Sulaman di pedalaman: buat pewarna rumah

Sulaman di pedalaman: buat pewarna rumah!

Daripada semua kaedah hiasan dalaman, sulaman adalah karya elegan yang paling canggih. Sekali waktu, serbet dan panel, tuala, taplak meja dianggap pesona keluarga yang berharga. Produk itu, dihiasi dengan penciptaan nyonya rumah yang sungguh-sungguh, diwarisi. Ia disimpan sebagai peninggalan yang berharga. Perkara yang paling penting untuk seseorang dihiasi dengan sulaman - bantal, selimut, kemeja, taplak meja, tuala, linen dan juga pakaian luar.

Kerja sihat mengambil masa sehari, bulan, tahun. Hiasan rumah di Rusia dan negara-negara Eropah Timur yang lain tidak boleh dilakukan tanpa sulaman mulia eksklusif. Tetapi dari masa ke masa, wanita mula bekerja dengan istilah yang sama dengan lelaki, dan tidak cukup masa untuk melakukan kerja-kerja kancing. Masa Soviet juga turut terpengaruh apabila pengeluaran penghantar perabot, tekstil dan barang-barang dalaman lain sedang berkembang secara aktif. Hiasan premis telah memperoleh persamaan tertentu dan watak biasa. Untuk berbeza dari jisim menjadi tanda rasa tidak enak. Dan walaupun pada masa penindasan, kelaparan, kesulitan berterusan yang berkaitan dengan ketidakpastian yang lengkap tentang masa depan mereka, sulaman dianggap hinaan dan kesat. Parti itu menghukum orang-orang yang cuba menonjol, kerana ini sama sekali bertentangan dengan konsep persamaan "awam".

Bordir tangan hari ini

Nasib baik, orang hari ini memberi perhatian lebih kepada reka bentuk rumah mereka. Hasrat untuk keaslian, individualisme telah menjadi lebih bergaya dari sebelumnya, dan pedalaman berubah menjadi hiasan mewah. Ingin membuat apartmen lebih selesa, selesa, sebagai peribadi dan hangat yang mungkin, orang kembali ke seni membuat aksesori secara manual.

dalaman yang mewah untuk orang yang kreatif

Pereka dan juruhias terbakar dengan idea ini, dan tidak lama lagi pengeluar, penjual tekstil dan perabot. Bordir tangan menduduki niche di antara aksesori canggih dan garis mudah. Ia dengan baiknya menekankan keperibadian dan keindahan reka bentuk, rasa halus isi rumah.

dalaman yang selesa dengan tekstil bersulam

Menghias pedalaman dengan kerja seperti itu, perlu mengambil kira beberapa perkara penting: gaya umum bilik, tujuan kerja itu sendiri, kemunculan apartmen atau rumah secara keseluruhannya. Dan hanya selepas memahami isu-isu ini, anda boleh selamat bekerja atau memerintahkan kerja yang dikehendaki dari kraftangan wanita profesional. Pilihan warna, corak, saiz sulaman akan mempengaruhi penampilan keseluruhan dan keharmonian dalaman rumah.

sulaman cerah menekankan keperibadian pedalaman

Nampaknya hari ini ada praktikal tiada gaya seperti di mana unsur-unsur sulaman akan kelihatan tidak masuk akal.

dalaman moden dengan unsur sulaman

Walaupun berteknologi tinggi yang terkenal dengan ciri-ciri futuristik yang unik, corak bordir atau lukisan akan sesuai. Sebagai contoh, kanvas abstrak dinding menekankan gaya dan rasa pemilik yang sangat baik.

abstraksi bersulam di kepala katil

Sulaman dalam reka bentuk bilik mandi

Reka bentuk bilik mandi akan kelihatan gambar haiwan yang comel atau kanak-kanak mandi. Bahagian dalaman yang sederhana memerlukan hiasan klasik dengan cengkerang yang dicat, tab mandi antik dan baskom.

Sulaman di dalam bilik tidur

Bilik tidur akan menjadi lebih panas, lebih selesa dan lebih cantik dengan sulaman di atas kotak tebal, katil atau selimut tebal.

set bilik tidur bersulam indah

Sulaman tidak semestinya jalur perhiasan nipis. Kecanggihan yang unik, kemewahan dan semacam glamor akan memberi, contohnya, bordir bersulam dengan benang bulu lebar untuk menyesuaikan upholsteri perabot.

compositional blowing picture dan embroidery

Appliques pada langsir, selaras dengan kertas dinding, kerja kait di atas naungan kain untuk lampu meja akan kelihatan elegan. Penyelesaian yang luar biasa adalah bordir monokrom, yang dipanggil "putih pada putih".

panel bordir dalam tema nautika

Sekeping perabot yang agak tradisional adalah gambar rentetan. Panel seperti itu akan menghiasi dan menekankan kepentingan mana-mana bilik, mewujudkan suasana yang selesa di rumah anda.

lukisan bersulam terang

jahitan salib

Sulaman di tapak semaian

Di dalam bilik kanak-kanak, sulaman akan menjadi hiasan asal bantal sofa atau selimut. Lukisan dengan watak kegemaran anda atau plot akan menggembirakan kanak-kanak itu.

elemen sulaman di tapak semaian

Sulaman dalam reka bentuk dapur

Jika kita bercakap tentang dapur, maka paling sering ini adalah tempat yang paling disukai untuk sulaman di rumah moden. Seluruh karya dan corak digunakan untuk taplak meja, apron, potholder, tuala dan lain-lain. Lukisan-lukisan yang menarik menyebabkan selera makan, bersorak, memisahkan kawasan dapur dari bilik-bilik lain, dan seterusnya menyumbang kepada kelonggaran. Sangat menyenangkan bahawa reka bentuk dapur boleh diubah pada bila-bila masa, memperkenalkan gaya baru ke dalamnya dengan bantuan bordir.

 Sulaman dalam reka bentuk dapur

Unsur sulaman di lorong atau koridor

Koridor atau lorong akan berjaya dilengkapkan oleh penjaga utama dengan fasad yang dihiasi dengan sulaman. Anda boleh membinanya dari gambar bersulam dengan salib. Pandu cangkuk kecil atau permaidani ke dalam bingkai untuk menjadikannya mudah untuk menggantung kekunci. Untuk premis seperti ucapan selamat bersulam "Selamat datang ke rumah!" Dll juga akan relevan.

kanvas bersulam - aksen yang terang di pedalaman

Menggabungkan tekstur dan corak yang berbeza menggunakan kesan pencahayaan, dan kerja jarum semacam itu menjadi tumpuan perhatian semua tetamu.

tekstil bersulam

bantal bersulam

bantal bersulam