Dapur dapur loteng: penyelesaian reka bentuk terbaik dalam koleksi foto

Kandungan:

  1. Ciri gaya
  2. Dapur putih di loteng
  3. Reka bentuk di apartmen
  4. Ruang tamu dapur dengan ruang makan
  5. Lantas diri sendiri

Adakah anda suka memasak? Walau bagaimanapun, bahagian dalaman dapur tidak lagi berpuas hati? Anda harus memilih gaya bilik di mana anda akan merasa baik. Pertimbangkan dapur gaya loteng, kerana kawasan ini menjadi lebih selesa dan meluas dalam pangsapuri moden. Jadi bagaimana untuk mengatur gaya dapur loteng? Ketahui dari artikel ini dengan banyak tip dan contoh foto.

Ciri-ciri gaya loteng di pedalaman

Jadi, anda harus bermula dengan menerangkan apa gaya perindustrian. Inilah arah yang diilhamkan oleh industri dan penyelesaian yang digunakan di dalamnya. Ia dicirikan oleh ruang terbuka di mana unsur-unsur seperti paip, dinding bata merah dan konkrit muncul.

Pencahayaan juga memainkan peranan penting dalam hiasan gaya lorong. Sorotan yang menerangi garisan pengeluaran bertahun-tahun lalu menguasai. Mereka sering hitam dan menggantung dalam kumpulan. Pencahayaan adalah penekanan penting dalam premis industri, kadang-kadang bertindak sebagai aksesori hiasan tunggal. Ketat perhiasan juga ciri gaya ini, yang tidak boleh mengejutkan, kerana ia merujuk kepada bahagian dalaman kilang.

Bagaimana untuk menguruskan dapur? Berikut adalah dapur bergaya loft yang dicipta untuk terperinci terkecil. Warna indah perabot dapur, dinding keras dan aksesori retro yang menarik membuat hiasan asal. Jika anda berminat sama ada mungkin untuk menggabungkan gaya klasik, elegan organisasi dengan elemen hiasan dalam semangat yang lebih moden, contohnya, di loteng, kemudian pertimbangkan gambar-gambar yang dibentangkan.

Dapur gaya loteng putih

Kini ciri ciri gaya perindustrian diketahui, sudah tiba masanya untuk memikirkan cara memindahkannya ke dapur. Diakui, ini bukan masalah besar. Lebih-lebih lagi, dapur putih yang moden, sehingga kini kelihatannya lembut, akan mengambil karakter jika anda menambah kepadanya aksen loteng.

Perabot ini tidak luar biasa. Perabot lacquered yang sederhana yang penuh dengan penyelesaian dapur moden sesuai dengan gaya loteng. Walau bagaimanapun, mengaturnya sepatutnya menarik. Susunkan konkrit mentah atau anak perempuan di siling, dan bata di dinding. Kehadiran mereka sangat bercakap mengenai arah perindustrian.

Ia juga bernilai memberi perhatian kepada lampu. Nampaknya ia dipasang sementara, tetapi ia adalah kabel yang merupakan hiasan terbesar dan membantu memberikan pedalaman watak perindustrian. Dapur bergaya loteng putih boleh cantik.

Dapur bergaya loteng di apartmen

Dapur di apartmen juga boleh dihiasi dalam tema perindustrian. Walau bagaimanapun, ternyata bahawa walaupun kawasan kecil boleh kelihatan hebat. Sebuah dapur dengan sebuah pulau yang terbuka untuk ruang tamu adalah tipikal dari banyak pangsapuri. Namun begitu, ia sangat berbeza kerana ia dibingkai dalam gaya perindustrian. Perhatian anda akan tertarik kepada lampu besar yang tergantung di atas pulau itu. Bentuk dan warna mencadangkan bahawa mereka dibawa dari beberapa kilang lama, walaupun keadaan ini membuat kita berfikir bahawa ini adalah lampu bergaya.

