Bahagian ruang tamu dapur: kombinasi yang kompeten dari dua bilik dalam petua berguna dan contoh foto

Kandungan:

 1. Peraturan Penting
 2. Kebaikan dan keburukan
 3. Reka bentuk
 4. Bagaimana untuk melengkapkan? Zonasi
 5. Warna yang harmoni
 6. Dalaman moden
 7. Idea fesyen di apartmen
 8. Dapur ruang tamu 20 sq.m
 9. Dapur-ruang tamu 30 sq.m
 10. Bilik kecil
 11. Foto dalam gaya yang berbeza
 12. Reka bentuk di dalam rumah

Kawasan hari terbuka adalah penyelesaian yang sangat popular. Lihat bagaimana pereka dalaman menggabungkan dapur dan ruang tamu. Bahagian dalaman apartmen studio adalah penyelesaian yang sangat bergaya. Ia sangat popular di rumah keluarga tunggal dan di pangsapuri di bangunan tinggi. Ini adalah ruang yang menyenangkan dan mesra, yang memberikan lebih banyak peluang untuk mewujudkan ruang dalaman daripada bilik tertutup, dan pada masa yang sama kelihatan lebih baik.

Ruang tamu dapur - reka bentuk dalaman dalam penyelesaian praktikal: peraturan penting

Zon dayang, tanpa halangan yang dibuat secara buatan, tidak hanya dapat meningkatkan ruang ruang keseluruhan dengan menambah sekurang-kurangnya beberapa meter persegi, tetapi juga menggunakan bilik secara fungsional. Tanpa sekatan tambahan dan dinding tambahan, pedalaman boleh kelihatan hebat.

Walau bagaimanapun, apabila mengatur ruang tamu dengan dapur, anda mesti mengikuti beberapa peraturan asas. Pertama sekali, perabot dapur tidak dapat menguasai seluruh pedalaman. Sebaliknya - alat dengar patut sesuai dengan sempurna. Oleh itu, perlu diingat bahawa perabot dapur sepadan dengan hiasan seluruh kawasan hari. Anda juga mesti menjaga konsep reka bentuk yang konsisten untuk semua kawasan perkhidmatan. Pemilihan warna dan bahan penamat adalah penting. Perlu diingat perkadaran di antara zon individu - ruang makan tidak boleh lebih besar daripada ruang tamu atau dapur.

Bahagian ruang tamu yang digabungkan dengan dapur: kebaikan dan keburukan

Sehingga baru-baru ini, dapur tertutup menguasai pangsapuri domestik. Sekarang keadaan telah berubah secara radikal. Apartmen-apartmen baru dibina hampir secara eksklusif dapur yang berkaitan dengan ruang tamu. Bagaimana untuk melengkapkan apa-apa ruang? Di sebuah pangsapuri kecil, gabungan dapur dan ruang tamu membolehkan anda untuk meningkatkan ruang secara visual. Elemen pembahagian mungkin semenanjung. Ruang tamu yang digabungkan dengan dapur adalah penyelesaian dominan dalam reka bentuk dalaman moden. Jenis pembaikan ini mempunyai kelebihan, tetapi juga keburukannya.

Satu ruang terbuka menjadikan pedalaman lebih besar, terutama ketika apartmen tidak terlalu luas. Di samping itu, ahli isi rumah dapat berselubung dengan satu sama lain, yang terutama dipuji oleh ibu bapa anak-anak kecil. Susunan ini juga kelihatan moden. Bagi kelemahan, perlu diingat bahawa ruang tamu, digabungkan dengan dapur, kehilangan watak yang santai dan mesra. Di samping itu, bau dan bunyi tersebar di seluruh apartmen, yang boleh menjadi tidak menyenangkan, terutamanya ketika menerima tetamu.

Merancang ruang tamu dengan dapur

Dalam setiap contoh reka bentuk yang mungkin, ia patut menggunakan perkhidmatan pakar dalam bidang ini. Anda boleh melakukan ini di pejabat reka bentuk. Reka bentuk dalaman internet adalah cara lain untuk mendapatkan bantuan daripada arkitek. Dapur, terbuka ke ruang tamu, menjadi penyelesaian yang semakin popular. Reka bentuk ruang jenis ini merupakan prosedur seni bina yang sangat umum yang optik meningkatkan ruang dalaman yang kecil. Di samping itu, ruang tamu, digabungkan dengan dapur, dan kadang-kadang dengan ruang makan, membolehkan anda menyatukan seluruh keluarga.

