Bahagian ruang tamu dalam nada biru

Semua warna biru untuk ruang dalaman yang berwarna-warni

Membuat ruang tamu anda menggunakan warna biru boleh menjadi kemuncak rumah anda. Kami memberi perhatian kepada anda pilihan projek reka bentuk lounge, di kawasan pedalaman yang warna biru atau variasinya, secara aktif terlibat dalam hiasan, hiasan dan dekorasi. Kesejukan dan kesegaran yang membawa warna biru ke hiasan bilik secara literal mengubah ruang, mengisi suasana dengan keperibadian dan kreativiti.

Reka bentuk biru dan putih

Menggunakan biru gelap dalam kombinasi dengan warna putih, anda boleh mencipta dalaman yang benar-benar kontras dan dinamik. Aksen yang diletakkan dengan betul memungkinkan untuk menyemai bilik dengan warna dan kontras, walaupun dengan kos yang minimum untuk pembaikan dan penyediaan bilik dengan perabot, dekorasi.

Dinding aksen

Koleksi dinding

Ruang tamu dengan perapian dalam nada biru.

Hiasan dinding biru gelap di ruang tamu akan menjadi latar belakang yang sangat baik untuk lukisan anda dalam reka bentuk terang dan berwarna-warni. Untuk "melipat" penggunaan palet biru di dalam bilik, cukup untuk mengulangi naungan dalam tekstil atau elemen hiasan, corak pada kusyen karpet atau sofa.

Gambar yang berwarna-warni

Sebaliknya

Bukan sahaja ruang tamu, tetapi juga ruang permainan ditempatkan di dalam bilik dihiasi dengan warna biru. Warna biru mendalam menjadi berbeza bukan sahaja untuk hiasan, tetapi juga untuk upholsteri perabot.

Ruang tamu dengan kawasan permainan

Ultramarine cerah adalah pilihan yang jarang untuk dinding menghias di ruang tamu. Tetapi untuk bilik dengan kawasan eklektik seperti itu, langkah reka bentuk seperti itu dibenarkan. Kombinasi yang berbeza, barang-barang dalaman yang terang, tekstil yang berwarna-warni dan aksesori yang berwarna-warni - walaupun banyak warna tepu warna yang berbeza, seluruh suasana kelihatan sangat harmoni dan seimbang.

Ruang tamu eklektik

Reka bentuk terang

Sofa biru telah menjadi pusat tarikan di ruang tamu, walaupun reka bentuk cerah perapian dan kombinasi yang berbeza dalam hiasan dan prestasi sistem storan. Nada putih dengan warna biru berjalan lancar. Dan interspersing permukaan kayu membolehkan bukan sahaja untuk mempelbagaikan palet, tetapi juga untuk menyentuh kehangatan untuk hiasan bilik bersantai.

Ruang tamu dengan perapian

Kami terbiasa dengan hakikat bahawa lebih baik untuk mereka bentuk bilik-bilik kecil dalam warna-warna cerah dan terdapat banyak projek reka bentuk mengenai topik ini. Dan inilah contoh bagaimana ruang tamu bersaiz sederhana, dihiasi dengan warna biru, bukan sahaja dapat memberikan kesan yang baik, tetapi mewujudkan suasana yang nyaman dan selesa untuk berehat dengan perapian dan perbualan dengan isi rumah.

Bilik kecil

Untuk bilik-bilik dengan tingkap yang menghadap ke sisi yang cerah, penggunaan warna biru dan warna tidak menakutkan - hiasan, perabot, cetakan pada tekstil, pelapis dan permaidani. Sungguh mengagumkan bagaimana penerapan variasi warna yang sama bukan sahaja dapat memperkaya palet warna bilik, tetapi juga membuat reka bentuk ruang tamu yang unik dan unik.

Jumlah biru

Cerah, berwarna-warni, tepu. Epithets untuk ruang tamu dalaman ini boleh dijemput banyak. Warna-warna terang, asal, tetapi pada masa yang sama perabot praktikal dan selesa, hiasan luar biasa - semua bersama-sama dibenarkan untuk mencipta imej yang tidak remeh bilik moden untuk seluruh keluarga.

