Interior dengan motif perindustrian di apartmen London

Motif perindustrian dalam reka bentuk apartmen London

Pangsapuri anda tidak perlu di masa lalu bangunan perindustrian, gudang atau bengkel untuk mempunyai motif perindustrian dalam reka bentuk pada masa ini. Anda boleh membuat reka bentuk gaya loteng di sebuah bangunan baru dengan bilik-bilik yang luas, siling tinggi dan cahaya semulajadi yang baik. Itulah apa yang dilakukan pereka di sebuah apartmen di London, menjadikan rumah biasa menjadi projek reka bentuk moden dengan campuran nota perindustrian yang luar biasa dan kesenangan yang selesa. Hanya pada pandangan pertama, kelihatannya dinding bata tidak bergabung dengan corak tekstil yang berwarna-warni, dan tiang siling dan tiang logam tidak selaras dengan upholsteri velor perabot. Dalam tangan pereka yang mahir, gaya yang bertentangan dalam gaya bersinar dalam satu berlian - bahagian dalaman Inggeris yang unik.

Ruang tamu, ruang makan dan dapur dalam satu bilik

Gaya pengawal loteng untuk ruang besar, bilik terbuka dan terang dengan siling tinggi dan tingkap besar. Untuk mencapai kesan kelapangan, di pangsapuri biasa anda perlu merobohkan sekatan dan menukar tingkap ke yang lebih besar. Dengan premis perindustrian, dalam hal ini, lebih mudah - mereka perlu dipertingkatkan, menjadikan struktur dari siling di bawah siling dan kadang-kadang memagar ruang peribadi - bilik tidur. Di apartmen London, bilik utama dan paling luas telah menjadi asas untuk ruang tamu, ruang makan dan dapur. Pelan terbuka membantu membuat susunan perabot sedemikian rupa untuk menyerlahkan secara visual setiap zon tanpa membuat sebarang halangan kepada lalu lintas dan tanpa kehilangan perasaan kebebasan.

Dapur, ruang makan dan ruang tamu dengan dalaman yang selesa di gaya loteng

Semua kawasan bilik yang luas mempunyai satu selesai - siling-siling, salji, dinding pastel, parket dan aksen yang digantung salji-putih dengan kerja keras di seluruh bilik. Tiruan tembok bata memainkan peranan penting dalam reka bentuk apartmen yang walaupun di sektor dapur mereka tidak mengganggu dengan apron atau jubin, kaca atau plastik dan meninggalkan tingkat atas kabinet yang memihak kepada rak terbuka yang tidak menyembunyikan tekstur permukaan.

Pendekatan asal untuk menyelesaikan kawasan dapur

Motif perindustrian telah diwujudkan dalam reka bentuk apartmen bukan sahaja dalam penggunaan brickwork sebagai aksen penamat, tetapi juga dalam penggunaan logam menyokong rasuk kayu besar. Konfrontasi awal kehangatan dan kesejukan, kayu dan logam, kelancaran dan tekstur dalam reka bentuk mudah ini membawa keaslian ke pedalaman moden. Tidak kurang industri juga bertiup dari lampu loket dengan warna logam sederhana, yang dapat dilengkapi dengan premis industri, gudang atau bengkel. Dan di sebuah pangsapuri di London, lampu tersebut berfungsi sebagai sumber pencahayaan buatan untuk meja di dapur dapur.

Lajur logam dan balok kayu

Oleh kerana luas kawasan dapur yang luas, semua sistem penyimpanan yang diperlukan, permukaan kerja dan perkakas rumah dapat ditempatkan di tingkat bawah kabinet dan sebuah pulau besar. Fasad kelabu dengan kelengkapan keluli secara organik digabungkan dengan countertop salji putih. Warna yang sama dengan campuran warna biru hadir dalam ornamen ubin seramik, yang dipenuhi dengan sektor dapur.

Tata letak sektor dapur

Berhampiran segmen dapur ada ruang makan, di zon agak kondusif - hanya satu kumpulan makan perabot. Ramai pemilik rumah tidak berani untuk menggabungkan dapur dengan kawasan fungsional lain di rumah, lebih suka memperuntukkan ruang berasingan untuk memasak dan sebaik-baiknya di luar pintu. Tetapi menggabungkan zon dalam satu ruang besar bukan sahaja menjimatkan meter persegi, tetapi juga memudahkan penggunaan. Di samping itu, tudung berkuasa moden menghadapi penghapusan bau memasak.