Bagaimana untuk membekalkan ruang tamu yang digabungkan dengan dapur?

Ruang tamu yang digabungkan dengan dapur menjimatkan banyak ruang.Nasib baik, hari ini terdapat penyelesaian yang berkesan untuk menghilangkan kelemahan yang ditakut oleh penentang, seperti dapur tudung maju yang senyap dan menyerap semua bau, kelihatan sangat baik. Apabila menganjurkan ruang gabungan, ia patut mempertimbangkan konsistensi gaya kedua-dua bahagian dan fungsi mereka.

Ruang tamu dengan dapur adalah keputusan yang semakin ramai orang memilih. Jika anda mempunyai peluang untuk meninggalkan dapur tertutup, maka anda harus memilih ruang terbuka. Kedua-dua susunan ruang tamu dan dapur secara berasingan amat penting. Bilik-bilik harus berinteraksi dengan gaya. Pastikan anda menyelesaikan dua masalah untuk diri sendiri:

 1. Pertama, anda harus menentukan gaya yang anda ingin melengkapi bilik-bilik ini, sama ada klasik, moden, Scandinavia atau, mungkin, glamor.
 2. Kedua, menilai keupayaan kewangan peribadi, keperluan dan harapan anda tentang kemunculan reka bentuk dan perabot dalaman keseluruhan.

Zon penguasaan

Penyelesaian yang paling biasa dalam susunan jenis ini adalah pengezonan dapur dan ruang tamu. Ini boleh dilakukan dengan mengatur perabot dengan betul. Batasan itu boleh menjadi sofa, pulau dapur, bar atau meja. Dinding kaca dan lipat, seperti akordeon, juga semakin biasa. Pilihan lain untuk menetapkan sempadan ialah menukar lantai, menggabungkan kayu di ruang tamu dengan jubin di dapur.

Ruang tamu moden dengan dapur tidak perlu dibuka sepenuhnya. Biasanya, sebuah pulau dapur, bar, kabinet, meja dengan kerusi, dan sering sofa menetapkan sempadan. Jika anda ingin sempadan antara dapur dan kawasan duduk menjadi lebih jelas, anda boleh memperkenalkan pintu gelangsar yang boleh menggantikan dinding, memisahkan dapur dan ruang tamu. Pintu kaca tembus akan mencerahkan ruang sendi dengan secukupnya.

Ruang tamu dengan dapur: apa yang sepatutnya di dalamnya?

Ketakutan yang paling umum untuk menyambung ruang tamu dengan dapur adalah bau. Apabila memasak dari kuali, aroma yang sangat sengit kadang-kadang diberikan, dan mereka tidak selalu menyenangkan kepada seluruh keluarga. Untuk mengelakkan ini, cukup pasang hud jarak yang baik di atas dapur. Kedai-kedai ini mempunyai model yang benar-benar hiasan yang sangat menonjolkan pedalaman yang bergaya.

Jika anda menolak meja besar di ruang tamu, anda perlu memilih sebuah pulau dapur. Ingatlah bahawa kawasan di mana anda akan dimakan perlu. Anggapan bahawa anda akan mengambil semua hidangan makan tengah hari di sofa tidak praktikal dalam amalan, kerana ia mengganggu penerimaan tetamu dan mempunyai kesan yang sangat negatif terhadap kesihatan diri.

Adalah baik jika di ruang tamu terdapat tambahan yang menyenangkan sepadan dengan iklim kuliner. Lada dandang berlapis dengan pinggan di sebelah sofa akan memberi pedalaman sebagai sifat integriti. Juga dalam segmen dapur adalah untuk memperuntukkan ruang untuk buku atau bunga.

Interior dapur ruang tamu: warna yang sepadan

Ruang tamu harus berinteraksi dengan dapur. Ini sepatutnya ditunjukkan dalam warna dalaman dan gaya yang konsisten. Jika ruang tamu kelihatan seperti Provence, jangan letakkan almari moden di dalamnya. Cuba berpegang pada satu estetik. Konsistensi juga digunakan untuk warna. Perabot untuk dapur dan ruang tamu harus berada dalam skema warna yang sama. Variasi pada tema adalah mungkin, contohnya, dominasi hitam di ruang tamu dan putih di dapur dalam ruang monokrom.

