Kaunter bar di ruang tamu

Kaunter bar di ruang tamu

Pertama sekali, perlu diingatkan bahawa kaunter bar di ruang tamu adalah sambungan logik dapur dan berfungsi untuk memisahkan ruang makan dari tempat kerja. Saiz dan ketinggiannya dikira bergantung pada lebar dan ketinggian bilik. Malah, dia mengambil tempat meja dapur, yang kini dibuang ke ruang tamu (dengan cara ini, ia juga tidak disyorkan untuk meninggalkannya sepenuhnya, terutamanya jika ada anak dalam keluarga atau merancang untuk). Pilihan tempat makan tidak sesuai untuk keluarga sehingga tiga orang.

Ruang tamu dengan bar terbina dalam asal

Bar spektakuler di ruang tamuBar terang di ruang tamuPerabot kayu dengan bar
Manfaat lounge dengan bar sarapan

Ruang tamu dianggap sebagai tempat yang ideal untuk memasang bar, yang akan menjadi pusat perhatiannya. Di samping itu, dalam segi reka bentuk, dalam kes ini, bidang aktiviti yang lebih luas disediakan berbanding dengan premis lain. Lagipun, ruang tamu adalah tempat utama, tempat untuk bersantai, yang dilengkapi dan dihiasi, seperti yang anda inginkan, termasuk bar anda sendiri. Bahagian ruang tamu dengan bar, sebagai peraturan, dibina menggunakan bar, dan tidak di sekelilingnya. Dia boleh berdiri terpisah, mempunyai struktur pulau.

Bar Bar EksklusifBar terletak di ruang tamuBar-mansion putih cantikReka bentuk asal yang indah dengan ruang tamu dengan kaunter bar

Sekiranya dikehendaki, ia boleh dibezakan dengan mencipta kontras yang hebat kerana warna atau tekstur bahan. Terdapat banyak pilihan, sama sekali untuk setiap selera.

Ruang tamu dengan barLounge luas yang luas dengan barBar di ruang tamu di belakang pintu gelangsarRuang tamu yang sangat hebat dengan bar sarapanBar sempit asal di ruang tamu

Bar yang mana untuk dipilih

Kaunter bar boleh menjadi beberapa tahap. Adik-beradik adalah yang paling biasa dan popular kerana fakta bahawa mereka hanya lebih murah dan lebih mudah, walaupun mereka kelihatan sangat mahal. Dalam versi klasik, ketinggian rak adalah dari 110 hingga 115 cm. Tetapi kerusi lebih baik untuk mendapatkan cukup tinggi dengan pijakan kaki. Jika anda memilih rak dua tingkat, untuk ini, pertama sekali, anda mesti mempunyai dapur saiz yang bersesuaian dengan siling tinggi. Secara umum, kaunter bar pelbagai peringkat adalah ideal untuk rumah-rumah luas dengan siling tinggi, jika tidak, mereka akan kelihatan berat. Setiap peringkat dipasang pada batang logam khas, dan kemudian dihiasi mengikut gaya pedalaman. Pendirian mestilah selaras dengan jeneral reka bentuk dapur dan tidak dalam keadaan tidak kelihatan seperti objek asing. Mengenai bahan dan warna - terdapat pelbagai besar.

Bar putih kecilKaunter bar dengan kerusi tinggiLounge yang indah dengan bar kayu dan kerusi tinggiKaunter bar terang

Perkara utama yang perlu diingat ialah tidak dianjurkan untuk membekalkan reka bentuk kaunter bar dengan banyak rak atau sokongan, kerana terdapat loker untuk ini. Sekarang umumnya minimalism adalah fesyen, di mana penekanan utama perlu ditempatkan pada kemudahan dan keselesaan.

Bagi pemilik pangsapuri studio moden yang luas, pilihan yang sangat baik adalah untuk mengatur kaunter bar supaya ia menggariskan dapur dan ruang tamu.

Ruang tamu cerah yang spektakular dengan kaunter bar

Bagi mereka yang mempunyai sebuah pangsapuri kecil, anda juga boleh memasang rak yang lebih kecil, yang memakan banyak ruang dan mempunyai reka bentuk yang lebih mudah.

Bahan yang lebih sesuai

Countertop boleh dibuat daripada bahan yang paling pelbagai. Di sini, untuk imaginasi anda, tidak ada batasan sahaja: kayu, marmar, dan kaca, dan batu buatan, dan plastik - semuanya bergantung pada pilihan peribadi. Walau bagaimanapun, untuk countertops di bahagian atas bahan - corian, yang lebih keras daripada marmar, tetapi dalam hal kerosakan meminjamkan sendiri untuk penggilingan. Ia sangat menarik dalam penampilan dan sepenuhnya tidak toksik, dan juga sangat fleksibel, yang membolehkan anda membuat kaunter bar dalam bentuk yang paling tidak dijangka dan luar biasa. Biasanya, gelas digunakan bersama-sama dengan corian untuk memudahkan pembinaan, terutamanya kerana rak ringan kini dalam fesyen.

Kaunter bar ringan dengan kacaKaunter bar kayu dengan meja marmarKaunter bar spektakuler dengan batu palsuKaunter bar kayuBar kombo yang indah

Lampu belakang memainkan peranan penting.

Ketiadaan lampu umum dan lampu sorot terbina dalam menyumbang sepenuhnya kepada penciptaan suasana yang romantis dan misterius.Apabila memilih lampu untuk pencahayaan, adalah perlu untuk memberi perhatian kepada penebat wayar untuk memastikan keselamatan lengkap, dan juga, lampu mesti dipilih sedemikian rupa sehingga mentol mudah diganti. Anda boleh menggunakan beberapa pilihan lampu yang dihidupkan secara individu, bergantung kepada keadaan.

Pencahayaan bar spektakuler Bar asal dengan lampu latarBar yang sangat indah dengan pencahayaan yang luar biasa

Aksesori Bar

Tidak ada banyak aksesori untuk bar kaunter, tetapi masih mereka, walaupun mereka sangat bersahaja:

  • pemegang rak (untuk gelas kaca, gelas, botol, dan sebagainya);
  • pemegang slanting dan pemegang sampingan;
  • sokongan rak untuk kaki (untuk pemilik dan tetamu);
  • rak grid (untuk hidangan);
  • rak kaca mendatar;
  • rak-pencahayaan (contohnya, diperbuat daripada kayu atau plastik);
  • gandingan

Kaunter bar minimalisMeja depan Gosoy di pedalaman dengan bangsalKaunter bar dengan kerusi kayu yang luar biasaKaunter bar dihiasi dengan aksesori berbentuk botol berwarna-warni

Kesimpulannya, nasihat itu

Pilihan terbaik ialah memilih bar, mengikut projek khusus yang sedia ada. Ini akan memberi peluang untuk menentukan bahan, warna, dan saiz serta-merta. Dan yang paling penting - ia akan menjamin bahawa rak yang dibeli akan sesuai harmoni ke pedalaman, dan tidak akan kelihatan konyol dan tidak berguna.