Dalaman rumah Tokyo

Minimalis Oriental di pedalaman rumah Tokyo

Pereka Jepun adalah pakar yang hebat dalam mewujudkan dalaman dalam gaya minimalis. Tetapi kebanyakan pemilik rumah dari negara matahari terbit dapat secara bebas mengatur perumahan praktikal dan selesa dengan minimum hiasan dan aksesori interior. Perkara utama adalah mengikuti prinsip-prinsip asas persekitaran minimalis - maksimum ruang bebas, minimum hiasan dan tekstil, tetapi ruang harus berfungsi, praktikal dan mudah digunakan. Sebagai peraturan, di dalam interior minimalis, kemasan cahaya siling dan dinding digunakan dengan penggunaan bahan semula jadi seperti kayu atau batu sebagai lantai. Untuk pangsapuri bandar dan rumah persendirian, papan lantai kayu atau parket jenis lebih sering dipilih.

Bilik yang luas

Bilik yang luas, yang mengandungi ruang tamu, ruang makan dan dapur, dipenuhi dengan cahaya semulajadi, berkat tingkap kaca besar dan pintu yang membawa kepada halaman belakang yang dahsyat. Ruang kecil ini adalah inti dari jenis yang baik dalam bentuk bangunan itu dibuat.

Kayu selesai sepanjang

Setuju, ini bagus jika rumah bandar berpeluang tinggal di udara segar sebagai sebahagian daripada ruang berpagar dari mata yang bersinar. Ketumpatan penduduk di kawasan megacities sangat tinggi, untuk kawasan rumah tangga swasta terdapat sedikit tanah percuma dan tempat terbuka seperti rekreasi luar, seperti oasis di bandar besar yang ramai dan penuh sesak.

Rumah berbentuk baik

Teres yang dipanggil balik boleh diakses dari mana saja di premis yang luas di tingkat pertama. Pintu gelongsor kaca besar membawa ia bukan sahaja dari ruang tamu dan dapur.

Sebidang tanah ditinggalkan di platform kayu untuk penanaman, yang akan menyenangkan isi rumah dengan kehijauannya pada musim panas.

Greenery

Tetapi kembali ke pedalaman rumah swasta Jepun. Tidak mudah untuk mewujudkan suasana yang selesa di ruang yang luas dan permukaan kayu membantu membawa haba semulajadi sedikit ke pedalaman minimalis. Bukan sahaja lantai, tetapi juga perabot, terutamanya sistem penyimpanan yang banyak yang diperbuat daripada kayu, "memanaskan" bilik.

Ruang tamu dan dapur

Ruang dapur dikuasai oleh praktikal dan kemudahan untuk melaksanakan semua proses di kawasan kerja. Sistem penyimpanan yang berpatutan akan membolehkan anda meletakkan bukan sahaja semua alat dapur yang diperlukan, tetapi juga mengatur penyimpanan buku dan bekalan pejabat lain di pintu keluar dari segmen kerja dapur.

Ruang dapur

Pulau dapur yang luas dengan permukaan kerja keluli tahan karat telah menjadi tempat penyepaduan dapur sink dan gas. Kuali pengekstrak yang kuat di atas dapur menyediakan suasana yang menggembirakan di ruang tamu, tanpa bau memasak. Versi asli pintu masuk ke ruang dapur sumber cahaya tambahan adalah pembukaan di siling dengan mesh padat yang ketat. Seterusnya anda akan melihat bagaimana anda boleh menggunakan penyelesaian reka bentuk ini.

Grid di siling

Untuk mendapatkan ke peringkat atas pemilikan rumah, kami menaiki tangga dengan langkah-langkah kayu. Ruang berhampiran tangga dihiasi sepenuhnya dengan rak terbuka, yang boleh berfungsi bukan sahaja sebagai sistem penyimpanan, tetapi juga sebagai elemen hiasan, memandangkan pelbagai objek boleh diletakkan pada mereka.

Menaiki tangga

Bilik tingkat atas yang luas direka untuk melengkapkan bilik kanak-kanak dengan kawasan permainan. Kanak-kanak boleh melompat di atas jaring yang menjulur, duduk di dalamnya, menggantung kaki mereka dan menyapa ibu bapa yang sibuk di dapur.

Kanak-kanak

Zon permainan

Juga di tingkat atas terdapat sebuah kantor kecil, dekorasi yang dikekalkan dalam konsep umum reka bentuk seluruh rumah persendirian. Walaupun kesederhanaan jelas, bahagian dalam kabinet - bilik praktikal ini dipanaskan oleh haba penggunaan bahan semula jadi - kayu dalam pelbagai modifikasinya.

Kabinet