Pendekatan nontrivial terhadap reka bentuk fasad rumah persendirian

Projek tebal rumah peribadi dengan rumput di atas bumbung

Seni bina moden komited untuk menggunakan bahan-bahan dan teknologi yang mesra alam, yang bukan sahaja tidak mampu memberi kesan berbahaya kepada manusia dan alam semulajadi, tetapi juga memelihara alam sekitar. Dalam megacities, struktur seperti ini membantu, antara lain, untuk membersihkan dan memperbaiki alam sekitar. Sebagai contoh, bumbung yang dipanggil atau "bumbung hijau" semakin popular di bahagian-bahagian yang berlainan di planet kita. Rumput rumput, bunga taman dan semak kecil di atas bumbung bukan sahaja menyumbang kepada penebatan penebat bunyi yang sangat baik, melindungi bangunan dari kesan berbahaya dari pelbagai faktor iklim, tetapi juga memberikan imej keseluruhan bangunan yang unik dan unik. Dengan rumah peribadi seperti itu, kita dapat membiasakan diri dalam penerbitan ini.

Rumah persendirian asal dengan

Perkara pertama yang menarik perhatian dalam imej bangunan dua tingkat adalah permaidani hijau tebal rumput di atas bumbung. Dan setelah pemeriksaan yang teliti terhadap bumbung eko, kita melihat bahawa bangunan bangunan itu asli - panel "di bawah cahaya kayu" sangat menyegarkan imej bangunan itu, menjadikannya cahaya dan positif dengan cara musim panas. Di halaman belakang rumah persendirian, di depan kolam buatan kecil, terdapat kawasan rekreasi luaran yang selesa. Katil lembut lembut untuk mengambil mandi udara, kumpulan makan untuk makanan keluarga atau untuk menjadi tuan rumah tetamu di udara terbuka - perabot taman adalah dalam keharmonian yang sempurna dengan reka bentuk landskap sekitarnya.

Fasad luar biasa rumah dan landskap di halaman

Pertimbangkan bahagian dalaman pemilikan rumah asal. Di dalam bilik lantai dasar yang luas terdapat ruang tamu yang selesa, dapur yang praktikal, tetapi unik dan ruang makan. Ruang tamu dipisahkan dari ruang dapur hanya dengan komposisi dari zon video dan perapian. Seluruh ruang tingkat pertama dihiasi dengan cara yang sama - siling salji putih, pelapisan dinding dengan panel kayu ringan dan lantai konkrit gelap. Susun atur ini bukan hanya menyumbang kepada perkembangan visual bilik, tetapi juga membawa nota kehangatan semula jadi ke pedalaman. Reka bentuk gelap kompor perapian dan noda TV bertambah dan dinamik untuk reka bentuk ruang tamu.

Ruang tamu yang luas dengan dapur perapian

Berbanding perapian dan zon video terdapat segmen riadah yang lapang dan berwarna-warni dengan perabot berlapis. Model asal sofa dan kerusi berlengan dengan pelapis yang terang menjadi perhiasan bukan hanya ruang tamu, tetapi seluruh lantai pertama. Luar biasa, tetapi pada masa yang sama perabot praktikal dan ergonomik kelihatan moden, berwarna-warni, berani. Penggunaan hiasan "berguna" telah menjadi kemuncak pedalaman - loji dalaman yang besar bukan sahaja berfungsi untuk mewujudkan suasana bilik yang dekat dengan alam, tetapi juga menghiasi dan membawa kepelbagaian warna.

Perabot perabot asal untuk ruang lukisan

Dalaman rumah peribadi

Di seberang perapian terdapat dapur lapang dan ruang makan. Meja makan kayu yang besar untuk sepuluh orang dan kerusi-kerusi berlengan yang selesa di atas roda membentuk persekutuan asal - di satu pihak, satu perabot gaya negara yang berat, dan di bahagian lain, hampir perabot pejabat. Dalam segmen dapur, keasliannya tidak kurang. Permukaan kerja utama, peralatan rumah dan sistem penyimpanan terletak dalam modul berkembar yang besar - pulau itu. Antara lain, sebahagian daripada pulau dapur direka untuk mengatur makanan pendek - meja makan yang menonjol dengan lapisan seramik yang berwarna-warni berfungsi sebagai tempat untuk sarapan pagi.

Pemandangan atas dapur dan ruang makan

Isu penyelenggaraan sistem storan di dapur dan ruang makan telah diselesaikan dengan teliti - struktur lantai dari lantai hingga ke siling monolitik dengan facades hitam di sisi kawasan kerja dan struktur yang digantung dalam kelabu di segmen ruang makan. Komposisi lampu loket tanpa warna secara berkesan melengkapkan imej sektor asal rumah ini.

Pulau dapur asal dan besar

Di tingkat dua terdapat bilik-bilik peribadi - bilik tidur dan bilik mandi. Di sini pereka Mereka tidak berlepas dari konsep asas dekorasi rumah dan panel terpakai yang diperbuat daripada kayu ringan, menggabungkannya dengan perabot kabinet. Jarum cerah perabot perabot dan warna-warni warna lampu lekapan telah menjadi pusat perhatian dan koordinasi semua unsur-unsur lain pedalaman.

Aksen terang reka bentuk tingkat kedua