Salji putih dalaman sebuah apartmen kecil

Pedalaman yang terang di dalam sebuah apartmen kecil

Bagaimana untuk melengkapkan satu-satunya bilik di apartmen, yang mesti melaksanakan fungsi bilik tidur, ruang tamu, dapur, ruang makan dan pejabat? Ia tidak begitu sukar kerana ia sepertinya sepintas lalu. Inilah yang diputuskan oleh para pemilik pangsapuri kecil dan bersama-sama dengan perancang, mencipta imej yang sangat terang, segar dan sangat menarik di rumah, tanpa mengorbankan kepraktisan dan keselesaan persekitaran yang dicipta. Mari kita melihat lebih dekat dengan projek reka bentuk yang menarik dan menarik ini. Setelah mengambil satu langkah ke apartmen, kami segera menemui diri kami di sebuah dewan masuk kecil, dari mana anda boleh masuk ke bilik mandi dan satu-satunya bilik di dalam rumah, menggabungkan semua segmen fungsi yang diperlukan. Seluruh ruang pangsapuri dihiasi dengan menggunakan kemasan putih, diselaraskan dengan permukaan kayu ringan. Ia adalah warna berkayu yang membawa kehangatan semula jadi ke persekitaran yang agak sejuk, salji putih. Nah, dengan bantuan beberapa hiasan, tekstil asli dan alat pencahayaan, mungkin ada aksen warna di pedalaman terang ini.

Di lorong pangsapuri kecil

Ruang kecil bilik adalah platform untuk pelbagai transformasi. Sebagai contoh, kawasan tempat duduk, yang diwakili oleh sofa yang luas, boleh menjadi segmen tidur dalam satu minit - untuk ini sudah cukup untuk mengurai mekanisme tersebut. Untuk tujuan ini, kepala katil lembut dilengkapkan di belakang punggung sofa, yang menjadi sebahagian daripada dermaga ketika mekanisme itu dibentangkan.

Ruang tamu di kawasan pedalaman yang terang

Setelah meletakkan sofa, anda boleh terjun ke suasana bilik tidur yang cukup selesa. Papan kepala mempunyai lampu dinding supaya anda dapat membaca di tempat tidur atau hanya bersiap-siap untuk tidur, tidak termasuk pencahayaan pusat. Di sebelah katil adalah sistem penyimpanan terbina dalam yang luas, yang cukup mampu menggantikan ruang ganti yang berasingan.

Transformasi ruang tamu ke bilik tidur

Terletak di kaki katil, anda boleh menonton TV semasa berada di "bilik tidur" atau bersantai di sofa di "ruang tamu". Sangat kondisinya, kawasan rehat dan tidur dipisahkan dari segmen memasak dan tempat kerja dengan permaidani. Langkah reka bentuk sedemikian membolehkan walaupun beberapa meter persegi untuk mengekalkan susunan dalam susunan perabot dan elemen tambahan.

Persekitaran ruang tamu yang selesa

Di tingkap (dan pada masa yang sama keluar ke balkoni) ada kawasan duduk kecil, ia juga merupakan sudut bacaan. Jika dikehendaki, kerusi yang selesa, pendirian asal dan lampu lantai untuk membaca boleh menjadi kedua-dua bahagian ruang tamu dengan kawasan tempat duduknya, dan menjadi teka-teki dalam gambar ruang tidur.

Membaca sudut dengan tingkap

Sebilangan kecil ruang yang boleh digunakan di rumah bukan alasan untuk menafikan diri anda perkara-perkara kecil yang sayang kepada hati, elemen hiasan atau butiran dalaman yang tidak membawa beban fungsional. Candlestick yang elegan, bunga segar dalam pasu atau lukisan menarik di dinding - semua perkara kecil ini membolehkan anda membuat suasana yang unik di mana pemilik apartmen akan selesa.

Jadual berdiri asal

Hiasan dinding dan bunga segar

Berhampiran dinding bertentangan adalah kawasan dapur, yang juga berfungsi sebagai ruang makan, serta tempat kerja, jika perlu. Di ruang yang sederhana, dan walaupun dengan siling asimetri, hanya tingkat bawah kabinet dapur dengan perkakas rumah bersepadu dan sinki dibina. Tetapi ensemble kecil itu cukup untuk menjalankan semua proses dapur yang diperlukan.

Kawasan dapur salji putih

Malah di kawasan fungsional yang kecil ini, terdapat tempat untuk kecantikan - vas yang elegan dengan bunga, tepian pokok hidup yang berair, warna sejuk barangan kaca dan berkilau kotak gula-gula asal - perkara-perkara kecil itu mengisi bilik salji putih dengan tempat aksen yang sangat diperlukan untuk mata kita.

Cat berair pada latar belakang putih

Perubahan lain mungkin berlaku di ruang dapur. Konsol tarik boleh bertindak sebagai meja makan atau bertindak sebagai tempat kerja dan menghidupkan dapur ke dalam sebuah pejabat.Lampu lantai dari sudut bacaan akan memberikan tahap pencahayaan yang diperlukan untuk bekerja dalam gelap.

Dari segmen dapur ke kabinet

Di sebuah pangsapuri kecil, bilik yang berasingan hanyalah bilik mandi. Dimensi sederhana ruang utilitarian tidak menghalang pemilik dan pereka dari menempatkan semua lekapan paip yang diperlukan untuk menjalankan prosedur air. Selesai salji putih di siling dan dinding, penggunaan stele telus sebagai partisi kabin mandi, model konsol mangkuk tandas dan tenggelam - semua teknik reka bentuk ini membantu mengembangkan ruang kecil secara visual.

Bilik mandi kecil