Pemilihan kertas dinding untuk reka bentuk dapur

Wallpaper di bahagian dalam dapur

mewah

Gaya yang berwarna-warni

Warna cahayaPemandangan yang selesa

Wallpaper adalah salah satu maklumat yang paling penting dalam reka bentuk dapur. Oleh itu, anda perlu memastikan bahawa ia mencerminkan gaya bilik yang diberikan dan mewujudkan suasana keselesaan rumah. Hari ini, pereka tirelessly menghasilkan lebih banyak lagi jenis wallpaper berbeza, yang masing-masing mempunyai reka bentuk tersendiri dan direka bentuk untuk memberi ruang kepada beberapa individu.

Gaya harianDapur dalam warna-warna cerah.Praktikal

Kertas dinding praktikal

Sebagai peraturan, kebanyakan pemilik lebih suka menyedari di dapur mereka kelihatan praktikal dan sedikit pragmatik yang tidak akan menonjol, tetapi pada masa yang sama sesuai dengan ke dalam ruang umum bilik. Wallpaper praktikal, khususnya, mempunyai permukaan yang jelas, di mana pola mudah atau bunga sering digambarkan. Tetapi kesederhanaan ini menyesatkan, kerana penggunaan yang tepat bukan sahaja dapat "menghidupkan semula" dapur, tetapi juga memberikan gaya yang unik.

Bagaimana pula dengan menghias bilik makan atau dapur dengan kertas dinding kuning? Mereka tidak akan menonjol banyak, tetapi mereka akan sama rata ke dalam bilik. Tingkap gambar beige sendiri adalah universal, dan boleh sesuai untuk bilik pelbagai tujuan. Juga, bonus kecil untuk tuan rumah akan menjadi bahawa jika, bagaimanapun, lemak semasa memasak dan mendapat di dinding, maka pada permukaan warna yang sama ia tidak akan sangat ketara.

Wallpaper ringan juga sering digunakan dalam reka bentuk dapur. Sebagai contoh, warna putih akan mengisi bilik dengan aura damai, dan akan membolehkan anda berehat dalam keadaan seperti selepas seharian bekerja keras, menikmati makan malam bersama keluarga anda. Untuk mencapai kesan yang sama, anda juga boleh menggunakan wallpaper dengan pola mudah atau bunga pada latar belakang cahaya.

Dapur berwarna biru

Wallpaper dengan hidangan

Bunga yang berwarna-warni

Tembok dengan corak

Kertas dinding yang terang dan berwarna-warni

Bagi mereka yang menyukai suasana yang lebih meriah dan ceria di ruang makan, mereka dapat melihat dengan lebih dekat satu dan banyak variasi wallpaper berwarna-warni atau cerah. Anda boleh mencapai reka bentuk yang sama menggunakan latar belakang merah jambu dengan lukisan putih, atau dengan imej pelbagai warna. Selain warna merah jambu, anda boleh memilih warna-warna mencolok yang lain: oren, kapur atau merah. Selalunya digunakan komposisi dengan lukisan pelbagai peralatan dapur. Perkara utama adalah bahawa skema warna sesuai sama rata ke dalam dapur dalaman keseluruhan dan tidak kelihatan berlebihan dalam keadaan ini.

Anda boleh menggunakan latar belakang gelap kertas dinding dengan corak warna jika anda bercadang untuk menetapkan kecerahan tahap sederhana. Ini akan menjadi campuran praktikal dan racy. Tetapi perlu diingat bahawa pilihan sedemikian boleh menggelapkan bilik sedikit, dan oleh itu di dapur, anda mungkin memerlukan lampu tambahan atau sumber cahaya lain.

Dapur berwarna merah jambuPink antara cahaya dan gelap

Wallpaper mewah

Bagi pencinta sesuatu yang lebih asli dan tidak biasa, pereka bentuk menarik gaya abstrak yang menarik. Sudah tentu, komposisi seperti itu agak rumit dan tidak sesuai dengan mana-mana bahagian dalam dapur, dan oleh itu anda perlu memilihnya dengan hati-hati dan berhati-hati yang mungkin. Pertama sekali, ia patut dipandu oleh reka bentuk bilik yang telah ditetapkan, jika tidak ada keperluan untuk perubahan lengkapnya.

