Lilac bedroom - dalaman mewah untuk bersantai dan tidur yang selesa

Bilik-bilik tidur lilin yang elegan, sensual, mereka juga menyumbang kepada ketenangan dan ketenangan. Tidak menghairankan bahawa warna ini paling sering menghiasi bilik tidur. Pengaturan sedemikian amat menarik bagi wanita, mungkin kerana bilik bersantai menyerupai sebuah boudoir klasik. Bagaimana untuk menggabungkan ungu di bilik tidur? Gunakan idea dalam artikel ini.

Bilik tidur lilac

Untuk mencari inspirasi untuk bunga di bilik tidur, anda perlu memberi perhatian kepada warna yang kuat, terutamanya jika anda ingin mendapatkan kesan hiasan yang tersendiri. Walau bagaimanapun, lebih baik untuk mengehadkan diri anda dengan ungu yang sengit hanya pada satu dinding, contohnya, di belakang katil, supaya bahagian dalam ruangan tidak memenatkan. Bilik tidur dan lilac adalah campuran yang baik dan terbukti. Warna sensual dengan banyak warna menjadi baik dengan dinding putih. Di samping itu, ia kelihatan hebat dalam penambahan.

Nasihat! Warna Lilac adalah sinonim dengan keanggunan yang terhenti, tetapi dalam reka bentuk dalaman ia harus digunakan secara sederhana, kerana ia dapat menguasai hiasan. Walau bagaimanapun, adalah lebih baik untuk mengelakkan risiko, kerana nada tepu boleh meletihkan. Di galeri foto anda akan melihat sampel bilik tidur berjenama dengan dinding ungu.

Lilac bedroom: where to start?

Warna lilac adalah teduhan ungu yang menyenangkan mata dan sesuai dengan trend terkini dalam reka bentuk bilik tidur. Sekiranya anda membuat keputusan mengenai dinding ungu gelap di dalam bilik istirahat, maka ia adalah bernilai menyalakannya melalui aksesori kaca atau perak. Penambahan yang sangat baik akan menjadi tirai Rom yang halus, yang pada asalnya akan menghiasi tingkap.

Wallpaper lilac di bilik tidur

Warna lilac sesuai untuk kedua-dua bilik tidur moden dan klasik. Dalam susunan bilik dengan warna ini, anda boleh menggabungkan pelbagai warna ungu, seperti dinding cahaya dan aksen gelap dalam bentuk tempat tidur, bedspreads atau aksesori hiasan. Sekiranya anda mempunyai bilik tidur yang kecil, pilihlah bayangan cahaya ungu, yang sesuai dengan perabot dan aksesori putih. Oleh itu, anda secara optik dapat membesarkan pedalaman. Gunakan kertas dinding di dinding dan bukan cat. Pilih latar belakang yang indah dan hiasan yang cantik - perak, kelabu atau krim. Penyelesaian reka bentuk sedemikian akan memuaskan kebanyakan ahli sihir gaya glamor.

Nasihat! Lantai coklat gelap sangat sesuai untuk dinding lilac. Warna hangat ini mengimbangi nada sejuk dengan baik.

Bilik tidur Lilac: reka bentuk dalam warna gelap

Nada gelap dari ungu sangat mempengaruhi perasaan. Dalam seni kuno, mereka melambangkan kedalaman, alam rohani dan kuasa imaginasi. Warna sering digunakan di lounge - di bilik tidur dan ruang tamu. Lilac adalah teduh yang agak sejuk, sehingga melegakan tekanan, membantu menenangkan dan pulih lebih baik selepas hari yang sibuk.

Bilik Tidur Putih dan Lilac

Bagaimana untuk menggunakan ungu di dalam bilik tidur? Banyak bergantung kepada apa kesan yang anda ingin capai. Peminat gaya glamor dan dalaman yang elegan boleh memilih warna gelap di dinding dan menggabungkannya dengan ubin putih atau lamina di atas lantai. Duet warna ini kelihatan berbeza dan berani. Walau bagaimanapun, jika ungu adalah cahaya, maka dengan putih ia kelihatan sangat lembut.

