Ruang tamu salji putih di rumah peribadi Kiev

Projek reka bentuk sebuah rumah persendirian di Kiev

Mewujudkan rumah praktikal dan ringkas di sebuah rumah persendirian dalam warna-warna cerah adalah impian bagi banyak pemilik rumah. Jika pada masa yang sama ia juga mungkin untuk menggabungkan trend moden dalam reka bentuk ruang dengan keanggunan fungsi, tugas pereka dan pemilik dianggap 100% lengkap. Di bawah projek reka bentuk satu rumah persendirianterletak di Kiev, kami ingin membuktikan idea-idea inspirasi dari pedalaman yang asli, praktikal dan luar yang menarik. Kami berharap penyelesaian warna, tekstur dan reka bentuk untuk mengatur pemilikan rumah peribadi akan membantu anda mengisi semula dengan idea untuk pencapaian anda sendiri.

Interior rumah peribadi Kiev

Ruang tamu dan lounge dengan warna-warna terang

Di tingkat bawah rumah persendirian terdapat bilik yang paling luas - ruang tamu, yang, dengan bantuan pelan terbuka, digabungkan dengan dapur dan ruang makan. Walaupun tiada sekatan di antara zon berfungsi, semua segmen di zon jelas - dengan meratakan paras lantai. Juga, perbezaan antara kawasan bilik yang luas adalah pendekatan yang berbeza untuk dekorasi lantai, di ruang dapur jubin porselin dengan tiruan batu alam di lantai, di kawasan rekreasi ruang tamu - platform rendah kayu.

Ruang tamu salji putih

Dinding salji putih, hiasan siling dengan kecuaian yang sengaja, komunikasi terbuka sistem pencahayaan - motif untuk menghiasi bilik di gaya loteng telah menjadi sebahagian organik gaya moden. Untuk memberi kehangatan dan keselesaan kepada bilik salji putih dan walaupun steril, anda perlu mencuba banyak. Dan perkara itu bukan sahaja untuk memasang perapian yang diperbaiki dan menghiasi ruang berhampiran di bawah kayu besar, tetapi juga untuk menggunakan fabrik asal semula jadi, alat pencahayaan pada pelbagai peringkat dan sistem modular perabot untuk membuat kawasan rekreasi.

Ruang istirahat

Zon lembut yang selesa di ruang tamu diwakili oleh dua sofa yang luas dengan upholsteri kelabu neutral. Banyak bantal membolehkan bukan sahaja untuk selesa menampung di sofa, tetapi juga untuk mengambil tempat di dekat perapian yang dangkal atau untuk duduk dengan buku berhampiran dengan membaca sumber cahaya.

Sofa lembut yang selesa di nada kelabu muda

Kemuncak dalam hiasan ruang tamu dan selari dengan penciptaan dinding aksen adalah reka bentuk bertekstur satah menegak menggunakan batu-batu kecil yang dicat putih. Hiasan seperti ini memerlukan pencahayaan tempatan - dengan bantuan lilin di lilin asli dalam bentuk saluran kaca telus, mungkin untuk mencipta panas dan sekaligus pencahayaan zon yang selesa dengan lapisan yang unik.

Kemasan dinding aksen yang luar biasa

Semua bilik di rumah Kiev menggunakan lampu pencahayaan asli - lampu loket, model pereka, mudah atau, sebaliknya, rumit - semuanya direka bukan sahaja untuk memenuhi fungsi asas mereka, tetapi juga untuk membawa keaslian, kreativiti, dan tidak penting ke pedalaman. Di ruang tamu, pemasangan cahaya yang besar telah menjadi pusat tarikan. Di kawasan tangga, tumpuan besar yang terletak di atas lantai juga menyediakan pencahayaan yang berkesan.

Pencahayaan asal di ruang tamu

Reka bentuk tangga yang anggun bukan sahaja membolehkan anda selamat dan cepat masuk ke tingkat dua rumah, tetapi juga menghiasi bahagian dalam ruang tamu. Reka bentuk salji putih struktur gabungan, yang terdiri daripada logam dan kayu, kelihatan mudah, hampir tanpa berat, tetapi reka bentuk adalah dipercayai dan selamat.

Tangga salji putih

Dari ruang dapur melalui pintu kaca anda boleh memasuki ruang lain. Bilik yang terpencil ini tidak boleh dipanggil ruang tamu sepenuhnya, tetapi bilik itu sempurna untuk berehat dan bersantai di kalangan rakan-rakan atau keluarga.

