Bilik tidur kelabu - contoh terbaik penggunaan warna di pedalaman gaya yang berbeza

Kandungan:

 1. Idea Pengaturan
 2. Bagaimana untuk memilih teduh yang betul?
 3. Kelabu dengan warna lain
 4. Aksesori terang
 5. Reka bentuk dalam gaya yang berbeza.
 6. Kertas dinding kelabu

Bilik tidur dengan nada kelabu adalah penyelesaian elegan di pangsapuri moden. Ini adalah salah satu warna yang paling bergaya dalam reka bentuk dalaman. Warna kelabu dan semua warna biasanya dianggap membosankan. Inilah sebabnya mengapa sesetengah orang menjauhkan diri dari palet ini pada tahap yang lebih besar apabila mereka menghiasi bilik tidur. Sementara itu, kelabu adalah pilihan sejagat yang mudah digabungkan dengan banyak warna lain.

Bilik tidur kelabu: idea untuk mengatur

Bilik tidur kelabu, adakah ia berbaloi? Bilik tidur adalah tempat yang unik di mana anda perlu berasa selesa. Ini adalah pedalaman di mana seseorang memperoleh kekuatan, jadi memilih warna yang betul sangat penting. Apabila mereka bentuk bilik tidur, warna kuning air hangat sering dipilih. Satu alternatif kepada warna ini boleh menjadi kelabu sejagat yang semakin bergaya. Warna yang dipersembahkan dipuja dan dihargai oleh pereka, jadi ia telah memerintah di dalam hiasan moden untuk beberapa musim.

Bilik tidur dalam nada kelabu: bagaimana untuk memilih teduh yang betul?

Bilik tidur abu-abu yang baik akan membolehkan anda bertenang dan berehat. Terdapat pelbagai warna kelabu:

 • platinum;
 • keluli
 • kelabu;
 • Marengo
 • grafit.

Memilih warna yang betul bergantung pada suasana yang anda ingin buat di dalam bilik. Untuk mendapatkan ruang yang lebih intim, anda perlu memilih warna hangat yang hangat, dengan campuran kuning atau coklat, sebagai contoh, khaki atau zaitun hangat. Jika anda ingin menambah nafas kesegaran ke bilik tidur anda, anda harus bertaruh pada nada yang lebih neutral, sebagai contoh, dengan penambahan biru. Warna kelabu seperti itu akan membawa kedamaian dan keanggunan ke bilik tidur dan menjadikannya lebih besar.

Interior dalaman kelabu: gabungan dengan warna lain

Kelabu, seperti putih dan hitam, adalah serba boleh dan abadi. Ia sepadan dengan banyak warna. Kelabu boleh menjadi naungan terulung di seluruh bilik tidur, menjadi latar belakang dalam susunan sebagai warna di dinding, atau kelihatan seperti aksesori atau perabot. Bilik tidur kelabu boleh dikemas dengan warna pastel yang cerah atau tepu. Penyelesaian yang selamat ialah mengubah warna utama kepada warna putih atau pelbagai warna kelabu: dari grafit gelap yang kuat hingga kelabu muda. Kelabu juga boleh digabungkan dengan warna pastel cahaya seperti merah jambu pucat, magnolia, kuning air, serta dengan warna yang lebih sengit seperti jeruk, merah, kuning atau cahaya hijau.

Bilik tidur dengan warna kelabu: aksesori berwarna-warni yang menambah watak

Bilik tidur kelabu perlu selesa. Pencahayaan terpilih yang betul akan mewujudkan suasana intim. Menarik, aksesori yang berbeza dengan warna-warna terang akan menambah kemodenan dan ciri-ciri ke pedalaman. Bedspreads lembut, bantal berbulu, permaidani atau permaidani hangat kecil di sebelah katil akan menjadikan bilik tidur tempat yang menyenangkan untuk berehat.

Aksesori berkilat dengan kelabu

Bilik tidur kelabu boleh menjadi lebih mewah dengan aksesori perak. Paling menarik ialah cermin segi empat tepat yang besar dalam bingkai hiasan. Dalam kombinasi dengan gantungan hitam, ia membentuk sudut kecil, menggantikan almari pakaian. Aksesori berkilat menjadikan bilik tidur kelabu berhenti menjadi kelabu dan tidak berwarna, dan ia akan menjadi elegan dan canggih.

