Wallpaper dengan cetakan hijau untuk pedalaman moden

Kertas dinding hijau di kawasan pedalaman

Salah satu dilema yang pertama dan paling sukar yang perlu anda selesaikan apabila memilih reka bentuk dalaman rumah adalah penyelesaian optimum dalam skema warna. Dalam penerbitan ini, kami ingin mempertimbangkan dengan terperinci pilihan reka bentuk untuk pelbagai bilik menggunakan dinding dalam warna hijau. Seperti yang anda ketahui, setiap warna mampu dengan cara sendiri untuk mempengaruhi keadaan psiko-emosi kita, mewujudkan suasana yang unik, dan mempengaruhi persepsi visual ruang. Kami berharap pemilihan projek reka bentuk bilik besar-besaran dengan beban berfungsi yang berbeza, dihiasi dalam pelbagai warna hijau, akan membantu anda mencari kertas dinding berwarna hijau yang sesuai untuk rumah anda.

Kertas dinding hijau di kawasan pedalaman

Selesai asal

Ciri-ciri hijau dan warnanya

Pakar warna mengatakan bahawa warna hijau memberi kesan positif kepada jiwa manusia, bergantung kepada naungan, ia dapat berehat atau mengecas tenaga positif. Tetapi kita dengan selamat boleh mengatakan bahawa hampir semua warna hijau boleh membuat mana-mana bahagian dalaman lebih dekat dengan alam semula jadi, mewujudkan imej eksklusif, suasana yang sangat istimewa.

Terang hijau di dinding

Cetakan bunga

Kertas dinding hijau pepejal

Pelbagai kedai dinding moden dapat menarik perhatian dengan pelbagainya. Terdapat banyak pilihan untuk kertas dinding biasa dan mencetak dalam warna hijau, dan terdapat peluang besar untuk mencari sendiri, bahan yang paling sesuai untuk menghias bilik di rumah anda sendiri.

Mural dinding dengan warna hijau

Cetakan bunga

Marilah kita lebih terperinci mengenai pilihan utama untuk hijau, yang paling sering digunakan dalam projek reka bentuk moden:

Kertas dinding gelap gelap - Kemasan yang paling tradisional. Bahagian klasik mengambil kedalaman dan kecanggihan khusus dengan kertas dinding berwarna gelap. Pencinta kedamaian, keharmonian, ketenangan dan kemewahan canggih mengelilingi diri mereka dengan menggunakan warna hijau dalam. Untuk gaya baroque, classicism dan neo-classic adalah logik untuk menggunakan warna hijau hadir di batu berikut:

  • malachite;
  • zamrud;
  • turmalin.

Malachite gelap

Motif klasik

Dalam dalaman klasik

Gaya tradisional

Klasik di bilik utiliti

Kertas dinding berwarna hijau muda - pilihan kemasan yang paling serba boleh yang boleh digunakan di dalam bilik tidur atau dapur yang luas, dan di bilik utilitarian (lorong, bilik mandi, koridor dan bilik mandi). Untuk hampir semua gaya gaya, anda boleh memilih warna cahaya anda sendiri yang berwarna hijau, yang tidak hanya akan kelihatan harmonis sebagai hiasan dinding penuh atau separa, tetapi juga akan menjadi hiasan, kemuncaknya.

Kertas dinding berwarna hijau muda

Dinding hijau pucat

Neo-klasik di ruang makan

Bilik mandi hijau terang

Hijau dan coklat dalam reka bentuk bilik

Kertas dinding hijau pucat, kanvas dalam warna pastel hijau peppermint warna akan kelihatan secara organik walaupun di dalam bilik kecil. Gaya negara, Provence, bergaya lusuh dan romantis mudah dibentuk di sekitar warna pastel hijau sebagai hiasan dinding dan juga siling. Bersama-sama dengan hijau, pucat menjadikannya lebih mudah untuk mencipta imej-imej bilik yang terang dan sejuk walaupun dengan kuadratur yang sangat sederhana.

