Ruang tamu ruang tamu kuning

Kuning di dalam ruang tamu - musim panas peribadi anda

Kami secara intuitif merasakan panas, matahari dan musim panas, berada di dalam bilik dengan trim kuning atau perabot. Sebagai percubaan, orang boleh dibawa ke dalam bilik yang sama sekali sama dengan suhu udara yang sama satu persatu, terbukti bahawa di dalam bilik dengan dinding kuning ia menjadi semakin hangat - jantung berdegup sedikit lebih sering, darah berdenyut lebih intensif, menyebarkan kehangatan melalui tubuh. Sekiranya anda perlu melengkapkan atau membaiki bilik gelap di ruang tamu yang gelap, maka banyak warna kuning akan dapat memberi anda perkhidmatan dalam mewujudkan suasana yang hangat dan nyaman.

Kuning terang

Shades of yellow di pedalaman menyumbang kepada aktiviti mental, pemikiran kreatif, usaha kreatif dan aktiviti fizikal. Itulah sebabnya adalah disyorkan bahawa nada kuning yang berbeza digunakan tidak di dalam bilik tidur, di mana anda perlu bersedia untuk tidur dan berehat sepenuhnya, tetapi di bilik umum, pejabat, dan taska.

Dinding aksen

Warna kuning terang sangat aktif memberi kesan kepada jiwa manusia, tetapi ia mempunyai lebih banyak warna "tenang" - pasir, oker, emas, pastel kuning, mustard. Penggunaan warna sedemikian rupa, walaupun dengan jumlah penggunaan untuk penamat permukaan, tidak akan memberi kesan yang kuat terhadap keadaan emosi rumah tangga dan tetamu anda, tetapi boleh memberikan sedikit rasa panas kehangatan.

Cahaya kuning

Kombinasi warna yang berjaya di pedalaman ruang tamu

Kuning dan putih

Antara trend terkini dalam reka bentuk dalaman adalah gabungan warna-warna cerah dengan nada putih. Mungkin warna kuning boleh dipanggil paling ringan di antara warna-warna tepu, terang, jadi gabungannya dengan putih tidak akan kelihatan sangat kontras, menyenangkan ke mata dan akan mempunyai kesan yang baik ke atmosfera bilik. Pedalaman adalah cahaya, lapang. Di dalam bilik sedemikian, orang berasa selesa, tetapi pada masa yang sama aktif dan gembira.

Kuning dan putih

Kuning terang dan putih

Di negara kita, pemilik rumah tidak sering menggunakan warna cerah untuk menghiasi siling. Tetapi lihatlah apa persekutuan yang menarik dari permukaan kuning (termasuk siling) dengan tepi tepi salji yang putih. Pengulangan putih di barang-barang dalaman lain akan mewujudkan reka bentuk harmoni ruang tamu, dan penambahan cetakan berwarna berwarna cerah hanya akan meningkatkan tahap bilik, tambah semangat musim panas.

Dinding dan siling kuning

Mana-mana warna kuning menjadi baik dengan warna putih. Tetapi bangsawan istimewa dan kemewahan ruang tamu anda (walaupun dengan pedalaman yang paling sederhana) akan menambah warna mustard. Lengkap dengan nada putih, ia kelihatan agak aktif, tetapi ia tidak mengganggu mata dan mudah memindahkan integrasi warna lain sebagai pengenalan berukuran.

Mustard dan putih

Mustard kuning dan hitam

Dalam bentuk tulen, kombinasi warna kuning dan hitam terang untuk menghiasi ruang tamu bukan sekadar keputusan reka bentuk yang sangat berani, tetapi juga versi combinatorik secara fizikal, emosi dan psikologi. Sekiranya anda menggunakan naungan lembut kuning, oker atau mustard cahaya, dengan penggunaan berukuran hitam sebagai kontras, anda boleh mendapatkan bahagian dalaman yang luar biasa dengan hiasan asal. Dengan bantuan edging hitam dan menonjolkan pelbagai item dalaman, mungkin untuk mencapai ruang yang lebih struktur, untuk memberikan reka bentuk beberapa geometri dan kejelasan.

Kuning dan hitam

Hitam pada cahaya kuning

Pilihan kuning dan coklat

Gabungan kuning dengan coklat boleh mempunyai tahap kontras yang berbeza, bergantung pada kayu atau nada coklat yang digunakan. Sekiranya coklat tidak terlalu gelap, hasilnya adalah kombinasi warna yang lembut dan ringan yang membantu mewujudkan suasana yang hangat dan selesa di ruang tamu. Di dalam bilik sedemikian ia akan menjadi selesa untuk kedua-dua rumah dan tetamu anda.

