Masakan gaya Fusion: dalaman emosi dengan tafsiran yang berbeza

Kandungan:

 1. Apakah gaya fusion?
 2. Ciri-ciri Utama dan Ciri-ciri
 3. Dalaman moden
 4. Memilih perabot yang betul
 5. Pengaturan dengan peralatan mahal
 6. Ruang tamu dapur
 7. Pilihan belanjawan

Sambungan kompleks dalam pengaturan dapur adalah salah satu cara yang paling menarik, luar biasa dan menakjubkan untuk pedalaman yang bergaya. Gaya fusi yang sangat individual, hangat dan atmosfer menawarkan banyak kemungkinan, oleh itu dapur menjadi jantung yang sangat menarik di dalam rumah. Anda seorang individu, anda tertarik dengan gabungan yang luar biasa dan menakjubkan dalam reka bentuk bilik, adakah anda benci kebosanan? Fikirkan dapur gaya gabungan. Anda tidak akan menyesalinya.

Apakah gaya fusion?

Fusion tidak lebih daripada gabungan elemen, warna, bahan hiasan yang tidak sesuai, dan lain-lain. Penggabungan yang menakjubkan membuatnya berani dan pada masa yang sama diisi dengan rasa humor dalaman, sesuai untuk orang yang mempunyai personaliti yang tidak konvensional. Asal gaya fusi manusia berhutang kepada Philip Stark, yang merancang kerusi, mengingatkan gaya Louis XVI, tetapi dari plexiglass cerah.

Ingatlah bahawa masakan gabungan mestilah luar biasa, berwarna-warni, menyeronokkan, hangat, tetapi dengan kepekaan dan kesederhanaan.

Ciri-ciri utama masakan fusion: segala-galanya dibenarkan dalam susunan bilik

Ciri ciri gabungan adalah kombinasi bentuk dan bahan mahal dengan produk-produk dalaman yang mewah, mulia dan biasa. Gaya ini menarik inspirasi dari motif rakyat, terutamanya warna yang terang dan indah yang harus ada dalam reka bentuk gabungan. Di dapur ini, hampir semua kombinasi hiasan dan komposisi dibenarkan:

 • Anda boleh berjaya menggabungkan meja bergaya yang indah dengan kerusi kulit;
 • sinki gaya retro akan kelihatan baik dalam kombinasi dengan dapur induksi moden;
 • perabot minimalis boleh dilengkapi dengan penambahan dalam warna yang sangat terang;
 • Jangan lepaskan peluang untuk membeli kandil kristal dalam warna hijau terang dan menggabungkannya dengan kabinet dari nenek anda.

Malah, kegilaan mana pun dibenarkan, walaupun kitsch, dengan syarat anda tidak keterlaluan.

Ciri-ciri:

 1. sambungan unsur yang tidak sesuai;
 2. yang bertentangan dengan minimalisme;
 3. warna terang;
 4. pilihan baroque lama dan baru, dengan moden;
 5. gabungan bahan mahal dan murah, eksklusif dan biasa;
 6. rawatan berani dan luar biasa dapur sebagai pedalaman;
 7. kitsch dibenarkan, tertakluk kepada kawalan dan rasa yang mencukupi.

Hiasan dalaman gaya dapur moden

Dalam gabungan estetika yang jauh dari minimalism, adalah dibenarkan untuk menggunakan bahagian yang berlainan dalam arahan tradisional, Skandinavia, perindustrian, bohemian, eklektik dan luar bandar. Perabot dari era yang berbeza digabungkan dengan peralatan moden. Gaya di mana tiada peraturan adalah gabungan berdasarkan perbezaan unsur-unsur yang sangat pelbagai.

Kekayaan bentuk, warna dan aditif yang tidak sesuai membuat sambungan yang paling menakjubkan, memainkan peranan utama dalam dapur gaya gabungan. Interior yang tidak konvensional kelihatan seperti mereka dicipta sejak bertahun-tahun. Sementara itu, untuk membekalkan bilik dengan cara ini, anda perlu berhati-hati, kerana dalam hal ini had beban kelebihan bahan tambahan dan kitsch mengganggu sangat kecil.