Nada mint cahaya

Imej Neutral

Bilik tidur yang terang

Aksen hijau terang

Kertas dinding terang Warna tepu hijau digunakan sebagai bahan untuk membuat permukaan aksen. Di pedalaman yang dicipta dalam gaya moden, berteknologi tinggi, avant garde, seni deco atau pop seni cerah, cahaya hijau, turquoise atau malachite wallpapers akan kelihatan bukan sahaja sesuai, tetapi juga secara organik. Bergantung kepada keadaan dan bahan hiasan untuk gabungan, anda boleh menggunakan kertas dinding atau kanvas yang biasa dengan cetakan besar berwarna-warni (ia hanya penting untuk memantau dos hiasan dinding yang berwarna-warni).

Cetakan terang

Reka bentuk terang

Kemasan terang dalam gaya klasik

Selesai berwarna-warni

Perkhidmatan dobi

Tetapi pilihan naungan kertas dinding untuk penamat permukaan akan bergantung bukan sahaja pada arah gaya, yang menjadi asas untuk reka bentuk bilik, tetapi juga pada ciri-ciri berikut bilik itu sendiri:

  • saiz dan bentuk bilik, bilangan dan skala bukaan tetingkap (semakin kecil bilik, cahaya kurang semulajadi menembusnya, lebih cerah perlu memilih warna kertas dinding hijau);
  • lokasi bilik berbanding mata kardinal (untuk bilik di sebelah selatan, dengan cahaya semulajadi yang aktif, anda boleh memilih warna sejuk hijau, untuk lokasi utara lebih baik untuk memilih nada dengan tenaga panas - dominasi warna kuning, oker, zaitun dan khaki);
  • tujuan fungsional bilik (bukan hanya nada, tetapi juga corak pada kanvas akan bergantung kepada ciri-ciri fungsional bilik - pembibitan atau bilik tidur, ruang tamu atau dapur - untuk setiap ruang anda boleh mencari skim warna ideal anda);
  • lokasi bilik berhubung dengan bilik lain (lebih tinggi merujuk kepada bilik bersebelahan, studio, ruang gabungan, di mana sekatan di antara zon tidak hadir sepenuhnya atau hanya sebahagiannya meliputi ruang).

Dalaman bilik tidur

Kertas dinding hijau dengan cetakan di dalam bilik tidur

Naungan zaitun

Gabungan kertas dinding hijau dengan warna hiasan bilik lain

Ia tidak mencukupi untuk memilih corak kertas dinding yang baik atau teduh kanan kanvas kosong. Adalah penting untuk mempertimbangkan kombinasi hiasan dinding dengan skema warna dalaman yang lain. Ini mengenai memilih warna untuk menghiasi siling dan lantai, warna asas perabot dan juga elemen hiasan yang mengagumkan dalam ukuran.

Cetakan yang berwarna-warni

Semua warna hijau

Pedalaman terang

Putih dan Hijau - Perikatan Universal

Salah satu pilihan yang paling popular untuk menggabungkan warna-warna di pedalaman menggunakan wallpaper hijau adalah pelbagai warna putih. Tanda teken ini membolehkan anda membuat imej cahaya, positif dan segar premis untuk pelbagai tujuan. Siling salji putih, corak hijau pada latar belakang cahaya kertas dinding - gabungan yang sangat baik, menyenangkan kepada mata dan positif dalam tenaga. Anda boleh melengkapkan penamat dengan papan skirting salji putih, acuan.

Gabungan dengan panel putih

Bunga-bunga cerah pada latar belakang hijau

Dewan masuk asal

Putih dan hijau

Warna cahaya

Hijau - penekanan di pedalaman

Dengan bantuan lukisan berwarna-warni yang berwarna-warni dalam nada hijau, anda boleh menarik dinding aksen dalam pelbagai bilik - bilik tidur, ruang tamu, pejabat dan bilik kanak-kanak. Sekiranya bilik bersaiz sederhana, anda tidak perlu menggunakan kertas dinding cerah untuk menyelesaikan semua permukaan menegak, satu dinding akan mencukupi untuk mewujudkan suasana yang positif, suasana perayaan seluruh pedalaman. Seperti aksen boleh muncul sebagai kertas dinding biasa ...

Olive finish

Dinding aksen

Bilik tidur hijau

Permukaan aksen yang terang

Jadi kanvas dengan gambar, besar dan terang ...

Aksen kepala

Corak terang untuk aksen

Gaya tropika

Hijau di kawasan kerja

Aksen hijau

Warna hijau kertas dinding boleh digunakan untuk pembuatan panel dan sisipan, dibingkai oleh cetakan. Gabungan ini sangat bermanfaat jika wallpaper mahal dipilih untuk penekanan - timbul, tekstil atau metallized.