Gabungan yang terang

Kabinet ruang tamu, dihiasi dengan panel dinding yang dicat dengan warna biru, menyerupai hiasan bilik mesyuarat bahasa Inggeris dengan cara yang moden. Warna gelap perabot yang diukir dan kilauan kulit pada upholsteri kerusi-kerusi berlengan kelihatan mewah di tengah-tengah hiasan biru dari ruang tamu yang tidak biasa.

Ruang tamu

Malah ruang kecil yang berfungsi sebagai ruang tamu, yang lebih menyerupai zon ringan, menjadi tempat yang menarik di dalam rumah yang dihiasi dengan warna yang sama dengan warna yang berbeza.

Zon cahaya

Biru dan putih adalah kombinasi klasik untuk gaya laut dalam reka bentuk mana-mana bilik di rumah.Tetapi tidak perlu menggunakan tema nautika untuk merancang bilik-bilik relaksasi menggunakan warna-warna yang berwarna-warni dan kombinasi yang berbeza-beza. Mana-mana elemen hiasan, reka bentuk atau aksesori berwarna putih kelihatan hebat pada latar belakang biru. Dengan bantuan kombinatorik itu, anda boleh menyerlahkan zon paling penting untuk anda, kepingan perabot atau hiasan individu.

Ruang tamu putih dan biru

Gaya marin

Duduk dengan palet biru

Sekiranya anda tidak bersedia untuk kehadiran warna biru terang di ruang tamu atau perabot kerusi indigo anda - ini terlalu banyak untuk anda, maka anda boleh mencuba untuk menyalakan warna biru ke dalam bilik untuk seluruh keluarga. Bersama-sama dengan salutan putih salji, perabot biru muda kelihatan asli dan segar. Penggunaan kemasan biru pucat sebagai reka bentuk dinding aksen tidak memerlukan banyak keberanian dan mengubah suasana ruang tamu dengan tidak sengaja dan mudah, membawa kesejukan dan kesegaran ke atmosfera.

Penekanan pada dinding biru

 

Colorists mengatakan bahawa hampir semua warna biru (dan terutama biru) mempunyai keupayaan untuk menenangkan pemikiran, memadamkan api emosi dan menenangkan suasana di dalam bilik. Tidak menghairankan, hiasan dinding di palet biru mencipta persekitaran dalaman yang sejuk. Belum lagi fakta bahawa warna biru dari dinding berjalan lancar dengan kemasan salji putih di siling.

Ruang tamu biru

Hiasan yang berwarna-warni dari kertas dinding berwarna biru putih menjadi asas untuk hiasan dinding di ruang tamu. Digabungkan dengan permukaan putih, krim dan kelabu, hiasan biru dan biru kelihatan berfaedah dan terang.

Kertas dinding yang berwarna-warni

Hiasan dinding biru terang telah menjadi latar belakang yang sangat baik untuk hiasan pelbagai ruang tamu yang sangat eklektik. Terendak terang sofa lembut dan corak pada karpet hanya diperkuat kesan kehadiran biru. Walaupun terdapat banyak "warna sejuk", bilik itu kelihatan cerah dan selesa, berkat intervensi aktif barangan dalaman dan hiasan dalam warna kuning dan merah.

Nada biru terang

Warna biru-langit di dinding, digabungkan dengan buas putih dan dekorasi tingkap, kelihatan sejuk dan mudah. Warna gelap pelapis di atas kerusi menyokong tema nautika dalam reka bentuk ruang tamu dengan hiasan tradisional dan permukaan berkilat.

Dinding biru

Gabungan lantai kayu dengan kemasan dinding berwarna biru dan siling salji putih kelihatan sederhana tetapi mewah. Berikut ialah pilihan dekorasi di mana semua permukaan bilik menjadi latar belakang yang layak untuk perabot yang indah, reka bentuk perapian yang canggih, candelier bunga asli dan hiasan yang canggih.

Perapian asal

Kertas dinding kelabu-biru dengan tekstur ringan akan menjadi latar belakang yang sangat baik untuk ruang tamu moden. Perabot asal dalam palet neutral, hiasan terang, kaca dan permukaan cermin akan secara harmoni melihat dalam pedalaman seperti itu.

Dalam nada biru

Kombinasi yang berbeza dari kelabu putih, biru dan gelap di pedalaman ruang tamu menciptakan persekutuan yang menyenangkan yang mewujudkan suasana yang damai dan santai. Perapian marmar dengan gril besi tempa hitam menjadi tumpuan ruang tamu, imej melengkapi landskap asal pada latar belakang biru.

