Bahagian dalaman putih dan hitam pangsapuri Shanghai

Bahagian dalaman hitam dan putih sebuah apartmen di Shanghai

Kami membentangkan kepada anda satu projek reka bentuk sebuah apartmen Shanghai. Bahagian salji putih diselingi dengan tempat gelap perabot dan hiasan, "pemanasan" dengan bantuan permukaan kayu dan elemen reka bentuk. Jika reka bentuk yang berbeza dari rumah anda adalah dekat dengan semangat anda, jika gaya moden pedalaman merayu kepada anda, maka lawatan foto pendek pangsapuri yang terletak di Shanghai boleh berguna dan memberi inspirasi kepada anda untuk memperbaiki anda sendiri atau sedikit perubahan. Kami memulakan lawatan kami dengan bilik terbesar, yang menggabungkan fungsi ruang tamu dan ruang makan.

Ruang tamu dan ruang makan dalam satu bilik

Hidup dan ruang makan

Terhadap latar belakang salji putih dari penamat, unsur dalaman gelap yang berbeza kelihatan sangat berfaedah. Dengan bantuan putih, ia mungkin untuk mencapai bukan sahaja ruang pengembangan visual, tetapi juga penciptaan imej yang segar dan bersih dari bilik. Sebaliknya, unsur-unsur warna kelabu hitam dan gelap membawa ketajaman dan kejelasan kepada reka bentuk dalaman bilik umum, menambah geometri dan kontras dengan imej bilik. Tetapi tanpa permukaan kayu, penampilan bilik akan menjadi terlalu sejuk, terasing. Penggunaan papan parket untuk lantai dan elemen kayu untuk melaksanakan bahagian-bahagian perabot membolehkan kami mewujudkan suasana yang lebih hangat dan selesa di ruang tamu.

Hiasan salji putih

Terima kasih kepada pintu gelangsar kaca besar yang menyediakan akses kepada loggia, ruang makan yang dipenuhi dengan cahaya semulajadi. Untuk kegelapan, sistem pencahayaan keseluruhan disediakan di dalam bilik, yang diwakili oleh lampu dari pelbagai modifikasi - dari lampu gantung ke dinding cetakan reka bentuk asal.

Pintu kaca gelongsor yang besar

Kawasan tempat duduk di atas kerusi dilengkapi dengan sofa yang selesa dan lapang dengan upholsteri kelabu gelap praktikal. Kehadiran lampu dinding laras dengan dua warna dan pendirian meja kecil untuk buku membuat tempat di sofa kawasan bacaan yang selesa.

Sofa yang luas dengan pelapis gelap

Zon video yang terletak di seberang sofa diiringi oleh dua sistem penyimpanan yang luas dengan facades salju putih dan countertops kayu. Pemandangan perabot yang ketat dan ringkas membawa keseimbangan ke pedalaman dengan banyak warna putih dan cahaya dari warna hitam dan kelabu.

Sistem penyimpanan salji putih

Meja kopi yang rendah dengan kaki marmar dan kayu kayu telah menjadi pusat ruang tamu. Bersama permaidani berbulu dengan longgokan salji putih panjang, perabot ini berfungsi, antara lain, zon bilik. Di sebalik pintu kaca ruang tamu, di ruang loggia, terdapat ruang duduk kecil dengan perabot ringan dengan bingkai logam.

Jadual dengan countertop marmar

Cenderahati yang indah, gizmos yang dibawa dari pelbagai perjalanan atau dibeli di kedai-kedai antik bukan sahaja dapat mencipta kenangan yang menyenangkan, tetapi juga menyumbang kepada penciptaan suasana harmoni dan seimbang rumah.

Fasad kabinet putih licin

Di ruang makan, putih juga menjadi pokok dalam palet warna ruang. Tetapi integrasi aktif perabot kayu membawa kehangatan dan keselesaan kepada segmen fungsional ini. Meja makan yang luas dan kerusi kayu yang selesa dengan kerusi kulit hitam membentuk kumpulan makan yang harmoni. Imej spektakuler kawasan makan dan penerimaan selesai dengan karya seni grafis di dinding dan komposisi atap lampu loket dengan warna putih berbagai bentuk.

