Masakan bergaya Mediterranean: reka bentuk siap bilik dengan pendekatan reka bentuk

Kandungan:

  1. Ciri-ciri Utama
  2. Reka bentuk yang bergaya
  3. Dapur kecil
  4. Perabot rumah
  5. Aksesori yang berkaitan

Seorang lelaki yang suka dengan negara-negara Mediterranean mencium impian masakan khas untuk rantau ini. Bilik sedemikian harus dilengkapi dengan moden dan berfungsi, dan pada masa yang sama diguna untuk pedalaman, menggabungkan ciri-ciri pedesaan dan romantis.

Gaya Mediterranean di pedalaman dapur: ciri utama

Masakan bergaya moden Mediterranean menggabungkan tradisi dan kemodenan dengan sempurna. Ini adalah bilik yang luas, sedikit seperti dapur desa. Jika anda seorang peminat perabot moden, tiada apa yang menghalang anda daripada menggabungkan gaya ini. Perkara yang paling penting yang perlu anda fokuskan ialah gabungan dua warna, seperti putih dan biru. Perabot moden dilengkapi dengan unsur-unsur yang diperbuat daripada bahan semulajadi, seperti kayu atau tanah liat, yang sesuai sebagai periuk bunga, mangkuk gula atau lain-lain barang kecil yang membolehkan anda menyebarkan hiasan secara rasional di dapur.

Putih dan biru adalah unsur-unsur yang tidak boleh dipisahkan daripada hiasan dapur kami

Di dapur bergaya Mediterranean, dua warna berlaku: putih dan kobalt biru. Gabungan warna-warna ini dengan serta-merta membawa anda ke laut, dikelilingi oleh pantai-pantai berbatu. Dinding, serta sebahagian perabot harus putih, dalam aksesori - biru. Banyak hiasan marin, serta tiang yang kelihatan seperti bangunan lama, akan berfungsi dengan baik. Unsur penting yang membezakan gaya ini adalah bahan. Kita tidak boleh lupa bahawa kayu, batu dan marmar dianggap sebagai elemen penting dalam gaya ini.

Reka bentuk dapur bergaya Mediterranean - nikmati sepanjang tahun

Masakan bergaya Mediterranean boleh menjadi tempat yang hebat untuk berehat di rumah anda yang akan mengingatkan anda tentang permulaan yang hebat untuk hari anda setiap pagi. Kopi yang mabuk di dalam bilik tersebut bukan sahaja memberi anda tenaga, tetapi juga memberi anda suasana yang positif. Masa-masa cemas yang dibelanjakan di dapur bergaya Mediterranean adalah saat-saat yang anda boleh menikmati dan berkongsi dengan orang yang anda sayangi. Jika anda takut bahawa anda tidak akan dapat melengkapkan bilik anda sendiri, anda boleh mengira contoh foto artikel ini. Gaya Mediterranean adalah bahan semulajadi.

Sekiranya bajet anda tidak membenarkan anda membeli bahan semula jadi, maka tidak perlu risau. Hari ini, hanya aksesori hiasan kecil yang sesuai untuk mencipta gaya Mediterranean.

Pada masa ini, pengeluar membuat pengganti yang bermutu tinggi, yang, pertama, berkaitan dengan bahan semulajadi dan, kedua, pada pandangan pertama, tidak berbeza dari yang asal. Bukan sahaja warna adalah penting, tetapi juga tekstur dan bahan yang dibuatnya. Bunga dan tumbuh-tumbuhan bukan sahaja memeriahkan pedalaman, tetapi juga memberikan rupa yang unik. Memandangkan ciri-ciri di atas, anda boleh yakin bahawa dapur akan sesuai dengan gaya di mana anda ingin bersarapan setiap hari dan menghabiskan masa luang dengan keluarga anda.

Dapur bergaya Mediterranean yang kecil

Di dapur bergaya Mediterranean yang kecil, kabinet gantung dan lampu sorot boleh kelihatan hebat. Di tingkat bawah, kabinet dilengkapi dengan baik dan laci akan sesuai dengan baik. Di sini anda boleh meletakkan peralatan dapur, barang kecil dan perkakas, membuat storan yang bergaya untuk wain. Permukaan kerja boleh dijubing dengan travertine yang tidak sekata.

Reka bentuk yang indah tidak mengganggu dapur dengan teknologi terkini. Lantai asal juga perlu diberi perhatian, yang disebabkan oleh lamina atau linoleum tidak boleh dibezakan dari pokok sebenar. Dalam versi yang lebih mahal, anda boleh melekapkan lantai.Masakan gaya-Mediterranean tidak hanya suka cuti, tetapi juga tunduk kepada bentuk mudah yang tersembunyi dan tersembunyi, nada hangat dan keharmonian. Masakan bergaya Mediterranean adalah bahan semula jadi semula jadi yang digabungkan dengan warna semula jadi seperti biru dan hijau.

Perabot rumah - meja - elemen penting di dapur

Peranan penting dalam masakan Mediterranean dimainkan oleh meja. Di sinilah seluruh keluarga berkumpul beberapa kali pada siang hari dengan makan. Untuk pilihan penginapan, jadual haruslah besar untuk menampung semua ahli keluarga. Di kawasan ini, keluarga memainkan peranan yang sangat penting dalam mengatur dapur, anda perlu memberi perhatian kepada perkara ini. Penambahan seramik, seperti jubin, harus menjadi elemen penting dalam pedalaman. Sekiranya boleh berlaku semasa acara tersebut, cubalah beralih ke pulau di mana anda akan menyediakan makanan.

Aksesori dapur gaya Mediterranean

Semua masakan Mediterranean mempunyai pendekatan yang sihat untuk memasak. Elemen, seperti herba dan bunga kecil dalam pasu, menggabungkan dengan sempurna. Bukan sahaja mereka kelihatan cantik, mereka juga berbau seperti herba kering, jus lada dan bawang putih. Botol hiasan dengan zaitun minyak dan segar, yang disimpan di dalam periuk tanah liat yang dihias asli, juga diperlukan. Jangan takut bunga, mereka adalah unsur yang tidak terpisahkan dari gaya ini. Tanah liat atau seramik akan kelihatan hebat di tingkap. Elakkan plastik yang tidak sepadan dengan gaya Mediterranean sama sekali.

Masakan Mediterranean dikaitkan terutamanya dengan keamanan, ketenangan dan kegembiraan. Di dapur ini, anda berehat dan makan hidangan yang sangat baik, menghabiskan masa lapang dengan orang tersayang, ingat cuti. Masakan gaya-Mediterranean adalah asal, rasanya seperti angin yang menyala, dan warna biru di mana-mana menyerupai langit biru perayaan. Bilik ini sangat hangat dan ia merasakan suasana keluarga. Walaupun penampilan asalnya, iklim hangat, masakan gaya Mediterranean masih agak popular. Sebabnya biasanya kekurangan idea untuk berkembang dalam gaya asal, tetapi anda boleh menggunakan idea foto untuk mencipta dapur impian anda.