Ruang makan yang luas di sebelah dapur

Meja makan yang besar dengan corak kayu semula jadi yang indah dan kerusi salji putih yang selesa oleh pereka terkenal membentuk kumpulan makan yang harmoni dan praktikal yang berjaya dapat digabungkan ke dalam hampir semua reka bentuk bilik. Tidak kurang asal adalah masalah dengan sistem penyimpanan di ruang makan dan ruang tamu. Kabinet dengan fasad cahaya, terletak di pusat, secara tradisinya diselesaikan, tetapi sistem penyimpanan dengan pintu gelap di kedua-dua belah pihak dibuat dalam bentuk struktur yang digantung, yang, tentu saja, memudahkan proses membersihkan bilik.

Kumpulan makan yang menarik

Bilik tidur asal dan ruang duduk

Dari ruang tamu yang luas, kami bebas menembusi kawasan bersantai atau boudoir sebelum bilik tidur. Tempat berehat yang selesa dihiasi semangat "industri perindustrian yang selesa", seperti keseluruhan apartmen - selesai salji putih, kerja keras sebagai aksen, perabot berwarna-warni dan sekurang-kurangnya hiasan. Terhadap latar belakang tembok bata, warna gelap dari jagung sofa kelihatan sangat mengagumkan.

Kawasan kelonggaran yang luar biasa berhampiran bilik tidur

Di dalam premis apartmen, dihiasi dengan unsur-unsur gaya loteng, tingkap tidak sengaja tidak dihiasi dengan tekstil. Jumlah maksimum sinar matahari memasuki ruang melalui tingkap besar, dicerminkan dari dinding putih, dari permukaan kaca meja kopi dan juga penutup lantai ringan. Bagi kes-kes apabila cahaya matahari perlu dikecualikan, tirai yang dilancarkan gelap dan padat disediakan.

Brickwork sebagai aksen

Di belakang pintu gelangsar salji putih adalah bilik tidur di mana kerja keras brickwork juga menjadi tema utama dalam konsep reka bentuk. Tempat tidur terletak dalam ceruk kecil, dihiasi dengan prinsip tingkap atau pintu yang diperbuat daripada batu bata. Ia adalah mungkin untuk mencapai kesan asal dalam reka bentuk bilik tidur dengan menggabungkan estetika industri brickwork dengan kehalusan tekstil yang berwarna-warni, yang sesuai dengan rangka katil. Keputusan yang berani ialah jalan ke keunikan.

Hiasan bilik tidur yang luar biasa

Tidak penting dalam membentuk imej bilik tidur adalah perabot tambahan, seperti meja sisi katil, berdiri dan lampu pencahayaan asli. Lampu lantai asal, reka bentuk mengingatkan lampu pejabat meja, telah menjadi bukan sahaja pautan berfungsi di dalam bilik, tetapi juga tambahan hiasan yang luar biasa kepada reka bentuk bilik untuk tidur dan bersantai.

Katil di ceruk bata

Industri dalam bilik mandi

Malah di bilik mandi anda dapat merasakan skala perindustrian dan semangat industrialisasi. Bilik yang luas dengan kemasan cahaya secara organik mengambil aksen dalam bentuk kerja keras di salah satu dinding dan balok kayu di siling. Bahagian dalam bilik mandi diberi keaslian oleh penggunaan gabungan yang kontras - penutup cahaya, paip dan tingkap gelap, pancuran, sistem penyimpanan dan dasar tab mandi. Sebaliknya kontras membawa dinamisme dan drama ke reka bentuk premis utilitarian.

Warna bilik mandi yang berbeza

Bilik mandi yang luas mempunyai ruang yang cukup untuk melampaui satu tenggelam dan menyiapkan sepasang untuk menjimatkan masa pada perhimpunan pagi dan persiapan tidur malam. Fasad gelap sistem simpanan dengan beberapa bahagian dengan berkesan melengkapkan imej tenggelam dengan reka bentuk moden, belum lagi aspek praktikal masalah itu.

Sepasang tenggelam untuk bilik yang luas

Niches melengkung dalam reka bentuk kerja batu kelihatan mewah. Nampaknya paip moden dipasang di sebuah bangunan yang dibina pada awal abad yang lalu. Teknik reka bentuk itu membawa banyak keunikan ke pedalaman bilik, walaupun ia datang ke bilik mandi.

Mewarnai premis utilitarian berwarna-warni