Keluar dari lounge yang berasingan

Perabot kerangka tanpa bingkai, yang merupakan beg pelbagai bentuk yang disumbat dengan bola polyurethane, telah menjadi asas dalam pembentukan ruang relaksasi. Hanya meja kopi yang rendah yang diperbuat daripada kayu adalah satu-satunya perabot yang kekal dalam ruang asal ini.

Perabot tanpa bingkai asal

Seperti di bilik-bilik lain di rumah Ukraine, di bilik kelonggaran banyak perhatian dibayar kepada reka bentuk tekstil - fabrik semulajadi warna semula jadi digunakan bukan sahaja untuk upholsteri perabot tanpa bingkai, tetapi juga untuk membuat hiasan pintu kaca. Langsir ringkas yang diperbuat daripada kain linen menjadi tambahan hebat kepada imej zon kelonggaran.

Fokus pada tekstil dan pencahayaan

Dapur salji putih dan ruang makan

Tidak ada yang menghalang pemilik rumah dan tetamu dari menembus ruang tamu ke ruang dapur. Walaupun dapur-ruang makan terletak dalam beberapa tempahan berhubung dengan bilik utama, sesiapa yang berada di kawasan kerja dapur atau makan di meja makan boleh menonton apa yang sedang berlaku di kawasan rekreasi ruang tamu atau menonton TV.

Pemandangan dapur dan ruang makan

Di dapur dan ruang makan, nada salji putih diserap hampir semua permukaan - dari hiasan dinding dan siling hingga pelaksanaan fasad moden kabinet dapur lancar. Malah kerusi di sekeliling meja makan lapang, walaupun dibuat dalam pelbagai modifikasi, semuanya dicat putih. Hanya pada pandangan pertama ia mungkin kelihatan bahawa di ruang dapur tidak ada tempat untuk penggunaan tekstil, yang pereka dan pemilik rumah mempunyai hubungan istimewa. Untuk reka bentuk warna lampu loket, kain salji putih digunakan. Candeliga asal pada akhirnya menjadi kesimpulan yang luar biasa ketika membuat imej ruang makan.

Ruang dapur salji putih

Bilik tidur putih

Di tingkat dua rumah peribadi Ukraine ada bilik peribadi - bilik tidur. Di atas tangga salji putih, dikelilingi oleh kemasan cahaya dan perabot yang sedikit, kami mendapati diri kami di bilik tidur utama.

Masuk ke bilik tidur utama

Bahagian dalam bilik tidur, seperti kebanyakan bilik rumah persendirian di Kiev, diselesaikan dalam bentuk ringkas dan ringkas. Set minimum perabot membolehkan anda membuat praktikal, tetapi pada masa yang sama suasana yang selesa, tanpa menjejaskan kemudahan pemilik. Palet cahaya visual membesarkan bilik yang sudah luas, mewujudkan latar belakang yang neutral untuk suasana bersantai dan berehat.

Dalaman bilik tidur putih

Reka bentuk katil tanpa bingkai yang dipanggil dasarnya terdiri daripada dua tilam yang dipasang berserenjang dengan satu sama lain. Sudah tentu, model sedemikian mudah beroperasi dari sudut keselamatan - hanya ada satu sudut tajam yang boleh anda lalui dan menyakiti diri sendiri. Tetapi adalah penting untuk memahami bahawa katil sedemikian tanpa bingkai yang terletak di atas lantai hanya sesuai untuk golongan muda, penuh dengan orang.

Bingkai katil berganda

Sama seperti bilik-bilik lain dari rumah persendirian, banyak perhatian diberikan kepada organisasi sistem pencahayaan dalam reka bentuk bilik tidur. Tidak ada lampu terbina dalam di ruang bilik tidur, tetapi terdapat komposisi keseluruhan lampu loket yang bertindak bukan sahaja sebagai lampu pencahayaan, tetapi juga menjadi unsur hiasan di pedalaman. Sorotan turquoise cahaya pada warna lampu loket kecil dengan berkesan mencairkan palet cahaya ruang untuk tidur dan bersantai.

Reka bentuk luar biasa lampu loket lampu bilik tidur

Sebaliknya katil adalah zon video. Reka bentuk asal berdiri TV menjamin keaslian gaya pedalaman - pedesaan, permukaan berkerut, kecuaian cahaya dan tujuan praktikal yang harmonis menggabungkan dalam perabot ini. Lilin kaca berdiri, sudah biasa dengan kami, secara berkesan menyelesaikan imej segmen fungsional bilik ini.

