Dilancarkan lilin dalam cawan

Lilin vintaj DIY: pembuatan rahsia

Lilin dibakar di atas meja, lilin dibakar ...

B. PasternakPenulis Rusia, salah seorang penyair terbesar abad XX

Kami mengaitkan lilin yang menyala dengan percutian romantis, mewujudkan suasana keselesaan dan keharmonian intim, dan menyumbang kepada kelonggaran seluruh organisma. Lilin dibuat sendiri akan membawa kehangatan jiwa ke bilik. Terdapat banyak cara untuk membuat lilin di rumah. Lilin vintaj akan memberikan rupa dalaman yang elegan dan unik. Dengan aksesori ini, anda boleh mempelbagaikan suasana perayaan di mana-mana bilik.

Lilin vintage dalam cawan seramik adalah sekeping hiasan yang luar biasa. Anda boleh membuatnya tanpa kesukaran di rumah, menggunakan apa-apa cara yang baik. Untuk ini kita perlukan:

 1. cawan seramik;
 2. serpih lilin (anda boleh memerah lilin biasa pada parut);
 3. sebuah bekas di mana lilin akan larut;
 4. wick (anda boleh menggunakan buih siap dari lilin atau benang kapas);
 5. kayu kayu rata untuk melampirkan sumbu (tong ais krim sesuai);
 6. spatula kayu untuk lilin kacau;
 7. pita scotch;
 8. pewarna makanan;
 9. minyak aromatik;
 10. sarung tangan pelindung isi rumah.

Peringkat Kerja:

 1. Sediakan hidangan yang sesuai dengan gaya anda. Kami menggunakan cawan seramik berwarna gelap, seperti gaya vintaj melibatkan semangat kuno dan antik:
Cawan coklat kosong
 1. Lampirkan sumbu itu ke batang kayu di tengah dengan pita dan turunkannya ke bahagian bawah cawan supaya hujung batang terletak pada pinggir cawan:
Kayu kayu dengan sumbu pada cawan
 1. Cairkan lilin di dalam tab mandi air atau dalam dandang dua kali, kacau dengan berhati-hati dan berhati-hati semasa pemanasan:
Spatula kayu dan lilin cair
 1. Apabila lilin telah cair sepenuhnya dan berubah menjadi jisim homogen, tambah beberapa titik pewarna makanan dan, jika dikehendaki, minyak aromatik. Campurkan dengan teliti sehingga anda mendapatkan warna yang anda inginkan:
Botol dye lebih lilin cair
 1. Pastikan memakai sarung tangan supaya tidak membakar tangan anda! Perlahan, dalam aliran nipis, supaya tidak memindahkan tongkat dari tengah, tuangkan lilin cair ke dalam cawan:
Lilin cair dituangkan ke dalam cawan
 1. Apabila bekas benar-benar dipenuhi dengan lilin, ia mesti dibenarkan untuk menyejukkan. Perlu pada suhu bilik, jika lilin disejukkan di dalam peti sejuk, lilin boleh menyebar tidak sekata dan lapisan atas tidak akan lancar:
Lilin menegangkan dalam cawan dengan tongkat tongkat
 1. Selepas lilin telah disejukkan dan permukaan lilin menjadi keras dan licin, anda boleh memotong sumbu dari kayu.

Aksesori indah anda sudah siap! Ia boleh menjadi hadiah hebat untuk setiap perayaan!

Dilancarkan lilin dalam cawan