Papan kekunci acuan timbul

Warna hijau dan coklat

Tiada apa-apa yang membawa kita lebih dekat kepada alam semula jadi dan tidak membuat bahagian dalaman yang menyenangkan kepada mata, seperti gabungan hijau, putih dan coklat. Semua warna yang dapat kita temui dalam alam akan kelihatan secara organik di pedalaman pelbagai jenis bilik. Hanya penting untuk mempertimbangkan kedalaman dan kecerahan warna, bergantung kepada saiz dan tahap pencahayaan ruang. Siling salji putih dan tepi tingkap dan bukaan pintu, hiasan dinding hijau, corak kayu semula jadi sebagai lantai dan bahan untuk perabot asas adalah kesatuan yang sempurna untuk bilik tidur, ruang tamu, belajar, bilik makan atau bilik kanak-kanak.

Kombinasi warna

Ruang makan ruang makan

Warna semulajadi

Bilik makan klasik

Motif bilik makan klasik

Shades hijau dan kelabu dalam reka bentuk moden.

Kelabu tidak sia-sia yang dipanggil paling neutral. Warna-warna pelbagainya mampu menggabungkan secara organik dengan hijau, mencipta gambar yang berpandangan menarik, psikologi dari bilik. Dalam gaya moden, hi-tech, minimalism, moden dan seni deco kombinasi kelabu-hijau adalah yang paling relevan.

Kelabu dan hijau di pedalaman

Suasana yang menenangkan

Wain kertas dinding atau corak?

Dalam projek reka bentuk moden, seseorang dapat mencari penggunaan kedua-dua kanvas biasa dan dicetak dalam nada hijau untuk hiasan dinding. Ia bergantung kepada gaya pilihan, saiz bilik dan keutamaan peribadi anda.Dalam projek moden, minimalis dapat mencari penggunaan kanvas warna pepejal, digunakan sebagai aksen di pedalaman.

Art Deco Style

Motif minimalis

Warna hijau untuk melegakan

Warna Moss untuk dinding

Reka bentuk eklektik

Jika kita bercakap mengenai pilihan cetak popular untuk menghias bilik-bilik moden, maka tidak ada sempadan yang jelas - corak bunga, geometri, dan abstrak adalah secara aktif secara aktif. Trend yang jelas dapat dikenal pasti hanya dalam reka bentuk bilik kanak-kanak - lukisan yang jelas, jelas, imej skrin haiwan dan burung, wira dongeng atau kartun, siluet dan cetakan yang dapat dikenali.

Reka bentuk yang terang untuk kanak-kanak

Reka bentuk bilik mandi

Cetakan hijau di tapak semaian

Blotches terang

Ia sering berlaku bahawa ia adalah kertas dinding dengan corak yang besar atau terang dalam nada hijau yang menentukan keseluruhan konsep hiasan bilik. Ia adalah dengan membeli lukisan yang berwarna-warni bahawa penciptaan keseluruhan imej bilik bermula.

Cetakan asal

Cetakan yang luar biasa

Reka bentuk bilik mandi berwarna-warni

Contoh reka bentuk bilik untuk pelbagai tujuan

Bilik tidur

Pakar mengatakan bahawa warna hijau, bergantung kepada teduhan yang dipilih, boleh meredakan emosi kita sebelum tidur dan membangkitkan tenaga positif pada waktu pagi. Bergantung pada kesan yang diingini, anda boleh memilih pilihan kertas dinding untuk hiasan semua dinding atau satu permukaan aksen.

Warna biru

Kertas dinding bergaris

Bilik tidur loteng

Bilik tidur yang terang

Di dalam bilik tidur, dinding di belakang kepala katil paling sering dipilih sebagai aksen. Dalam kes ini, imej bilik tidak akan membosankan, remeh, tetapi pada masa yang sama, reka bentuk yang sangat cerah dari satu dinding tidak akan mengganggu apabila berehat pada penghujung hari dan bersiap untuk tidur.

Cetakan geometri

Masukkan terang

Bilik gabungan

Ruang tamu

Untuk ruang tamu, dihiasi dengan gaya negara, Provence atau bergaya lusuh, anda boleh menggunakan kertas dinding dalam sangkar putih atau jalur putih. Kedalaman naungan hijau akan bergantung pada saiz bilik, bilangan dan parameter pembukaan tingkap, dan oleh itu tahap pencahayaan.