Zon video di dalam bilik tidur

Pernahkah anda terfikir tentang menggantung buaian di balkoni anda? Pereka dan pemilik rumah Kiev swasta tidak menemui idea ini pelik. Bangunan yang selesa untuk berehat dan bersantai menjadi unsur utama dalam pedalaman dan pusat tumpuan di mana konsep mewujudkan ruang untuk kelonggaran dan keamanan maksimum dibina.

Hammock di loggia

Bilik tidur kedua juga dihiasi dengan warna salji putih. Bilik yang luas dan cerah dengan tingkap-tingkap besar, dengan langsir tebal dengan langsir tebal menjadi tempat yang ideal untuk bersantai dan berehat, tiada apa-apa di bahagian dalam bilik mengalih perhatian tuan rumah dari bersiap untuk tidur.

Bilik tidur salji putih dengan tempat hiasan yang gelap

Hanya tempat hitam dan hitam karya seni menjadi aksen yang berbeza dalam hiasan bilik tidur. Untuk mewujudkan keseimbangan dalam reka bentuk salji putih bilik tidur, sistem pencahayaan yang mula-mula dilaksanakan juga dibuat dalam warna hitam.

Titik gelap pada latar belakang salji putih

Penyangkut pakaian terbuka yang luar biasa dianjurkan berhampiran almari pakaian yang dibina dengan pintu cermin - cawangan yang dicat putih di atas tali adalah mudah, dari sudut pandang pelaksanaan, tetapi struktur tidak remeh, yang menjadi tumpuan di pedalaman.

Komposisi gaya romantis

Bilik mandi berwarna pastel

Palet yang cerah untuk menghias bilik mandi adalah keputusan biasa kepada rakan senegara kami. Tetapi penggunaan permukaan kayu dan jubin seramik dengan tiruan jubin konkrit adalah penyelesaian reka bentuk asal yang boleh anda gunakan dengan selamat untuk membuat reka bentuk moden untuk bilik utilitarian. Di dalam ruang yang mempunyai seni bina yang kompleks, ia boleh dibuat dengan mudah, ringkas, tetapi pada masa yang sama suasana hangat. Menggunakan sistem pencahayaan asli dan pendekatan yang tidak penting untuk pelaksanaan rel tuala yang dipanaskan, mungkin membawa nota kreatif ke bahagian dalam bilik mandi.

Dalaman bilik mandi

Premis utilitarian hiasan yang luar biasa

Bilik mandi lain dihiasi dengan jubin yang meniru permukaan kayu ringan. Dan di pedalaman ini, banyak perhatian diberikan kepada sistem pencahayaan dan susunan aksesori asal untuk bilik untuk prosedur air - pemegang yang luar biasa untuk tuala tangan telah menjadi kemuncak reka bentuk.

Reka bentuk bilik mandi kecil

Hiasan asal dan elemen pencahayaan yang luar biasa

Dengan cinta tertentu, para pereka dan pemilik rumah Kiev menyelesaikan reka bentuk bilik dengan sistem lampu dan hiasan tekstil. Jika segala-galanya sangat jelas dengan fabrik yang digunakan - bahan semulajadi warna yang kebanyakannya berwarna, maka dengan peralatan dan peralatan pencahayaan, tidak semuanya sangat mudah. Model asal lekapan terdapat di bilik dengan beban berfungsi yang berlainan.

Reka bentuk tekstil sebuah rumah persendirian di Kiev

Zon bengkel yang luar biasa

Komposisi mentol yang luar biasa tergantung pada tali hitam dan burung hantu hiasan, boleh menjadi kemuncak dari mana-mana pedalaman. Bahkan reka bentuk bilik yang paling remeh menjadi lebih asli, menarik, unik.

Pemasangan cahaya asal

Satu lagi penggunaan lampu latar yang luar biasa dan sebagai elemen hiasan ialah kalungan. Komposisi sedemikian sentiasa membawa suasana perayaan ke dalam imej ruang.

Lampu dan kalungan

Apabila bilik pencahayaan dan mewujudkan suasana istimewa di dalamnya, kita boleh bercakap bukan sahaja mengenai peralatan elektrik, tetapi juga peranti dengan sejarah yang lebih purba. Botol kaca telus yang besar, misalnya, mampu menjadi lilin yang sangat baik yang dengan mudah boleh ditukar daripada objek kitar semula ke objek seni.

Pemegang lilin yang mewah

Malah bilik-bilik utilitarian, ruang berhampiran tangga dan koridor telah diberi penghormatan dan dilengkapi dengan kelengkapan pencahayaan asli yang tidak hanya menyediakan tahap pencahayaan yang diperlukan, tetapi juga bertindak sebagai unsur hiasan.

Lampu utiliti