Jika semasa pembaikan terdapat keraguan yang besar, ia mungkin bernilai memilih penyelesaian sejagat. Sudah tentu, mereka termasuk dapur putih yang sesuai dengan mudah ke dalam setiap ruang gabungan.

Bilik dapur-ruang tamu moden

Ruang tamu moden dengan dapur kecil adalah idea yang baik untuk hiasan dalaman yang kecil. Gabungan ruang tamu dan dapur secara optik memperluas kawasan pedalaman. Bilik sedemikian boleh diatur dalam banyak cara.

Dapur dan ruang tamu moden adalah gabungan yang baik yang boleh digunakan dengan baik di dalam sebuah apartmen kecil di bangunan bertingkat, dan di kawasan yang lebih besar.Ruang tamu dengan dapur kecil menjadikan pedalaman lebih besar dan lebih luas. Ini tidak bermakna, bagaimanapun, bahawa dapur harus kelihatan sepenuhnya. Banyak penyelesaian boleh digunakan untuk memisahkan visual dapur dari ruang tamu. Salah satunya adalah sebuah pulau dapur atau kaunter bar dengan bahagian yang dibangkitkan.

Interior bergaya dapur-ruang tamu di apartmen

Ruang tamu moden dengan dapur boleh didapati dengan memusnahkan dinding antara bilik-bilik. Sekiranya anda mempunyai dapur yang gelap dan sempit di apartmen, ini akan menjadi penyelesaian terbaik. Untuk memberikan bilik bersebelahan dengan reka bentuk dalaman holistik, ia patut menggunakan lantai yang sama dan mengekalkan warna yang konsisten. Perabot dapur moden mempunyai fasad yang elegan yang boleh melengkapkan atau kontras dengan perabot terpilih untuk bilik itu. Perabot dapur yang homogen tidak begitu ketara, jadi ia tidak akan menguasai ruang tamu. Susunan dapur tidak semestinya mencolok. Ia memberi tumpuan kepada fungsi dan reka bentuk moden dapur. Di dalam dewan, sebaliknya, anda boleh membiarkan diri anda banyak kebebasan. Adalah bernilai melabur di sofa, yang akan menunjukkan kawasan bersantai. Perabot yang disyorkan untuk ruang tamu moden adalah sofa sudut.

Apabila memilih ruang tamu dengan dapur kecil, baik untuk merancang kedua-dua kawasan dan memilih perabot yang akan selaras dengan satu sama lain. Jangan lupa ingat juga ingat tentang pencahayaan yang berlainan. Satu lampu siling jelas tidak mencukupi.

Bahagian ruang tamu dapur 20 sq.m

Reka bentuk ruang tamu dengan dapur harus dipikirkan dengan baik, dan ruang dirancang secara ergonomik. Mengapa? Kerana zon ini, sebagai tambahan kepada hiasan gaya, harus berfungsi dan mudah digunakan. Ruang tamu adalah ruang yang sangat penting di setiap rumah. Ia adalah tempat berehat dan bersantai untuk keluarga dan acara sosial. Oleh itu, ia layak mempunyai ruang dengan ruang yang cukup untuk meja, sofa atau sudut dengan meja kopi, sehingga bukan hanya para pemilik, tetapi juga para tamu yang nyaman. Dapurnya pula adalah jantung setiap apartmen. Mereka memasak dan sering makan di sini. Bilik perlu dipikirkan dengan baik, dengan ruang yang cukup untuk penyimpanan dan perancangan. Perlu memilih perabot dalam ukuran, yang tukang kayu akan menghasilkan, sebagai peraturan, untuk parameter yang tepat dari pedalaman individu.

Bahagian dapur ruang tamu 20 sq.m boleh membezakan antara dua bilik ini, membahagikan mereka, contohnya, dengan meja dengan kerusi, pulau dapur atau bar. Anda juga boleh menyerlahkan zon menggunakan rak yang berbeza atau siling backlit pelbagai peringkat. Adalah wajar menganjurkan warna neutral sebagai asas. Aksen warna yang kuat digunakan sebagai pelengkap. Dalam cara yang mudah dan murah, mudah untuk mengubah lokasi ruang tamu dengan dapur tanpa menggantikan perabot atau melukis seluruh bilik. Apa yang perlu anda lakukan adalah menukar aksesori, mengecat semula dinding, supaya pedalaman mengambil rupa baru.

