Gaya Aqua

Gaya Aqua atau cara memohon air di pedalaman?

Pada masa kini, gaya aqua yang dipanggil menjadi semakin terkenal dan menarik - arah reka bentuk di mana air digunakan secara aktif. Rekabentuk reka bentuk ini paling kerap ditenun ke dalam kanvas satu atau lain arah dalaman utama. Sebagai peraturan, persekitaran bandar hi-tech dan minimalism berjaya menggabungkan unsur-unsur air dalam hiasan premis. Selain itu, kemasukan dalam motif antik untuk pelaksanaan pondok kotej akan lebih sesuai.

Anda boleh menonton permukaan air yang tenang atau kelipan memikat arus untuk jangka waktu yang sewenang-wenangnya. Ia membawa kedamaian yang mendalam kepada minda dan jiwa. Pemerhatian yang berpanjangan di sini membawa semua orang ke dalam keadaan beberapa meditasi santai. Nenek moyang jauh kita tahu ini dengan baik. Dan kini unsur-unsur dan teknik hiasan air sangat berjaya dieksploitasi dalam hiasan salon kecantikan pepejal, institusi perubatan komersil, dan lain-lain.

Kesan psikologi

Penglibatan serpihan air dalam reka bentuk keseluruhan bilik membawa sedikit hidupan liar ke alam sekitar. Tetapi defisit persekitaran semulajadi telah lama menjadi kronik bagi ramai penduduk bandar. Bukan sahaja rupa, tetapi juga bunyi arus air yang mengalir, mempunyai kesan santai dan sedatif yang cukup besar pada hampir setiap orang. Pautan semacam itu nampaknya secara genetik dalam tubuh semasa perkembangan evolusi. Percikan cahaya dan gurgling mata air kecil pasti akan membantu mengurangkan tekanan dan kerengsaan. Dan mereka, sayangnya, sangat kaya dengan kehidupan kita.

Air pancut kecil di kalangan tumbuh-tumbuhan yang hidup

Potongan air dalam reka bentuk

Akuarium di kalangan rak buku

Kawalan kelembapan - kelebihan utama

Satu lagi penting ditambah dari kehadiran butiran aqua di pedalaman adalah kawalan kelembapan. Udara kering yang berlebihan boleh menyebabkan sakit kepala, mata dan kerengsaan nasofaring. Pada masa yang sama, usia kulit lebih cepat dan mengambil rupa yang tidak sihat. Di samping itu, peningkatan keletihan, yang boleh menjadi keletihan kronik. Tahap kelembapan optimum untuk seseorang berada di koridor 60 hingga 80 peratus. Dan elemen reka bentuk air melakukan kerja yang sangat baik untuk mengekalkan optimum seperti itu.

Untuk kesan penyembuhan dan estetik yang lebih mendalam akuarium, air terjun kecil, air pancut dan dinding air harus dikelilingi oleh warna-warna tenang dan cahaya lembut. Di sini adalah baik untuk memasang litar cahaya tambahan, yang akan mewujudkan ilusi berada di bawah air. Lampu sedemikian boleh dihidupkan apabila terdapat keperluan untuk menenangkan dan bersantai.

Dunia bawah air di dapur

Akuarium di dalam reka bentuk dapur

Air pancut dalaman

Melalui usaha dan imaginasi para pemahat dan pereka hari ini, banyak ukuran, reka bentuk gaya dan reka bentuk unsur-unsur sedemikian terwujud dalam realiti. Antikuiti dan Empayar di sini diselingi dengan pembinaan semula seluruh tapak semula jadi dengan lembah dan cerun.

Di samping memilih jenis dan saiz pancutan air, masa yang menentukan di sini adalah lokasi yang betul di dalam bilik. Di satu pihak, ia perlu dilihat dan mengikat sebahagian daripada komposisi reka bentuk keseluruhan. Pada masa yang sama, kompleks air pancut tidak dapat bertindih dan menahan jumlah keseluruhan ruang ruang. Dengan dimensi yang mencukupi, aksesori ini boleh menjadi objek pusat penyelesaian keseluruhan reka bentuk. Penginapan di dalamnya tumbuhan hidup akan mewujudkan sejenis suasana taman mini. Tugas untuk mengekalkan iklim mikro juga akan diselesaikan.

Kompleks pancutan air

Langsir air

Ini agak memakan masa untuk dilaksanakan, dan oleh itu elemen yang mahal untuk pelaksanaan reka bentuk aqua. Tetapi orang-orang yang membuat keputusan untuk menubuhkan kanopi air, secara keseluruhannya, akan merasai daya tarikan estetik, keramahan dan fungsian alam sekitar.

Kanopi air di pedalaman

Ia akan menjadi lebih baik jika dinding padat dan bahkan air jatuh dari siling ke tangki yang semakin mendalam ke tingkat lantai.

Langsir air

Serpihan seperti pedalaman boleh dibuat dalam bentuk lajur. Walau bagaimanapun, jumlah dalaman untuk pemasangan mereka mestilah luas. Adalah dinasihatkan untuk membeli peranti sedemikian dengan pencahayaan belakang yang sedia ada, yang boleh mengubah warnanya. Cermin mata ini dalam tindakannya mengagumkan.

Tirai air di kawasan pedalaman - pemandangan yang menyedihkan

Komposisi Akuarium

Sudut dunia hidup di bawah air dianggap sebagai salah satu cara yang paling berkesan untuk membawa keamanan kepada alam sekitar. Malah pemerhatian ringkas mengenai ikan tropika dan penduduk lain seperti kolam mini sangat mengurangkan tahap ketegangan emosi dan kekejangan otot. Positif daripada itu akan jelas lebih daripada kos penjagaan dan penyelenggaraan.

Dunia air dalam reka bentuk

Akuarium dalam perhatian

Dunia bawah laut dalam reka bentuk dalaman

Akuarium di ruang tamu

Jumlahnya boleh berbeza-beza dari sedozen hingga ratusan liter, dan reka bentuknya bergantung sepenuhnya pada pilihan rasa dan imajinasi pemiliknya. Perkara utama di sini adalah bahawa akuarium siap tidak bercanggah dengan reka bentuk keseluruhan bilik di mana ia akan ditempatkan.

Akuarium di bilik mandi

Komposisi akuarium