Dapur bergaya loteng

Loft atau gaya "loteng" pada contoh apartmen di London

Kesederhanaan luaran yang wujud dalam gaya loteng yang kini bergaya sangat menipu. Untuk menciptanya, para pereka perlu membuat projek yang rumit dan menumpukan perhatian kepada perkara kecil untuk masa yang lama. Satu contoh yang mengagumkan tentang pelaksanaan penguasaan seni reka bentuk adalah sebuah pangsapuri yang selesa di London.

Koridor Gaya Loft

Dapur di gaya "loteng"

Pertama sekali, balok menjadi elemen penting dalam hiasan untuk gaya loteng. Tidak kira sama ada rasuk kayu atau bahagian lantai konkrit. Perkara utama ialah melihat mereka. Untuk dapur ini, pereka bentuk memilih siling putih klasik, sambil meninggalkan unsur-unsur seni bina ini ke pemandangan pengunjung.

Dapur gaya loteng

Dinding kelabu mudah juga sesuai dengan idea keseluruhan gaya. Sebilangan besar perabot dan barang-barang berfungsi yang pelbagai sangat organik digabungkan ke kawasan pedalaman. Pada masa yang sama, bilik tidak kelihatan terlalu banyak dengan butirannya.

Dapur bergaya loteng

Hiasan bilik tidur gaya loteng

Untuk menghiasi bilik tidur, bahan semula jadi dan warna juga dipilih. Dinding dicat dengan warna kelabu yang tenang. Gloss salutan yang dihasilkan mencerminkan sinaran cahaya menembusi bilik melalui tingkap. Kaedah reka bentuk ini akan membantu memastikan bilik diisi dengan sorotan dan limpahan.

Perabot dan tekstil di bilik tidur ini dipadankan dengan dinding. Ini membolehkan anda untuk mencapai kombinasi yang harmoni di pedalaman. Juga di dalam bilik anda boleh melihat sebilangan kecil aksesori.

Kelabu berkilat dinding untuk bilik tidur

Dengan menggunakan naungan lebih ringan untuk siling daripada dinding secara visual menjadikan bilik lebih tinggi dan memberikan rasa kelapangan. Lantai berkarpet. Ini adalah cara belanjawan yang mudah untuk menjadikan lantai lebih panas dan bilik lebih selesa.

Skala kelabu di bilik tidur loteng

Unsur-unsur fungsional reka bentuk apartmen di gaya loteng

Kelebihan gaya ini adalah keupayaan untuk menggunakan pelbagai bahan dan bentuk mudah. Ini membolehkan anda melengkapkan bilik di rumah dengan sejumlah besar kabinet dan sistem storan yang berbeza.

Bilik persalinan dengan almari pakaian vintaj

Bilik yang berasingan disediakan untuk bilik persalinan. Di sini anda dapat melihat almari pakaian vintaj yang lapang dengan banyak rak dan ikat pinggang kaca. Lantai juga dibuat menggunakan teknologi penuaan tiruan. Pada masa yang sama, lampu kelihatan sangat moden: lampu pendarfluor tersembunyi dalam ceruk di siling.

Kabinet asal untuk apartmen di gaya loteng

Untuk melengkapkan bilik, lebih banyak "selesa" permukaan digunakan. Almari di dalam bilik tidur diliputi dalam warna cahaya tekstil. Ini menjadikan pedalaman lebih sederhana dan selesa.

Kabinet dengan TV terbina dalam

Sebuah TV dibina ke dalam ruang khas di dalam almari. Di sekelilingnya terdapat rak-rak yang terletak dengan penuh dengan perkara-perkara yang perlu dalam rumah tangga.

Sistem penyimpanan gaya loteng yang mudah

Di bilik sebelah apartmen ini, anda dapat melihat almari lain yang tidak kurang sesuai untuk kawasan umum. Sayapnya dihiasi dengan tenunan yang rumit, yang pada masa yang sama kelihatan sangat mudah. Terdapat penyangkut terbuka di sebelah almari ini untuk menyimpan pakaian luar.

Sistem storan untuk apartmen loteng

Bilik mandi mempunyai reka bentuk yang mudah dan praktikal. Rak panjang di bawah meja direka untuk menyimpan tuala dan aksesori mandi lain. Warna pasir cahaya dari dinding dan lantai menjadikan suasana keseluruhannya lembut dan tenang. Cermin besar bukan sahaja alat berguna dalam proses menjalankan prosedur kebersihan, tetapi juga mencerminkan sinar pencahayaan buatan, mengembangkan ruang secara visual.

Bilik mandi berpasir

Hampir setiap bilik di dalam rumah berkarpet. Kaedah hiasan ini mewujudkan keseronokan dan keselesaan keluarga yang unik di mana-mana bilik. Barang-barang dan aksesori hiasan yang luar biasa kelihatan asli, dipilih tangan oleh pemilik atau dibuat dengan tangan.

Permaidani di tangga

Kesan keseluruhan rumah itu dipenuhi dengan kehangatan dan kedamaian. Setiap butiran dipilih mengikut gaya asas dan terletak di tempatnya. Kesederhanaan kebanyakan unsur hiasan seperti ini diimbangi oleh pemilihan perabot dan aksesori yang tepat.