Untuk memberi ruang makan penampilan yang menarik dan pelik, anda boleh merekabentuknya menggunakan kertas dinding yang mengandungi gambar muka hitam dan putih di bahagian muka dan bahagiannya yang diperbesarkan: mata, leher, dan lain-lain. Tema seperti ini akan berjaya memasuki bilik dengan perabot berwarna-warni yang cerah kerana ia akan menambah hiasan keseluruhan adalah beberapa kontras. Wallpaper ini boleh ditekankan dengan langsir bergaris gelap dan berwarna-warni.

Dengan pelbagai tema abstrak dengan bentuk yang rumit atau imej warna yang luar biasa, anda boleh menghiasi bilik makan, yang dengan sendirinya membawa apa-apa gaya yang tidak standard, sebagai contoh: kombinasi warna perabot yang luar biasa, atau aksesori yang sangat berbeza dengan warna dari barang-barang dalaman.

Wallpaper berwarna merah jambu akan kelihatan menarik di dapur terang yang gelap, di mana setiap sisi mempunyai warna paletnya sendiri, sebagai contoh, satu dinding putih sepenuhnya, dan bertentangan dengan kelabu dan lain-lain warna gelap. Wallpaper merah jambu dengan corak kelabu abstrak akan melengkapi komposisi ini dengan sempurna. Di samping itu, permadani merah jambu boleh diletakkan di atas lantai dengan pelbagai corak, yang dikelilingi oleh jalur hitam di tepi.

Wallpaper dengan muka

Burung di dinding

Alam

Kertas bercetak

Mungkin jenis kertas dinding yang paling indah di mana anda boleh mengisi dapur dengan imej yang hebat.

Peminat landskap hutan dan gunung perlu memberi perhatian kepada tema alam semula jadi. Dalam kes ini, bilik itu akan membawa imej hutan gugur yang terang dengan pokok-pokok tinggi yang menggantung mahkota mereka di bawah siling, atau kaki gunung-gunung mulia yang tumbuh tepat di sebelah dapur dan meja bar.

Terdapat banyak tema wallpapers yang berbeza. Selalunya orang memilih imej haiwan liar atau haiwan peliharaan, lokasi bandar purba, lampu malam megalopolis moden, kedalaman ruang misteri, dan banyak lagi. Tidak seperti jenis kertas dinding yang lain, photovariant secara radikal akan mengubah ruang makan, dan boleh mengubahnya menjadi jalan kecil di tengah-tengah kubu-kubu misteri Zaman Pertengahan, atau ke padang rumput hijau di mana seekor kuda liar merumput, atau ke sebuah pulau di Lautan Pasifik. Di sini semuanya, seperti yang mereka katakan, berada di tangan pengarang reka bentuk.

Pola kelabu dan corak putih

Bunga berwarna biru

Wallpaper dengan hiasanKesederhanaan dengan kecanggihan

Terlepas dari apa jenis kertas dinding yang dipilih sebagai pembaikan kosmetik di ruang makan, anda perlu memastikan sama ada ia boleh mewujudkan suasana yang diharapkan daripadanya dan sama ada komposisi itu sesuai dengan reka bentuk keseluruhan rumah. Terutama susah payah diperlukan untuk memilih kertas dinding abstrak dan kertas dinding foto, kerana sesetengah mempunyai reka bentuk yang sangat pelik, sementara yang lain sepenuhnya dan sepenuhnya mengubah rupa bilik.

Dengan komposisi yang lebih mudah, perkara-perkara agak mudah, dan oleh itu tidak ada kesukaran dengan pemilihan pilihan yang sesuai. Kertas dinding praktikal dan cerah boleh berjaya masuk ke dalam mana-mana bahagian dalam.

Bilik ini akan kelihatan lebih sesuai jika anda memilih aksesori yang sesuai untuk warna kertas dinding baru, atau sebaliknya, aksesori yang akan membezakannya seberapa banyak yang mungkin apabila tugasnya adalah untuk membuat jenis keaslian, yang direka untuk menyerlahkan beberapa bahagian bilik.

Dinding hijau terangBunga liar

Kertas dinding bunga

Pragmatisme