Palet biru kelabu

Ruang tamu ruang makan yang luas kelihatan seperti nada biru. Malah, hampir keseluruhan hiasan bilik itu berwarna putih salji, tetapi disebabkan kehadiran warna biru dalam reka bentuk tingkap yang tinggi, di cetak jok perlengkapan perabot dan hiasan lampu lekapan. Siling tinggi di ruang tamu disokong oleh tiang dengan ibu yang diukir, memperkenalkan semangat klasik kepada suasana moden.

Ruang tamu dengan lajur

Konsep reka bentuk untuk ruang tamu biru ini adalah berdasarkan geometri. Angka geometri ditemui di mana-mana untuk kita - dari perabot asli kepada unsur hiasan yang luar biasa. Gabungan yang terang di cetakan karpet, tekstil bantal dan hiasan dinding membawa banyak tenaga positif dan positif ke pedalaman lounge.

Geometri

Di ruang tamu salji putih dan biru, sofa asas dengan dua bahagian yang dipasang secara modular, yang boleh melakukan beberapa fungsi - tempat duduk, katil tidur dan pendirian - menjadi perabot utama. Melawan latar belakang zon lembut berskala besar untuk berehat, walaupun kilauan permukaan cermin meja asal tidak dapat dilihat dengan segera.

Sudut Sofa Besar

Cetakan berwarna abu-abu-biru di dinding menjadi latar belakang yang sangat baik untuk gambar hitam dan putih dalam bingkai nipis hitam yang menghiasi dinding ruang tamu. Pengulangan warna biru dalam tekstil kusyen sofa, reka bentuk tingkap dan hiasan mencipta suasana yang harmoni di lounge.

Gamma kelabu biru

Bahagian dalaman ruang yang berbeza, di mana tembok biru biru telah menjadi beraksen, menonjol dalam geometriya. Pada latar belakang hitam, bukan sahaja selesai azure permukaan menegak, tetapi juga warna biru asal pintunya kelihatan jelas.

Permainan kontras

Perpustakaan ruang tamu dengan warna biru

Untuk pencinta buku yang mempunyai ruang tamu dengan ruang yang cukup untuk tiga kali ganda bukan hanya sistem penyimpanan buku, tetapi juga sudut membaca yang selesa, kami menawarkan beberapa projek reka bentuk yang menarik. Sebagai contoh, sistem penyimpanan yang dibina ke dalam ruang di sekitar tingkap, tempat duduk yang selesa dengan rak penyokong dan rak buku telah menjadi kemuncak di pedalaman ruang tamu asal. Dan tidak peranan paling rendah dalam popularitas perabot perabot itu dimainkan oleh warna biru gelap struktur, terus di hiasan dinding bilik. Berbeza dengan pouf bata-merah dan kerusi tingkap, warna biru kelihatan lebih dalam dan lebih mewah.

Perpustakaan ruang tamu

Bahagian lain ruang tamu yang sama adalah perpustakaan, yang, antara lain, juga berfungsi sebagai ruang makan. Warna kelabu biru dan kelabu dan sistem penyimpanan buku kelihatan lebih tenang, tidak mencolok. Terhadap latar belakang sedemikian, kedua-dua hiasan dinding dan akar buku kelihatan ekspresif, cerah.

Ruang tamu dengan rak buku

Warna biru gelap rak buku, menambah ruang tamu kebudayaan golongan bangsawan, masuk ke dalam warna yang lebih canggih dari perabot dan sifat-sifatnya. Walaupun terdapat banyak buku-buku terang dan unsur-unsur hiasan, ruang tamu kelihatan terhenti dan elegan dan semua terima kasih kepada skema warna khusus untuk hiasan dan perabotan.

Warna biru gelap

Ruang tamu dengan tempat bacaan

Dalam ruang tamu klasik dengan latar belakang biru gelap yang "bukan klasik", warna ini menjadi aksen. Terhadap latar belakang bayangan sedemikian rupa, stuko salji putih berfungsi dengan sempurna, yang menghiasi kura-kura siling dan perapian. Dan kerusi Baroque yang indah kelihatan sangat ekspresif, berkat bingkai biru gelap sistem penyimpanan buku-buku.

Klasik biru