Kursi boleh menjadi penunjuk masakan masakan yang sangat baik. Mereka kelihatan seperti sedikit menaikkan kerusi pejabat, yang mungkin banyak tahun yang lalu dapat dijumpai di hampir setiap kilang. Perabot yang diperbuat daripada bahagian-bahagian logam tidak diragukan lagi mengalami kehidupan baru, dan ini hebat, kerana terima kasih kepada mereka, dapur gaya tinggi boleh tipu muslihat.

Ruang tamu bergaya loft dengan ruang makan

Sering kali, bilik-bilik dapur moden termasuk bilik makan. Bahagian pedalaman ini juga hebat untuk hiasan gaya perindustrian.Tugas mungkin sukar pada pandangan pertama, kerana ruangan itu harus dibahagikan kepada zon berfungsi. Sudah tentu, jadual itu penting. Ia adalah bahagian tengah pedalaman, jadi ia harus disepadukan dengan sempurna ke dalam gaya. Meja pada logam, kaki hitam yang lebih baik dengan bahagian atas kayu adalah sempurna untuk loteng. Meja countertop tidak boleh dilapis dengan sempurna. Ia pasti akan menjadi lebih baik jika perabot itu sengaja dihubungkan oleh beberapa papan. Akibatnya, pilihan sedemikian akan menjadi lebih bergaya dan lebih sesuai untuk pedalaman.

Kursi juga harus muncul. Ia boleh menjadi model logam atau kayu. Perkara terbaik ialah melihat logam hitam, yang berjalan lancar dengan gaya perindustrian pedalaman.

Do-yourself-diri gaya di ruang dapur

Adakah anda merancang dapur baru atau ingin menyegarkan kawasan pedalamannya? Sekiranya anda seorang pelukis pengaturcaraan klasik yang mengingatkan anda tentang masa lalu, tetapi pada masa yang sama anda tertarik dengan bentuk moden, yang agak tidak diproses, diilhamkan oleh reka bentuk dapur retro dengan nota perindustrian. Apabila membuat perkakas dapur ini, ia tidak perlu melakukan pembaikan umum, memasang perabot dapur baru atau perkakas rumah, kerana hanya beberapa perubahan akan mencukupi, terutamanya dalam warna, untuk memberi ruang dapur yang sama sekali berbeza. Loft adalah inspirasi hebat untuk mengemas kini dapur dan perubahan hiasan yang hebat.

Lokasi dapur: perabot yang diubah suai dan aksesori yang menarik

Unsur utama yang mencipta suasana klasik yang agak kuno adalah perabot dapur, yang tidak dapat diganti dengan bilik baru pada kesempatan metamorfosis. Sebaliknya, ulangi itu, supaya bingkai akan mengambil kehidupan baru. Kabinet dapur bergaya dan dicat dan fasad laci dengan kesan yang berumur, memberikan ruang dapur yang serupa dengan permulaan abad yang lalu. Terangkan dilengkapi dengan elemen peralatan seperti kandil hiasan, kelengkapan tembaga atau bahagian atas papan kaki lama yang dibeli di pasar loak.

Reka Bentuk Dapur: Hiasan Perindustrian Retro

Semua elemen dalam reka bentuk gaya dapur loteng digabungkan dengan moden, perkakas rumah logam, lampu industri, neon dan meja reka bentuk. Dinding abu-abu yang terang, lantai putih dan klinker yang berpura-pura menjadi batu bata lama di salah satu dinding akan memberikan dapur sebuah ciri yang ideal yang berbeza dengan perabot gaya retro yang lembut dan lama. Elemen yang sangat menarik dari hiasan dapur adalah dinding yang dicat dengan cat. Semua ini mewujudkan susunan bilik yang bergaya dengan gaya retro dengan elemen loteng, memberikan keselesaan, kemudahan dan fungsi pedalaman. Mahu lebih banyak inspirasi? Lihat galeri foto.