Pilihan dinding ruang depan

Pilihan Wall Finishing Hallway

Hari ini, pasaran pembinaan menawarkan sejumlah besar pengguna bahan hiasan untuk dinding, tetapi untuk lorong, bahan harus dipilih bukan hanya berdasarkan "suka - tidak suka", tetapi juga mengikut kriteria tertentu. Ini disebabkan oleh hakikat bahawa dewan masuk pertama mengambil kotoran, kelembapan dari jalan, dan, sebagai peraturan, tidak disalakan oleh cahaya dari tingkap. Di samping itu, kot, beg, kasut jalan, beg runcit boleh noda, air mata atau merosakkan rupa dinding. Oleh itu, bahan penamat mestilah:

  1. tahan haus, mereka yang memerlukan sikap yang halus tidak sesuai.
  2. tidak menandakan, disebabkan oleh beban puncak yang mempunyai orang per meter persegi kawasan.
  3. mudah dijaga, mesti dibasuh dengan detergen apa-apa.
  4. sesuai dengan reka bentuk keseluruhan apartmen.

Nombor opsyen 1 - kertas dinding

Yang paling popular adalah wallpaper vinil boleh dibasuh. Kelebihan utama mereka: kos rendah, pelbagai lukisan, kemudahan operasi. Mereka mencuci dengan baik, tahan kerosakan, mempunyai tahap haus yang berkurang dan, kerana tekstur luaran yang padat, menyembunyikan kecacatan dinding. Di samping itu, kucing tidak suka mereka, yang dengan serta-merta boleh menjadikan wallpaper baru menjadi cincang pinggir kertas.

Jika pangsapuri anda dihiasi dengan bahan penamat semula jadi, maka wallpaper gabus adalah sempurna. Mereka mencuci dengan baik, bersifat antistatik, tidak menyebabkan alahan dan mencipta reka bentuk yang kaya dengan lorong. Cork boleh menjadi tekstur dan corak yang berbeza, yang memberi ruang kepada imaginasi pemilik.

Pilihan lain ialah kertas dinding cecair. Sekiranya bentuk dinding mempunyai konfigurasi kompleks, niche atau lengkungan, maka pilihan terbaik adalah kertas dinding cecair. Apabila bekerja dengan mereka tidak ada kesulitan dengan menyertai kanvas, mereka menutup topeng kecacatan dinding, mudah untuk memohon dan tidak memerlukan banyak usaha ketika membersihkan.

Nombor pilihan 2 - plaster hiasan

Plaster hiasan - salah satu pilihan yang paling menarik untuk hiasan dinding. Dia boleh mengubah rupa apartmen secara dramatik. Kemungkinan warna, tekstur dan sifat tiruan plaster tidak terhad. Stucco Venetian akan memberi kesan marmar, bertekstur "membina" corak pelepasan, kawanan akan memberi dinding kesan fantasi. Anda boleh membuat dinding di bawah "sutera basah", "velor", "" batu pasir ". Plaster hiasan "bernafas", tidak berbau, mempunyai kekuatan tinggi.

Nombor pilihan 3 - panel dinding

Panel dinding dibahagikan kepada beberapa jenis. Mereka mudah dipasang, praktikal, mudah dijaga bersih, dan tempoh jaminan untuk beberapa model adalah sehingga 15 tahun. Tetapi kelemahannya adalah kekurangan pelbagai warna dan corak. Pada asasnya, ini adalah panel atau kayu bijirin. Panel seperti ini sesuai untuk mereka yang ingin meminimumkan bahagian dalam lorong, untuk menjadikannya tidak kelihatan.

Dewan masuk adalah "wajah" rumah anda, kad pengunjung pemilik rumah. Hari ini terdapat banyak peluang untuk reka bentuknya. Bahan hiasan dinding akan membantu untuk membuat dewan masuk bukan sahaja cantik dan elegan, tetapi juga disesuaikan secara individu kepada anda.