Kertas dinding yang berkotak-kotak

Gabungan kertas dinding dan kanvas biasa dengan corak di dalam bilik yang sama juga boleh kelihatan hebat, tidak remeh. Kanvas bercetak boleh digunakan untuk menampal dinding aksen, menghiasi segmen pada permukaan atau memangkas dinding belakang rak, rak buku dengan pintu kaca.

Reka bentuk asal ruang tamu

Ruang tamu yang luar biasa

Gabungan Wallpaper

Gabungan mewah

Nurseri dan bilik untuk remaja

Warna hijau mempunyai kesan yang baik terhadap jiwa kanak-kanak. Warna hijau pucat dapat "menenangkan" bayi yang hiperaktif, dan nada terang, tepu sebagai aksen - membangkitkan tenaga kreatif, mencipta mesej untuk aktiviti. Digabungkan dengan perabot kayu asli, siling putih dan kemasukan warna terang dalam bentuk tekstil atau mainan, warna hijau untuk dekorasi dinding akan lebih sesuai.

Reka bentuk bilik kanak-kanak

Cetakan cerah untuk dinding

Kanak-kanak asal

Nursery dalam warna pastel

Untuk menyalakan warna hijau dicairkan dengan putih, anda perlu menambah kecerahan. Pink, raspberry, fuchsia akan sesuai dengan skema warna bilik untuk gadis itu.

Bilik untuk gadis itu

Bilik remaja

Skim warna terang

Tiada kesan kurang dapat dicapai apabila mencipta aksen menggunakan pelbagai warna biru terhadap palet putih-hijau dalam warna-warna terang.

Nada hijau dan biru

Bilik hijau

Dapur dan ruang makan

Pakar mengatakan bahawa warna hijau dalam hiasan dapur atau ruang makan mempunyai kesan neutral terhadap selera kita. Tidak seperti nada merah dan oren yang menimbulkan nafsu makan dan semua warna biru, yang menekan keinginan untuk mengambil bahagian besar, warna hijau menguntungkan memberi kesan kepada penghadaman, mengenakan tenaga positif dan memberi nota jarak dekat kepada alam semasa makan. Oleh itu, warna hijau boleh digunakan untuk kegunaan meter dalam hiasan - contohnya, untuk menghiasi apron dapur, dan untuk merekatkan semua dinding yang tidak diduduki oleh set perabot.

Makan eklektik

Warna positif

Warna gelap gelap

Alam simetri

Reka bentuk bilik makan nontrivial

Bilik mandi

Menggunakan kertas dinding warna apa pun di kawasan kerja bilik mandi bukanlah cara terbaik untuk membuat penamat yang boleh dipercayai, walaupun bahan tahan lembapan digunakan. Tetapi menyiapkan bilik mandi, tandas dan bilik mandi yang luas di kawasan yang jarang mendapat air atau tidak menembusi sama sekali adalah idea yang bagus jika warna hijau digunakan.

Reka bentuk bilik mandi

Cetak tropika

Gaya moden

Warna hijau di hiasan dinding digabungkan sepenuhnya dengan paip salji putih.Segera, santai dan pada masa yang sama imej yang tidak remeh dari bilik mandi akan mewujudkan suasana yang ideal bukan sahaja untuk mengambil pelbagai prosedur air dan kebersihan sanitari, tetapi juga untuk penenang dan kelonggaran pada penghujung hari kerja dan menaikkan nada, satu pertimbangan optimisme pada permulaannya.

Bilik mandi yang luar biasa

Kemudahan sampingan

Di lorong-lorong, koridor, ruang berhampiran tangga dan bilik tambahan lain, kombinasi wallpaper dalam warna hijau dengan panel cahaya kelihatan cantik. Dalam kes ini, pilihan ketinggian panel bergantung kepada apa kesan visual yang anda ingin buat - dalam beberapa kes adalah perlu untuk meningkatkan secara visual ketinggian bilik sederhana, di sebaliknya, sebaliknya, untuk menekankan skala kediaman.

Reka bentuk bilik tambahan

Ruang berhampiran tangga

Nada hijau pada semua permukaan

Reka bentuk Lorong