Memilih perabot dapur fusion yang betul

Gaya Fusion adalah gabungan gabungan dan pelbagai unsur yang pada awalnya tidak digabungkan dengan satu sama lain. Edisi ini menggabungkan kemodenan dengan tradisi. Pada pandangan pertama, bahagian dalaman kelihatan sedikit huru-hara dan tidak konsisten, tetapi ia dicipta dengan aroma halus dan avant garde.

Gabungkan perabot dapur lama dari nenek anda dengan bentuk yang sederhana, modern di dapur dan buatlah interior yang unik - seni yang sesungguhnya. Walau bagaimanapun, semakin ramai orang lebih suka menggabungkan kemodenan dengan klasik, mewujudkan gaya dalam gaya fusion. Meja kayu klasik digabungkan dengan kerusi plastik moden adalah keputusan yang tepat dalam gaya ini. Perhiasan mewah yang dipenuhi dengan unsur-unsur etnik dan butiran moden mungkin juga hadir.

Peralatan rumah mahal dalam gaya yang bergaya

Di setiap dapur, walaupun dalam gaya gabungan, anda tidak boleh ketinggalan pada peralatan rumah yang berkualiti. Tetapi bagaimana untuk menggabungkan stylistik moden peranti dengan andaian tentang gaya yang penafian minimalism? Tidak ada yang lebih mudah. Bentuk mudah, sering mahal dan peralatan pereka, sangat ideal untuk angka plastik, aksesori yang terdapat di pasar loak untuk sesen, atau permaidani bunga yang mengingati masa beberapa dekad yang lalu. Dapur moden tidak boleh dilakukan tanpa peranti berfungsi yang akan menjadi bukan hanya sebahagian daripada hiasannya, tetapi juga peralatan yang memudahkan aktiviti dapur setiap hari.

Fusion dapur-ruang tamu: mengawal mengisi bilik

Gaya Fusion adalah gabungan pelbagai motif dan unsur-unsur dari gaya yang berbeza. Ini adalah kegilaan di ruang tamu dapur, ia mempersonalisasikan ruang, menjadi cerminan jiwa pemilik, kerana ia adalah luar biasa dan unik. Bagaimanapun, untuk tidak membuat kekacauan dan kekacauan komposisi setiap hari, semasa mengaturnya, anda perlu mempunyai idea asas yang akan membimbing anda pada setiap peringkat kerja. Unsur-unsur berasingan yang kelihatan seperti sesuatu dari dunia lain harus dikombinasikan, yang menyerupai pemilik dan kepribadiannya. Seperti dia, ruang tamu dapur akan spontan dan gila, berani dan penuh eksperimen dalam ekspresinya, tetapi pada akhirnya bilik juga harus selesai dengan rasa perkadaran dan rasa.

Masakan fusion DIY - pilihan bajet

Keuntungan gabungan yang tidak dapat dipertikaikan adalah hakikat bahawa dapur dalam gaya ini boleh diatur pada harga yang sangat rendah. Apa yang anda perlukan adalah perabot nenek tua yang terdapat di loteng, beberapa tambahan dalam bentuk unsur hiasan plastik dan sejumlah besar imajinasi. Kabinet lama boleh diperbaiki sedikit atau hanya dibersihkan dengan kombinasi kertas dinding moden dengan corak yang tidak biasa, menambah aksesori kitsch berwarna-warni yang dibeli untuk sesen pun. Penyelesaian yang sangat baik adalah kesan batu. Meja minimalis yang sederhana, sebaliknya, akan kelihatan baik dengan kerusi dari zaman USSR, di mana ia cukup untuk menggantikan hanya upholsteri. Hiaskan poster moden di cermin nenek yang berbingkai emas dalam gaya Baroque, dan di tingkap, letakkan herba di dalam periuk yang berwarna-warni yang menarik, yang penuh dengan kedai-kedai dengan perabot dalaman yang murah.