Pemilihan jubin seramik

Pemilihan jubin seramik

Jubin seramik adalah salah satu bahan penamat yang paling popular. Oleh kerana kualiti positif dan pelbagai spesies, bahan ini sering digunakan dalam pelbagai kerja pembinaan. Membuat pilihan hak ubin seramik tidak semudah yang sepertinya sepintas lalu. Pertama anda perlu tentukan jenis jubin seramik. Adakah anda memutuskan? Ok, mari kita teruskan.

Di mana untuk memilih jubin seramik?

  1. Sebelum anda pergi ke kedai, anda perlu tahu berapa banyak jubin yang diperlukan untuk berfungsi. Untuk melakukan ini, anda perlu mengukur bilik. Adalah lebih baik untuk mengambil jubin dengan margin, seperti yang kadang-kadang ada salinan yang cacat, atau anda secara tidak sengaja dapat menjatuhkannya dan memecahkan beberapa kepingan. Adalah berbaloi untuk membuat lukisan untuk mengetahui berapa jubin yang diperlukan. Untuk ini, kawasan bilik mesti dibandingkan dengan saiz jubin. Sentiasa jadikan elaun sebanyak 10% untuk memotong jubin dan kesilapan anda dalam pengiraan.
  2. Pastikan untuk memberi perhatian kepada tanda seramik di kedai. Dan bermakna bahawa bahan itu tahan sejuk; B - sesuai untuk bilik basah. Lebih besar nombor di sebelah huruf, semakin buruk kualiti jubin, oleh itu, A III hanya sesuai untuk menghadapi ruang dalaman. Sekiranya kasut tiba-tiba ditarik, jubin ini tahan, dan ia lebih kerap digunakan sebagai jubin lantai.
  3. Anda tidak harus fokus hanya pada warna tertentu, melihat dengan lebih dekat pada kualiti. Jubin mungkin berbeza warna, kerana pihak dipecat secara berasingan. Pilih warna dari kotak yang berbeza jika anda memerlukan warna yang sama. Ia berlaku bahawa jubin mempunyai cacat yang kelihatan, tetapi semakin tinggi grednya, semakin kurang itu.
  4. Jubin berkualiti tinggi sentiasa tanpa cip dan lubang, dipadankan dalam warna dan saiz, tanpa noda dan lalat di permukaan kaca. Lebih teruk lagi jubin, lebih banyak kelemahan yang anda akan lihat dan, pertama sekali, saiz jubin yang berbeza, yang mengganggu penumpuan kualitinya.
  5. Jangan simpan pilihan. Dan jika anda mengambil gred terburuk, maka hanya untuk melakukan unsur mosaik. Di sana anda masih perlu memotong jubin.
  6. Untuk mengelakkan jubin dari retak, pilih permukaan cembung. Sesetengah jenis jubin sangat mudah terdedah kepada kelembapan dan boleh membengkak, jadi dengan memilih lapisan sedikit cembung, anda akan menyelesaikan masalah penetapannya ke permukaan secara kualitatif.

Selepas meletakkan jubin, ia patut memeriksa kualiti dengan penorehan cahaya. Perubahan bunyi akan menunjukkan pekerjaan atau perkahwinan yang tidak baik. Juga, jubin boleh membengkak atau jatuh, jadi berhati-hati tentang gam dan grout, yang berguna untuk bekerja dengan seramik. Styling biasanya merupakan isu yang berasingan. Lebih terperinci mengenai semua rahsia prosedur sedemikian baca di sini. Sekarang anda tahu bagaimana untuk membuat pilihan yang tepat bagi jubin seramik.