Kertas dinding tanpa tenunan

Kertas dinding yang tidak ditenun: gambar di pedalaman dan penerangan

Pada peringkat ini perkembangan industri bahan hiasan, kertas dinding bukan tenunan menduduki kedudukan yang semakin mendahului. Setiap hari semakin banyak penyokong mereka di kalangan penduduk. Ini adalah kerana sifat berkualiti tinggi dan positif fabrik bukan tenunan, seperti kekuatan tinggi, kemungkinan pembersihan basah, kemudahan penampakan dan, sememangnya penampilan yang boleh dilihat. Apabila memilih kertas dinding, anda perlu menentukan dengan jelas jenis yang sesuai dengan anda. Ini boleh menjadi kertas dinding untuk lukisan, vinil berbuih, vinil ketat, bukan tenunan, serta dengan unsur silkscreen.

Kelebihan dan kelemahan kertas dinding bukan tenunan:

  • terima kasih kepada pangkalan padat, mereka membenarkan penutupan kecacatan dinding kecil (retakan dan benjolan);
  • keselamatan kebakaran dan kebakaran;
  • bahan membolehkan udara melalui, yang membolehkan dinding untuk "bernafas";
  • mudah melekat: jangan meregangkan dan jangan robek. Gam digunakan hanya untuk dinding, yang mengurangkan masa kerja;
  • kesederhanaan dalam meninggalkan: untuk membersihkan ia adalah mungkin untuk menggunakan pembersih vakum atau kain;
  • kerana penentangannya terhadap cahaya matahari, kertas dinding mengekalkan penampilan mantannya untuk masa yang lama;
  • antistatik.
  • rintangan yang lemah kepada kerosakan mekanikal: calar dan penyok kecil boleh kekal;
  • memerlukan pembersihan berkala;
  • kos yang agak tinggi.

Kertas dinding bukan tenunan di kawasan pedalaman Kertas dinding bukan tenunan di dalam bilik mandi Kertas dinding bukan tenunan di bahagian dalam apartmen Kertas dinding bukan tenunan di bahagian dalam bilik Kertas dinding yang tidak ditenun di pedalaman di tapak semaian Kertas dinding tanpa tenunan di bahagian dalam ruang makan Kertas dinding yang tidak ditenun di bahagian dalam bilik tidur Kertas dinding tanpa tenunan di bahagian dalam bilik tidur Kertas dinding tanpa tenunan di bahagian dalam bilik tidur Kertas dinding bukan tenunan di pedalaman bilik tidur tetamu Reka bentuk dinding tanpa tenunan Reka bentuk kertas bukan tenunan di dalam bilik tidur Reka bentuk kertas bukan tenunan di dalam bilik tidur Foto kertas bukan tenunan Kertas dinding bukan tenunan di pedalaman dapur

Terdapat dua jenis utama kertas dinding bukan tenunan:

Struktur - Ciri tersendiri ialah kandungan vinil foamed, yang digunakan untuk asas selulosa berserabut. Iaitu, dalam kes ini, tindakan bukan tenunan hanya sebagai asas bahan, dan kualiti hiasan kertas dinding diberkati dengan lapisan vinil khas.

Sepenuhnya bukan tenunan berasaskan - dibentangkan dengan tekstur yang agak padat. Asas, yang tidak membenarkan sama sekali tidak ubah bentuk kanvas. Jika tidak, semua kelemahan dinding akan muncul melalui mereka. Oleh itu, mereka hanya boleh terpaku di dinding selepas persiapan sempurna. Mempunyai tekstur asli, mereka hebat untuk pewarna tambahan. Satu-satunya perkara yang memerlukan perhatian khusus ialah pematuhan teknologi penggunaan bahan tersebut.

Teknik menampal kertas dinding bukan tenunan

Pertama, anda perlu membersihkan permukaan dengan teliti. Basuh kapur, keluarkan cat atau kertas dinding lama, perdana dan kering. Untuk memudahkan kerja, anda perlu menandakan permukaan terpaku. Selepas menandakan, letakkan gam. Lebih-lebih lagi, kita menutup permukaan sedikit lebih daripada yang diperlukan. Kami memotong kertas dinding dengan margin 7-10 sentimeter. Kami memohon potongan pertama secara ketat mengikut tanda. Menggunakan spatula getah, besi pertama dari atas ke bawah, dan kemudian menyerong melalui pokok Krismas. Gali semua kanvas seterusnya betul-betul di sepanjang tepi jalur sebelumnya.

Walau bagaimanapun, masalah tertentu mungkin timbul apabila menampal sudut dengan protrusion yang kompleks. Di sini peraturan utama yang perlu diingat adalah bahawa kertas dinding fleselin tidak suka tumpang tindih, yang dengan sendirinya menyiratkan ketepatan dan pelaksanaan filigree.

Jadi untuk diringkaskan. Kertas dinding ini, seperti yang dinyatakan di atas, menyembunyikan dengan sempurna, retak dan permukaan yang tidak rata tanpa mengoyak, dan mengekalkan penampilan asal. Fakta ini menjadikan kertas dinding bukan tenunan yang paling popular.