Campuran asal gaya dalam reka bentuk apartmen

Campuran hebat gaya berteknologi tinggi dan marin dalam reka bentuk apartmen kecil

Tidak mudah untuk menggabungkan gaya "teknologi tinggi" dan gaya laut yang berwarna-warni di pedalaman satu apartmen. Berteknologi tinggi dengan kesederhanaannya, kesempurnaan, keberkesanan teknologi, pencahayaan yang tinggi dan ketiadaan dekorasi yang hampir lengkap benar-benar menentang gaya marin, intipati keseluruhannya adalah berdasarkan pilihan palet warna dan cara menghias bilik. Bentuk geometri yang ketat, penyelesaian mudah dan teknologi tinggi, perabot terbina dalam dengan pencahayaan dan permukaan krom boleh digabungkan secara harmoni dengan unsur-unsur tema marin - cetakan bergaris, imej sauh dan helmet, lifebuoys dan perahu layar.

Campuran gaya moden

Kehidupan gaya marin dan ruang makan

Ia adalah semasa reka bentuk ruang tamu, yang disambungkan ke ruang makan, bahawa campuran yang paling jelas dan mendedahkan dua gaya gaya yang sangat berbeza dalam alam semula jadi berlaku. Memandangkan saiz bilik kecil, ia adalah sukar untuk dilakukan, tetapi dengan bantuan pengkomersialan yang bijak, penggunaan blok perabot pelbagai fungsi dan palet warna cahaya, ia mungkin untuk mewujudkan bukan sahaja praktikal dan selesa, tetapi juga ruang luar yang sangat menarik untuk bersantai, menjamu tetamu dan makanan keluarga.

gaya marin dan berteknologi tinggi

Konsep gaya marin bertanggungjawab untuk pilihan warna: nada cahaya, penggunaan warna biru dan untuk keseimbangan palet yang sejuk - lukisan semulajadi yang hangat dari kayu ringan. Palet ini, selesa untuk dilihat, digunakan bukan sahaja untuk hiasan bilik, tetapi juga dalam prestasi perabot, hiasan dan reka bentuk tekstil. Juga, keseluruhan konsep menghias bilik sepenuhnya diselesaikan dalam gaya laut - sauh, helmet, lifebuoys, loceng kapal dan juga stilization sistem penyimpanan untuk tong dan bot.

Tema marin di ruang tamu moden

Ruang tamu pelan terbuka yang digabungkan dengan ruang makan memungkinkan untuk mewujudkan persekitaran yang praktikal dan ergonomik di kawasan kecil, menepuk setiap zon secara fungsional. Penggunaan sistem penyimpanan tidak besar tetapi sistem lapang, tempat duduk yang selesa dan hiasan dinding terutamanya - semua ini membolehkan kami mengekalkan rasa kebebasan dan bahkan beberapa ruang di dalam bilik kecil dengan beban fungsi yang tinggi.

Hiasan Nautikal

Dapur berteknologi tinggi

Di dalam sebuah pangsapuri kecil, ruang paling kurang diperuntukkan untuk dapur. Bilik sempit tetapi agak panjang tidak dapat menampung kedua-dua kawasan kerja dan makan. Oleh itu, apabila merancang ruang dapur, penekanan adalah meletakkan jumlah maksimum sistem storan, permukaan kerja dan perkakas rumah di kawasan kecil. Pilihan ideal adalah tata letak dapur yang selari.

Susun atur selari di dapur

Sudah tentu, untuk ruang bersaiz sederhana, warna cahaya menjadi keutamaan dalam palet warna. Kemasan salji putih sempurna digabungkan dengan kayu ringan dari fasad lancar kabinet dapur, kegelapan gelap peralatan rumah bertindak sebagai aksen yang kontras, kehadiran kaca dan permukaan berkilat menyumbang kepada pengembangan visual ruang sempit.

Ruang dalaman dapur

Bahagian dalaman bilik tidur yang ceria dan selesa

Dalam reka bentuk bilik tidur, kelebihan dalam konsep berpindah ke gaya berteknologi tinggi. Di sini kita tidak lagi melihat tema marin, warna biru dalam skema warna bilik, ciri-ciri stylistics unsur-unsur hiasan. Tetapi kesederhanaan, kefungsian dan kepantasan yang wujud dalam gaya berteknologi tinggi menjadi paling penting. Ciri khas gaya bandar ini adalah pencahayaan tinggi ruang, penggunaan lampu aktif di pelbagai peringkat.Peranti pencahayaan terletak tidak hanya di siling, pencahayaan terbina dalam dapat dilihat dalam unsur-unsur struktur, perabot dan bahkan sebagai hiasan.

Di pintu masuk ke bilik tidur

Bilik bilik tidur, seperti seluruh bilik, tidak boleh membanggakan kawasan yang besar. Oleh itu, untuk merancang ruang tidur, kebanyakan warna cahaya dipilih yang dapat mengembangkan bilik secara visual.

Bahagian dalaman bilik tidur yang sederhana dan berfungsi

Di belakang partisi dalaman, secara berasingan dari tempat tidur, adalah sebuah pejabat kecil. Untuk melengkapkan pejabat rumah kecil, ruang yang sangat sedikit diperlukan - perabot jenis konsol yang terbina dalam dan warna-warna eksekusi membolehkan kami mencipta suasana yang selesa, tetapi pada masa yang sama berfungsi, di tempat kerja.

Belajar di bilik tidur

Di pedalaman bilik tidur utama, satu-satunya perkara yang tersisa dari gaya kelautan ialah penggunaan warna pasir dan penggunaan kayu semulajadi. Tetapi dari gaya berteknologi tinggi, bahagian dalam bilik tidur "mendapat" bentuk ringkas dan ringkas, garis ketat dan penyelesaian praktikal. Dengan bantuan latar belakang terbina dalam, walaupun bilik yang paling sederhana dan paling bersahaja dalam reka bentuk menjadi menarik, asli, pelbagai - katil nampaknya melambung di atas lantai, dan sayap reka bentuk tertentu seolah-olah bergerak selain dari tempat tidur, dari mana lampu pencahayaan hangat.

Kesan asal pencahayaan terbina dalam di dalam bilik tidur

Sistem storan terbina dalam dimensi yang mengagumkan kelihatan mudah dan elegan kerana penggunaan cermin dan permukaan kaca. Pencahayaan terbina di sebalik pintu kaca bukan sahaja membolehkan anda melihat kandungan rak, dengan sempurna, tetapi juga mencipta imej asal keseluruhan struktur.

Almari pakaian terbina dalam di dalam bilik tidur

Bilik mandi

Di bahagian dalam bilik mandi, warna semulajadi hangat yang sama telah digunakan dalam kombinasi dengan kesejukan cermin dan permukaan kaca. Di dalam ruang yang kecil, ia mungkin meletakkan semua sistem paip dan penyimpanan yang diperlukan kerana susun atur praktikal dan ergonomik.

Reka bentuk bilik mandi

Gabungan "kehangatan" dan "kesejukan" dalam reka bentuk bilik utilitarian menjadikan suasana yang menyenangkan tanpa apa-apa perbelanjaan istimewa - warna beige dibuat dalam permukaan berkilat, sisipan matte yang diperbuat daripada kayu semulajadi membawa nota asli kepada watak pedalaman.

Warna hangat di pedalaman bilik utiliti