Penyelesaian menarik bagi mereka yang tidak menghabiskan banyak masa di dapur dan tidak memerlukan ruang yang besar untuknya, dan juga ingin mendapatkan tempat berehat tambahan, sebagai contoh, untuk bilik tidur di sebuah apartmen kecil, adalah reka bentuk ruang tamu dengan dapur kecil. Dalam kes ini, gerakkan dapur ke ruang tamu, dan dari awal anda merancang bilik tidur. Ia juga boleh menjadi bilik atau pejabat kanak-kanak - semuanya bergantung kepada keperluan peribadi.

Bahagian ruang tamu dapur 30 meter persegi. m: minimalism di dalam bilik besar

Dapur yang dibuka ke ruang tamu sering menjadi penyelesaian yang diperlukan untuk pangsapuri yang dipasang di bangunan perindustrian. Di bahagian tengah loteng, sempadan antara bilik biasanya sewenang-wenangnya dan ditandakan dengan perubahan halus dalam bahan - parket kayu masuk ke lantai konkrit, bata terhubung ke dinding yang halus.

Mengikuti contoh ini, anda tidak perlu mencari cara untuk memisahkan dapur dan ruang tamu 30 meter persegi. Dalam bidang dalaman yang besar, perkara utama adalah untuk mewujudkan kesan konsistensi dan keselesaan. Cara paling mudah untuk mencapai kesan ini adalah dengan palet minimalis:

 • kelabu
 • hitam
 • putih.

Dalam ruang dalaman yang agak besar dapur ruang tamu adalah 30 meter persegi M. Anda boleh menggunakan warna gelap dan mentah. Untuk dapur yang dilengkapi perabot putih dengan permukaan licin, berkilau, naungan kopi, iaitu coklat gelap, akan menjadi pelengkap berkesan. Warna ini boleh digunakan secara tempatan, melukis salah satu dinding terbesar. Bertentangan dengan kepercayaan popular, gangsa mulia yang gelap digabungkan dengan topeng kulit paten hitam, aksesori keluli berbentuk mudah dapat terlihat modern dan segar.

Sebaliknya, ia memberi tumpuan kepada warna-warna terang dan hangat di ruang tamu. Pilihan warna kuning putih atau terang menjamin pantulan berkesan cahaya siang dan, dengan itu, meningkatkan kesan memperluaskan kawasan pedalaman. Jangan takut kombinasi berani dari palet warna - kontras warna ekspresif boleh menjadi sangat berkesan dan berfungsi.

Interior ruang dapur kecil

Bagi ramai, apartmen pertama adalah sebuah studio, yang merupakan bilik dengan dapur. Walaupun saiznya kecil dan jumlah cahaya siang yang terhad, jenis apartmen ini dapat menarik perhatiannya dengan iklimnya. Penyelesaian semulajadi yang akan meningkatkan ruang akan menjadi gabungan dapur dan ruang tamu. Dalam kes ini, integrasi pedalaman adalah matlamat utama pereka. Berhati-hati memilih bahan hiasan, perabot, dan warna. Warna terang dan riang berwarna kuning, kuning air atau putih berfungsi di sini. Menggunakan warna ini, anda boleh bermain dengan kesan penggredan.

Ruang tamu dapur dalaman: gambar dalam gaya yang berbeza

Dapur dan ruang tamu adalah dua kawasan berasingan yang boleh digabungkan menjadi satu kawasan yang menarik. Dapur, membuka ruang tamu, adalah susun atur bukan sahaja di rumah keluarga tunggal tetapi juga di pangsapuri kecil di bangunan tinggi. Ruang terbuka mempromosikan kehidupan keluarga. Dan dengan mengurangkan bilangan partition, bahkan sebuah apartmen kecil mendapat ruang. Batasan biasa antara kawasan duduk dan dapur biasanya meja, bar yang tinggi atau pulau dapur.

