Bahagian dalam dapur adalah 6 meter persegi. m: pengorganisasian kawasan kecil dengan pendekatan praktikal dalam idea yang berbeza

Kandungan:

  1. Gaya skandinavia
  2. Dapur putih
  3. Negara
  4. Pangsapuri studio
  5. Klasik
  6. Masakan Inggeris
  7. Gaya New york
  8. Reka bentuk kelabu

Dapur kecil di apartmen memerlukan perancangan yang berhati-hati bagi ruang supaya semua peralatan rumah yang sesuai sesuai, dan anda boleh bergerak dengan bebas. Pertimbangkan bahagian dalam dapur 6 meter persegi. m pada foto yang diajukan yang akan menjadi inspirasi anda.

Bahagian dalam dapur adalah 6 meter persegi. m - Lokasi gaya Scandinavian

Di dapur kecil dan sempit, set dapur harus ditempatkan di satu dinding. Hiaskan sudut sarapan dengan kaunter bar cut-out, yang diikat ke dinding dengan engsel. Apabila meja tidak diperlukan, ia boleh diturunkan supaya ia tidak mengganggu pergerakan di dapur sempit. Keseluruhan bilik ini direka dengan warna putih dan dalam gaya Scandinavia. Penyelesaian moden telah memungkinkan untuk menggunakan kawasan kecil secara optimum. Bahagian dalam dapur adalah 6 meter persegi. m tidak hanya berfungsi, tetapi juga bergaya.

Dapur kecil di blok - reka bentuk salji putih untuk lebih banyak ruang

Ruang kecil boleh digunakan secara optimum dalam reka bentuk dapur, jika anda bentuknya putih. Bilik ini boleh menampung semua peralatan yang diperlukan dan banyak ruang penyimpanan. Untuk optik meningkatkan bahagian dalam dapur 6 meter persegi. m, dinding boleh ditutup dengan cat putih dan jubin-babi berkilat. Lengkapkan bahagian dalam dengan sentuhan kelabu yang tidak mengganggu.

Untuk menjimatkan ruang sebanyak mungkin, anda boleh mengintegrasikan peralatan rumah tangga, memandangkan kompor atau ketuhar yang lebih bebas akan memakan lebih banyak ruang. Atas sebab yang sama, reka bentuk mengambil kira penggunaan hud. Ia dilampirkan ke siling, bukan ke dinding, yang juga membolehkan anda untuk mengedarkan ruang secara bebas. Keputusan yang sama harus dipertimbangkan oleh semua pemilik dapur kecil 6 meter persegi. m

Almari terbina dalam yang mencapai siling boleh dipasang di sudut bilik, menyediakan ruang penyimpanan yang mencukupi. Prosedur yang penting adalah pengenalan meja mini. Terima kasih kepada ini, anda boleh membuat ruang di mana ia mudah untuk makan makanan.

Interior dapur kecil 6 sq.m - bilik negara asal

Anda boleh melengkapkan dapur kecil di bangunan pangsapuri desa. Ambil meja dari papan berlamina dan sinki yang luas dengan pengadun. Kembalikan kabinet lama anda dengan kayu peniru diri meniru kayu. Gantungkan plat dicat pada dinding di antara kabinet.

Tiruan papan lama boleh dibuat melalui lamina. Pertama sekali, ia akan memberikan pedalaman gaya desa. Panel seperti itu berfungsi dengan sempurna di lantai dapur, mereka tidak akan rosak oleh kelembapan atau suhu tinggi. Jangan terlepas peluang untuk menggantung peralatan dapur di dinding. Mereka akan sentiasa berada di tangan dan akan mengukuhkan lagi ciri pedalaman pedalaman.

Dapur reka bentuk dalaman 6 persegi. m di pangsapuri studio

Dapur kecil di bangunan pangsapuri boleh melengkapkan ruang tamu. Dalam ruang kecil ini, anda tidak mampu bahkan kehilangan sedikit kawasan yang boleh digunakan. Perkakas rumah tangga hendaklah dipilih kurang daripada standard. Set dapur berbentuk L menyediakan tempat yang cukup selesa untuk bekerja. Untuk meningkatkan jumlah ruang simpanan, letakkan beberapa rak di bawah kabinet atas.

Dapur kecil mempunyai kelebihan setiap sentimeter harus dimaksimumkan. Kaunter meja kecil boleh diperkaya dengan pulau dapur minimalis, di mana wastafel tertutup akan menemui tempatnya. Hud itu juga disembunyikan dengan berhati-hati di dalam perabot, kerana model di bawah kabinet sangat sesuai untuk pedalaman kecil. Komposisi yang tidak jelas yang memperkaya reka bentuk ini adalah aksen warna, lampu kayu dan tembaga.

Eternal klasik di dapur 6 meter persegi. m

Ia adalah masa untuk penyelesaian abadi, iaitu menggunakan kayu dalam suasana dapur. Bahan semulajadi kelihatan benar-benar asli dan moden. Perumahan berbentuk U yang digunakan adalah penyelesaian yang sangat baik untuk dapur kecil di mana anda mahu alat dengar memisahkan bilik dari ruang tamu.

Masakan bahasa inggeris kecil

Ternyata anda tidak perlu banyak ruang untuk membuat dapur gaya Inggeris. Di dalam sebuah bilik kecil, perabot aquamarine klasik dengan facade dekoratif akan menemui tempat mereka, serta sinki seramik yang luar biasa, yang, bertentangan dengan penampilan, tidak bertujuan untuk bahagian dalam yang besar. Perkakas rumah tangga terbina dalam, menyediakan banyak ruang. Meja countertop yang dipasang di perabot dapur berfungsi hebat sebagai meja.

Dapur kecil 6 m persegi M. m dalam gaya new york

Buat sesuatu yang lebih bergaya - dapur kecil 6 meter persegi. m dalam gaya New York dengan sentuhan glamor, di mana kombinasi putih dan kelabu adalah komposisi sempurna. Aksesori ultra feminin bersama-sama dengan langsir yang indah terbungkus menambah bergaya. Walau bagaimanapun, dapur ini bukan sahaja cantik secara visual tetapi mempunyai penyelesaian menarik. Di sebelah lilin yang sangat elegan, pencahayaan teknikal digunakan dalam bentuk lekapan permukaan yang dipasang. Pengenalan kepada organisasi meja bulat juga tidak sengaja. Bukan sahaja ia sesuai dengan gaya dapur, tetapi ia menyesuaikan lebih banyak dan mengambil sedikit ruang daripada meja segi empat tepat atau persegi.

Masakan kelabu sentiasa dalam trend

Beige dan kelabu adalah warna yang paling sering dipilih untuk dapur hari ini. Ini tidak menghairankan, memandangkan premis, walaupun kecil, kelihatan sangat mulia dalam reka bentuk ini. Jubin kelabu di atas lantai adalah tambahan hebat kepada reka bentuk ini.

Dapur kecil perlu berfungsi, iaitu menyumbang kepada aktiviti kuliner yang selesa dan produktif, dan visual - untuk menarik dan menggembirakan. Itulah sebabnya reka bentuk yang bijak dapur adalah 6 meter persegi. m sangat penting. Tidak ada yang boleh berpendapat bahawa kawasan yang terhad adalah penghalang kepada pembaikan kualiti. Periksa juga penyelesaian seni bina yang digunakan dalam projek-projek dalam gambar untuk memilih pilihan yang sesuai untuk diri anda.