Ciri-ciri kelabu di dalam bilik tidur:

 • Dinding abu-abu sesuai dengan kedua-dua kawasan kecil dan besar. Jika anda ingin menambah kecerahan ke bilik, anda boleh menghidupkan semula dengan aksesori yang berwarna-warni.
 • Shades of grey di bilik tidur boleh muncul di dinding, perabot, dan aksesori.
 • Warna terang dan hangat kelabu akan mewujudkan suasana yang selesa di dalam bilik tidur. Warna gelap menambah keanggunan tambahan ke ruang angkasa.Neutral, kelabu sejuk optik meningkatkan pedalaman.

Bilik tidur kelabu - reka bentuk dalam gaya yang berbeza

Bilik tidur kelabu adalah trend dalam reka bentuk dalaman, yang dikaitkan terutamanya dengan gaya bergaya Scandinavia. Kelabu adalah warna neutral, yang, bergantung kepada penambahan, boleh membuat pedalaman yang hangat dan selesa atau sebaliknya, satu perindustrian.

Bilik tidur kelabu adalah idea yang hebat apabila mengatur apartmen baru, kerana mudah untuk mencari aksesori yang akan menjadikan ruangan asal. Papak konkrit dikaitkan terutamanya dengan kawasan perindustrian dan semakin muncul dalam pengaturan yang lebih klasik. Dikombinasikan dengan headboards bersulam kelabu dan tempat tidur dalam versi monokrom, mereka membuat komposisi harmoni dan tenang. Di dalam bilik tidur, kontras tajam harus dielakkan, kerana ini adalah tempat di mana anda berehat, jadi atmosfera harus santai, tidak merangsang untuk bertindak. Jika anda tidak menyukai perabot mentega dan putih nampaknya terlalu besar untuk membersihkan, maka bilik tidur kelabu adalah penyelesaian yang sempurna.

Bilik tidur kelabu dengan sentuhan nostalgia

Bilik tidur kelabu dan gambar hitam dan putih adalah kombinasi yang sempurna jika anda ingin membuat susunan sedikit nostalgia. Gambar-gambar kecil atau lukisan-lukisan yang besar akan kelihatan baik di dinding kelabu, menekankan kedalaman dalaman kerana berkecuali. Dipilih dengan betul, ia akan membuat pedalaman lebih individu dan memperoleh watak istimewa.

Kayu dan konkrit - loteng bergaya

Sekiranya bilik kelabu kelihatan terlalu sedih dan sejuk, maka ia patut dipulihkan semula dengan pokok, di mana panel dengan bahagian dalam warna madu terisolasi, pedalaman dihiasi dengan papak konkrit kelabu. Gabungan ini menjadikan pedalaman, bergaya sebagai loteng, lebih selesa. Selimut putih akan lebih menekankan wataknya. Terima kasih kepada perabot dan aksesori yang diperbuat daripada bahan semula jadi, bilik tidur kelabu akan menjadi lebih elegan dan selesa pada masa yang sama. Perkara-perkara kecil semacam itu boleh menghiburkan anda pada waktu pagi. Itulah sebabnya ia patut mengingati kesenangan kecil dan aksesori yang dipilih yang tidak hanya berfungsi, tetapi juga mata.

Bilik tidur kelabu di loteng adalah penyelesaian yang hebat. Kesan harmoni dan kedamaian dicapai bukan sahaja kerana warna-warna yang disenyapkan, tetapi juga pemeliharaan simetri dalam reka bentuk dalaman. Dinding abu-abu, tempat tidur dan tikar lantai menggabungkan sempurna dengan perabot putih di sebelah katil.

Kertas dinding kelabu di dalam bilik tidur

Mural dinding dengan imej tumbuhan atau bentuk geometri akan sesuai diselingi di dalam bilik kelabu. Rujukan tambahan ke bilik monokrom juga terdapat bantal di atas katil. Jalur lebar grafit kelabu di dinding juga akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk pedalaman moden. Berumur dalam warna yang sama, mereka memberi watak sebagai watak.

Bilik tidur mewah moden hari ini sering kelabu. Sekiranya pemilik mahu perubahan, cuma mengecat dinding lain di belakang katil. Bilik tidur kelabu tidak boleh menjadi serius dan membosankan. Ia cukup untuk memilih gambar yang terang di dinding atau bantal untuk memberi ruang kepada watak yang lebih mesra.