Apabila memilih dapur terbuka ke ruang tamu, anda perlu berhati-hati mempertimbangkan lokasi kedua-dua ruang tersebut mengikut gaya. Ruang tamu dengan dapur adalah penyelesaian yang semakin banyak digunakan di bangunan baru. Pertubuhan dapur sepatutnya membenarkan penggunaan terbaik semua elemennya. Cuba berpegang pada satu gaya. Kemudian sempadan antara dapur dan ruang tamu akan ditunjukkan secara semula jadi. Pulau di dapur adalah ruang kerja tambahan yang boleh menjadi garisan pemisah untuk kedua-dua zon - dapur dan kelonggaran. Orang muda sering memilih apartmen dengan dapur terbuka untuk ruang tamu. Dapur, digabungkan dengan ruang tamu, menjadi wakil sebagai bilik. Pembukaan dapur, terutama di pangsapuri kecil, adalah jaminan perasaan ruang dan keselesaan dalam kerja setiap hari.

Dapur dan ruang tamu untuk ramai adalah jantung rumah, ruang paling penting di mana kebanyakan kehidupan keluarga tertumpu, sebagai simbol kehangatan rumah. Ramai di antara kita yang peduli tentang reka bentuk dalaman yang indah dan selesa di dapur yang digabungkan dengan ruang tamu. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk menggabungkan bilik, maka foto dalam gaya yang berbeza akan membantu dalam hal ini.

Gaya skandinavia

Reka bentuk dapur-ruang tamu dalam gaya Scandinavia, seperti semua bilik dalam estetik ini, dicirikan oleh penggunaan warna cahaya putih dan kelabu. Pedalaman semacam itu juga perlu diterangi dengan baik, dilengkapi dengan cara yang sederhana dan minimalis. Bentuk geometri dan tambahan yang diperbuat daripada bahan semula jadi diguna pakai. Ciri ciri gaya ini adalah penggunaan unsur-unsur atau perabot yang diperbuat daripada kayu. Di samping itu, terutamanya di dapur harus menjadi lampu yang menggantikan cahaya matahari dalam hari-hari gelap dan malam-malam.

Gaya desa

Ruang tamu dapur desa ini dikaitkan dengan pedalaman dan pedalaman nenek.Reka bentuk ini akan sesuai untuk orang yang mempunyai semangat untuk kehidupan luar bandar, budaya dan alam sekitar. Bilik-bilik dalam gaya ini adalah, pertama sekali, perabot kayu yang indah, ciri-ciri, dilengkapi dengan elemen batu semulajadi, jubin, kadang-kadang renda aksesori atau motif cerita rakyat. Ruang dapur sedemikian memberikan pengganti percutian yang pedesaan dan santai. Oleh itu, penggunaan gaya desa adalah sempurna untuk kotej musim panas. Masakan pedesaan mempunyai suasana yang tersendiri, unik dan sangat ekspresif, dan pada masa yang sama sangat berfungsi terima kasih kepada ruang yang direka dengan baik.

Gaya glamor

Gaya glamor sering dikaitkan dengan banyak permukaan berkilat dan unsur-unsur. Walau bagaimanapun, dengan kesederhanaan, ruang tamu dapur, dihiasi ke arah ini, mungkin kelihatan sangat elegan dan bergaya. Untuk mencapai kesan ini, set perabot perabotan berkilat harus digunakan, sebaiknya hitam atau putih. Permukaan putih adalah penting supaya bilik tidak menjadi terlalu besar. Komposisi ini boleh ditambah dengan elemen perak. Apabila menyalakan lampu, lampu kristal adalah pilihan yang tepat.

Gaya klasik

Susunan dapur dalam gaya klasik sesuai untuk pencinta tradisi dan keselesaan rumah. Warna-warna cerah adalah elemen pentingnya. Bilik gelap yang dihiasi dengan gaya ini akan kelihatan agak berat dan hangat. Berikutan trend terkini, anda boleh memilih warna hangat, tidak terlalu gelap kelabu, jika anda tidak menyukai perabot dapur yang sangat terang. Ini akan menambah sedikit kemodenan ke pedalaman. Ciri-ciri fasad dan warna-warna yang dinamik menentukan ciri lain masakan klasik - keharmonian. Oleh itu, apabila ia selesai, bahan semulajadi seperti kayu, batu dan seramik sangat sesuai. Dalam penambahan, pilih porselin pada paparan, kristal, bunga segar dalam pasu, cerah, licin atau klasik yang diperiksa kain.