Bilik tidur kelabu dan lilac

Keparahan warna ungu akan mencairkan kelabu pastel. Bagaimana untuk memasukkannya? Lebih baik menggunakan kain seperti langsir, seprei, headboard kepala atau perabot kecil seperti bangku, meja tepi katil atau meja persalinan. Warna lavender halus juga perlu ditambah ke hiasan. Permainan dengan warna yang berbeza dari ungu menghilangkan interior monotonya dan, dengan cara itu, menariknya mengubahnya.

Nasihat! Jika anda suka mengelilingi diri dengan warna yang lebih gelap, lebih baik untuk mempertimbangkan buah delima, burgundy, cokelat coklat dan hitam.Sebaliknya, dengan merah jambu dan oren, ungu akan mencipta kombinasi yang lebih dinamik.

Warna lilac di bahagian dalam

Warna ini melambangkan kekuatan, rasa hormat, kekayaan, sihir, dengan kesan menenangkan. Oleh kerana sifatnya yang santai, ia digunakan dengan tepat dalam reka bentuk bilik tidur. Lilac mempunyai paparan yang berbeza dalam warna cahaya, gelap atau pastel. Sekiranya anda berminat untuk memilih warna untuk bilik tidur, sila lihat gambar yang dibentangkan.

Bagaimana untuk menggabungkan ungu di bilik tidur?

Bergantung pada warna yang anda gunakan, anda perlu memilih warna yang betul, yang anda tambah ke bilik tidur. Pastel ungu dan merah jambu kelihatan cantik, tetapi juga dekat dengan ungu dengan putih atau hitam. Dalam sebarang kes, lilac sesuai untuk bilik tidur moden dan bergaya. Ingat bahawa ini adalah warna yang cukup kuat. Jika anda menggunakannya hanya dalam penambahan, seperti tempat tidur, katil, bantal atau langsir, ia juga akan kelihatan hebat dan ketara. Adalah penting untuk tidak membebankan bilik tidur kecil dengan menggunakan kekuningan yang berlebihan.

Lilac dalam gaya gaya Provencal

Di pedalaman bilik tidur, suasana romantis Provence dapat menjadi mural dengan motif bidang lavender. Skema warna pedalaman adalah ungu pastel dengan putih hangat. Reka bentuk ini akan membawa watak yang romantis dan halus ke ruang wanita.

Lilac di bilik tidur moden

Di dalam bilik tidur romantik moden, naungan plum-lilac kelihatan hebat sebagai tempat tidur dan kepala katil bersisik. Warna ini dalam susunan ini memberikan rasa kecanggihan dan keanggunan. Anda boleh menambah tirai gelap ke tingkap dan dinding dengan kertas dinding yang berlainan. Ini adalah latar belakang yang sempurna untuk katil kulit putih. Putih, burgundy dan ungu membuat suasana yang elegan di bilik tidur.

Bilik tidur gaya Perancis atau glamor kontemporari

Bilik yang sempit, dihiasi dengan gaya glam moden menggunakan ungu, kelihatan hebat. Bilik tidur yang romantik, yang dikuasai oleh gaya Perancis, adalah satu lagi imej kecantikan yang terang di pedalaman. Aksen kuat di pedalaman akan menjadi dinding di atas kepala kepala dengan hiasan foto yang indah. Ini adalah latar belakang yang luar biasa untuk katil yang terang dengan kepala katil bersisik. Warna terang berwarna vanguard boleh diulangi tambahan: tempat tidur dan bantal.

Bilik tidur gaya hotel

Bilik tidur yang menarik dalam gaya hotel moden, dinding yang dicat dengan ungu, dicairkan dengan kelabu. Ini akan menghasilkan ruang harmoni dan sejuk yang menggalakkan kelonggaran. Watak individu bilik boleh ditekankan dengan langsir dalam bayangan ungu yang kaya. Selain itu, jangan lupa tentang cahaya ambien yang datang dari lampu dinding atau lampu samping tempat tidur.

Warna merah jambu sering menyebabkan kontroversi - sama ada secara sukarela diperkenalkan ke pedalaman, atau ia dielakkan. Di galeri foto anda akan mendapati bukti yang meyakinkan bahawa ungu boleh dengan mudah dilaksanakan dengan pedalaman moden.