Kuning dan coklat

Ruang tamu yang luas dengan warna kuning

Kuning dan biru

Gabungan warna yang sangat berbeza, bukan hanya dari segi kecerahan, tetapi juga dari segi kesannya pada jiwa kita - warna biru adalah warna paling sejuk, dan kuning terhadap latar belakangnya secara literal bersinar dengan letupan tenaga hangat. Pedalaman dengan penggunaan gabungan dua warna yang begitu aktif selalu berubah menjadi menarik, luar biasa dan cerah, walaupun tidak versi paling tepu kuning dan biru diambil sebagai dasar untuk hiasan. Perbezaan tekstur terus meningkatkan kesan bertentangan dengan sepasang warna aktif.

Kuning dan biru

Kuning dan emas

Nampaknya warna-warna di dalam tunduk kepada satu sama lain, dan apabila digabungkan, membuat pilihan yang menarik untuk persepsi bukan hanya hiasan dan perabot, tetapi juga bilik secara keseluruhan. Menggunakan kuning sebagai asas untuk hiasan dinding, dan emas sebagai hiasan atau perabot tingkap, anda boleh membuat ruang tamu ruang tamu yang benar-benar menarik dan mewah. Brocade emas untuk langsir atau organza untuk langsir akan menjadi pilihan ideal untuk hiasan tingkap di sebuah bilik besar yang dihiasi dengan nada kuning.

Kuning dan emas

Kuning dan hijau

Warna-warna yang berkaitan sentiasa digabungkan dengan sempurna - kerana dalam mana-mana warna hijau ada sekurang-kurangnya sedikit kuning. Gabungan kuning dan hijau sebagai asas untuk hiasan sentiasa mencipta suasana musim panas di dalam bilik, yang ditetapkan dalam suasana positif, dikenakan tenaga. Sekiranya terdapat jarang matahari di ruang tamu anda, jika terletak di tingkat bawah di bahagian rendang halaman, maka kombinasi seperti itu dalam reka bentuk bilik boleh menjadi matahari peribadi anda pada bila-bila masa sepanjang tahun.

Kuning dan hijau

Kuning dan kelabu

Warna kelabu tergolong dalam kumpulan neutral, berbeza dengan kuning terang, ia menenangkan aktiviti, meneutralkan emosi negatif, dan "melancarkan" tepu warna cerah. Bergantung pada warna yang anda pilih sebagai utama, anda boleh membuat pelbagai jenis ruang tamu dalaman. Jika kuning sederhana bertindak sebagai loghat, maka pada umumnya ruang tamu akan kelihatan neutral, tetapi moden. Secara beransur-ansur, pedalaman kelabu-kuning dipengaruhi oleh penambahan permukaan putih atau barang-barang dalaman, tekstil.

Kelabu dan kuning

Kuning dan kelabu muda

Kuning terang dan kelabu

Kuning dan bayangan merah

Kedua-dua warna ini tergolong dalam kumpulan hangat. Jika anda menggunakan warna terang tepu kedua-dua warna, maka pedalaman akan berubah menjadi sangat menyegarkan, aktif, menyimpan nada. Untuk gabungan yang lebih santai, disyorkan untuk menggunakan pilihan "putih" untuk warna-warna terang. Cahaya kuning atau oker dan terakotta atau warna karang akan mewujudkan gabungan yang menarik dan tidak dapat dilupakan, membantu membuat ruang tamu yang tidak remeh di ruang tamu.

Kuning dan terracotta

Kuning dan merah jambu

Pastel kuning

Interior yang menggunakan warna-warna pastel warna-warna cerah sering disebut soufflés. Nama ini tidak menghairankan, kerana cahaya, warna yang tidak mencolok, warna yang dipancarkan mencipta suasana yang terang dan terang, menyenangkan dengan mata dan dengan tenang dirasakan oleh jiwa kita. Nada kuning muda digabungkan dengan warna kuning muda, abu-abu dan emas boleh membuat bahagian dalam ruang tamu di mana setiap orang akan selesa berehat, bersantai, berbual dalam bulatan sempit atau menganjurkan sekumpulan kecil tetamu.

Souffle kuning