Gaya minimalis

Gaya minimalis sangat sesuai untuk menghias bilik-bilik besar dan kecil. Ruang tamu dapur minimalis adalah permukaan dan warna terang, kelapangan dan kesederhanaan, dan pada masa yang sama keanggunan dan kualiti dalam reka bentuk perabot. Dinding biasanya licin, jubin lantai berkilat. Sebagai alternatif, batu atau kayu dalam teduh klasik digunakan. Fasad kabinet boleh menjadi matte atau varnished, tetapi, sebagai peraturan, mereka harus seragam, biasanya tanpa pegangan. Yang paling popular adalah putih, tetapi juga warna kelabu, grafit, kurang pastel. Bagaimanapun, kadangkala, yang tipikal gaya minimalis, aksen warna yang lebih kuat digunakan untuk memecahkan nada seragam. Ia boleh, sebagai contoh, berair hijau atau ungu. Perabot dikuasai oleh bentuk mudah. Tekstil menggunakan bahan semulajadi seperti linen, kanvas dan kapas.

Gaya perindustrian

Dinding bata, logam, najis bengkok, countertop keluli tahan karat, paip luaran dan pemasangan gas atau lekapan perindustrian adalah asas dapur gaya perindustrian. Pedalaman dicirikan oleh fungsi luar biasa kerana ketahanan bahan yang digunakan. Walaupun keterukan yang dikaitkan dengannya, bilik dapur-ruang loteng boleh menjadi bilik yang hangat dan selesa. Palet warna yang digunakan dalam susunan kawasan sedemikian harus dihadkan oleh warna hitam, kelabu, coklat dan burgundy. Walau bagaimanapun, untuk melanggar monotoni warna, anda boleh memilih aksen dalam aksesori, lampu atau perkakas dapur. Satu-satunya perkara penting ialah mereka akan konsisten secara gaya.

Idea dalaman untuk ruang tamu dengan dapur di dalam rumah

Banyak rumah direka supaya ruang tamu sering dipisahkan dari dapur oleh dinding. Hanya selepas perobohan anda akan mendapat kawasan hari yang terang dengan dapur kecil dan tempat berehat yang selesa. Perabot dapur boleh diatur mengikut pelan huruf "U".

Perabot dinding dan dapur adalah latar belakang yang neutral untuk perabot dan aksesori hiasan yang lain, yang pada hakikatnya menjadi lebih nyata dan menentukan sifat elegan di pedalaman. Hiasan penting di sini adalah lekapan - candeliga kristal dan warna yang sama.

Batasan antara dapur dan ruang tamu ditandakan oleh sebuah pulau dengan cerun sedikit. Dinding pulau dari ruang tamu sedikit dinaikkan untuk menyembunyikan kekacauan di dapur. Bilik-bilik digabungkan dengan warna terang.

Dapur terletak di ruang tamu di ruang tamu. Ini adalah penyelesaian berfungsi apabila bilik memasak terbuka pada masa yang sama, tetapi juga mempunyai kelebihan kawasan tertutup jika perlu.

Dapur terletak di sudut ruang tamu yang luas. Kawasan dapur ditandakan dengan jubin yang menutupi lantai. Di atasnya terdapat meja dengan kerusi kayu.

Perabot dapur sederhana sesuai dengan ruang tamu. Unsur yang memisahkan kedua-dua bahagian bilik ialah meja. Ia juga tempat yang selesa untuk dimakan.

Bahagian dapur dihiasi dengan cara yang moden dan selesa. Itulah sebabnya ia layak menggabungkan dapur dan ruang tamu. Dalam idea ini, dapur dilengkapi dengan perabot moden. Unsur-unsur yang menambah kesesuaian adalah lantai kayu ringan dan bata di dinding.

Perabot dapur putih MDF merangkumi seluruh dinding. Meja yang kelihatan seperti batu boleh dibuat dari papan yang sama, ditutup dengan struktur berlapis yang meniru bahan semula jadi.

Tidak ada penyelesaian baru yang jelas di dapur. Walaupun ia dikuasai oleh gaya Scandinavia yang indah (warna cahaya, perabot kayu, meja putih dan lantai), anda juga boleh mencari unsur-unsur yang tipikal perabot perindustrian, seperti lampu kosong atau lukisan asli. Ruang tamu direka untuk mendapatkan keselesaan yang terbaik dalam bentuk sofa lembut.