Kawasan makan

Dapur

Di kawasan berhampiran kawasan makan adalah dapur. Bilik panjang dan sempit yang ditentukan oleh bentuk susun atur sistem penyimpanan, perkakas rumah dan permukaan kerja dalam dua baris selari. Keagungan permukaan berkilat putih (fasad kabinet dapur dan countertop) dibenarkan untuk mengembangkan ruang secara visual.

Dalaman dapur

Penggunaan stoneware porselin berkilat meniru corak kepingan batu adalah pilihan kemasan yang sangat praktikal dan selesa untuk bilik dapur, di mana perbezaan kelembapan dan suhu di permukaan sentiasa berlaku. Perkakas perkakas rumah keluli tahan karat dengan berkesan menghalang penamat seramik, yang diselingi dengan fasad salji putih di dalam kabinet dapur.

Susun atur selari set dapur

Bilik mandi

Dalam bilik utiliti untuk bahagian dalam yang berbeza dalam warna hitam dan putih, terdapat lebih banyak pilihan untuk pelaksanaan. Dinding salji putih dengan lantai hitam dan trim, apron yang dipanggil, mewujudkan imej yang sangat grafik, kontras dan dinamik. Pengantara antara pesawat putih dan hitam adalah meja marmar di sekeliling wastafel bentuk asalnya.

Reka bentuk bilik mandi yang berbeza

Penggunaan warna gelap untuk menghiasi bahagian bawah bilik dan warna cahaya untuk prestasi bahagian atas bilik menyumbang kepada peningkatan visual dalam ruang. Walaupun perlu diperhatikan bahawa menjaga permukaan gelap di ruang utiliti memerlukan banyak usaha dan lebih banyak masa daripada pemiliknya.

Premis utilitarian selesai hitam dan putih

Hanya permukaan cermin dan kilauan aksesori bersalut krom dan produk keluli tahan karat melanggar dalaman hitam dan putih bilik mandi.

Marmer sebagai pengantara antara putih dan hitam

Bilik mandi lain menggunakan skim pengedaran warna yang sama - hitam di bahagian bawah bilik, putih di bahagian atas. Tetapi pada masa yang sama, bahan penamat lain digunakan - jubin "putih" salutan putih untuk pelapis dinding dan keramik mosaik dalam bentuk "honeycombs" besar untuk lantai. Dalam premis utilitarian ini, marmar berwarna gelap dengan urat-urat cahaya menjadi penghubung antara seramik hitam dan putih.

Menamatkan bilik mandi kedua

Tidak seperti bilik mandi pertama yang dilengkapi dengan pancuran mandian, bilik rawatan air ini mempunyai tab mandi terbina dalam yang dibarisi dengan marmar. Untuk duduk di dalam bilik mandi adalah keseronokan, terutamanya jika anda mempunyai tingkap besar dengan pemandangan yang hebat.

Mandi di tepi tingkap

Puncak dalaman adalah cermin asal dengan bingkai kulit hitam. Reka bentuk yang luar biasa dari perabot yang berfungsi juga berfungsi sebagai hiasan dinding, membawa keunikan ke dalam bilik mandi dalaman.

Cermin asal

Bilik mandi ini adalah sebahagian daripada bilik tidur dan dipisahkan dari pintu petak dengan kaca berwarna biru kelabu-biru. Ia adalah warna-warna yang digunakan dalam reka bentuk bilik untuk tidur dan bersantai.

Bilik mandi bilik mandi

Kabinet

Di ruang pejabat kecil, pereka tidak berlepas dari konsep reka bentuk yang dipilih untuk kediaman Shanghai dan kombinasi yang sudah biasa digunakan oleh kami - permukaan putih, hitam dan kayu. Bahagian dalaman yang kontras dan sengit secara berkesan mencairkan permukaan dan unsur dalaman kayu semulajadi.

Dalaman kabinet

Aksen dan kontras