aksesori bergaya. Warna coklat terang boleh dikuasai di kawasan rekreasi, ia boleh menjadi meja putih, dan juga kerusi-kerusi berlengan coklat dan sofa yang lembut.

Lantai coklat di ruang tamu

Bilik-bilik yang tinggal dengan lantai kayu mempunyai karisma yang sangat jelas dan sangat menarik. Bergantung pada saiz bilik, dinasihatkan untuk berhati-hati memilih penamat dalam nada coklat. Walnut, wenge atau oak salai adalah lantai yang sesuai untuk bilik-bilik yang dibanjiri cahaya. Seperti mana-mana warna lain, adalah disyorkan untuk memeriksa warna coklat yang sesuai di siang hari dan pencahayaan buatan. Sebagai contoh, coklat dalam warna espresso di bawah pencahayaan buatan mengambil warna merah, jadi ia tidak sesuai dengan setiap rasa.

Jika anda menggunakan kecerunan warna dalam reka bentuk anda, anda juga boleh menjadikan suasana lebih dinamik menggunakan pelbagai bahan. Kayu meja, yang menawan dengan warna gelap karat coklat dan ringan, sepadan dengan kain sofa dan warna berpasir kerusi. Coklat gelap di ruang tamu juga boleh memberi kesan yang berbeza melalui tekstur yang samar-samar. Dilukis, dipernis, berkilat atau matte, permukaan coklat memberikan pelbagai. Lihat sendiri dengan membaca galeri foto.