Tawaran ini adalah untuk semua yang menghargai keanggunan. Perabotan adalah kombinasi yang sangat halus dari klasik dan moden. Klasik dibentangkan dalam kabinet hitam, dan sekarang - dalam penamat krim. Langit-langsir yang cerah dan mudah digantung di tingkap, dan bunga mawar berdiri di atas meja. Panel pasir menambah cahaya ke dapur ini.

Gabungan bata, kayu hitam dan oak bermaksud lokasi loteng, gaya yang sangat popular selama beberapa tahun. Contoh dalaman ini menunjukkan bahawa reka bentuk semacam itu tidak semestinya memerlukan kawasan yang besar - ia boleh berfungsi dengan baik di sebuah apartmen kecil. Idea untuk ruang tamu juga didasarkan pada pengenalan kontras warna - sofa ringan diletakkan di kawasan rekreasi, yang juga bersesuaian dengan imej di atas dinding di atas.

Di sebuah pangsapuri kecil, kabinet dapur tidak boleh sampai ke puncak, kerana mereka akan menghancurkan pedalaman dan menjadikannya lebih kecil daripada yang sebenarnya. Idea untuk mencipta ruang tamu yang digabungkan dengan dapur dengan kawasan yang kecil itu harus menganggap perabot dapur minimalis yang tidak akan menarik perhatian. Di samping itu, ketiadaan bahagian di lantai menyumbang kepada pengurangan optik dapur, sambil mengembangkan kawasan rekreasi.

Klasik digabungkan dengan kemodenan. Adalah idea yang baik untuk mencipta ruang tamu dengan dapur dalam warna-warna putih dan kelabu yang bergaya dengan aksen yang terang yang membawa suasana yang menyenangkan dan riang ke pedalaman. Lantai kayu ringan, kerusi dan meja adalah keharmonian yang sempurna di sini. Keanggunan halus reka bentuk ini tidak dilanggar bahkan oleh dua lampu loket logam yang terletak di atas pulau dapur, diambil dari gaya perindustrian, mereka menyatu dengan unsur-unsur moden dan klasik.

Idea mencipta ruang tamu dengan dapur kecil adalah perjalanan sentimental pada tahun 1960-an. Perabot yang dipilih dengan teliti membawa suasana vintaj ke kawasan pedalaman, walaupun pada hakikatnya ia adalah gabungan lama dan baru. Perabot dapur minimalis, bagaimanapun, tidak bersaing dengan bilik asal.

Pengaturan minimalis dalam warna cahaya neutral tidak boleh membosankan. Penyelesaian fungsian menarik dalam kombinasi dengan bahan penamat berkualiti tinggi akan menjadikan pedalaman elegan.Idea untuk mencipta ruang tamu dengan dapur dalam bentuk ini adalah tempat yang menyumbang kepada kelonggaran dan menenangkan saraf. Selalu ada ketenteraman dan ketenteraman, bahkan pencahayaan itu direka supaya tidak merengsakan mata, tetapi hanya untuk menyinari kegelapan dengan halus. Duduk di sofa, anda akan melihat kebanyakan perabot di dapur, tetapi ia tidak menarik perhatian, kerana fasad kabinet dipadankan dengan warna dengan dinding.

Idea untuk ruang tamu akan berfungsi dengan lebih baik jika dapur terletak di dalam bilik, iaitu, ia tidak mempunyai jarak dekat dengan tingkap? Pertama sekali, anda harus meninggalkan set dapur berbentuk U (iaitu perabot yang kelihatan seperti semenanjung) - dengan susunan ini, dapur akan mendapat sedikit cahaya. Di samping itu, ruang kecil akan dikurangkan lagi (dikurangkan). Kabinet dapur mencapai siling - mereka luas, yang sentiasa menjadi kelebihan, tetapi menggunakan bahan penamat yang berbeza di fasad. Putih memberikan cahaya, hampir bergabung dengan dinding seterusnya.

Reka bentuk moden tidak memberi keraguan bahawa dapur, dipisahkan dari seluruh rumah, adalah sesuatu yang lalu. Hari ini, kebanyakan orang memilih ruang tamu dengan dapur kecil, yang memudahkan komunikasi antara ahli keluarga. Bagaimana untuk membekalkan bilik tersebut supaya kelihatan menarik? Ketahui di galeri foto.