Vas lantai: hiasan do-it-yourself yang indah

Sudah tentu, hiasan memainkan peranan utama dalam reka bentuk bilik. Tetapi pada masa yang sama, jangan meremehkan pentingnya hiasan. Lagipun, dengan bantuannya, anda boleh memberi tumpuan kepada gaya yang dipilih, memberikan keselesaan kepada bilik tertentu, atau hanya mengisi ruang kosong. Terutamanya asal dalam bilik melihat produk hiasan pengeluaran mereka sendiri. Sebagai contoh, pasu lantai besar yang dibuat oleh tangan anda sendiri akan membantu anda untuk menunjukkan keperibadian dan rasa rasa dalam reka bentuk.

45

42 48

28 32

62 33

53 56 63

Vas lantai: peraturan pilihan dan hiasan

Terlepas dari apakah anda membeli produk siap atau ingin menjadikannya sendiri, penting untuk memahami dengan jelas gaya apa yang perlu anda patuhi. Lagipun, ruangan itu sepatutnya harmoni. Dan ini tidak hanya dicapai dengan pilihan perabot, tetapi juga dengan reka bentuk hiasan yang sesuai.

61

3 43

dekor-vazy-svoimi-rukami-31 Jika anda mematuhi minimalism, maka penyelesaian yang paling berjaya adalah pasu dengan bentuk-bentuk laconic dengan hiasan yang minimum. Mengenai skema warna, ia perlu dihalang. Warna putih, hitam dan merah klasik dalam kes ini akan menjadi yang paling sesuai. Walau bagaimanapun, jika anda membeli pasu telus, maka anda tidak perlu kecewa. Lagipun, ia boleh dicat dengan acrylics.

31 34 40

Tidak setiap orang suka gaya klasik di pedalaman. Tetapi jika anda suka, maka anda mungkin tahu bahawa hiasan itu boleh bukan hanya dengan gambar, tetapi juga sebagai ringkas mungkin. Oleh itu, pilih pasu yang menekankan tepat pada bilik atau rumah anda secara keseluruhan.

6 29 30

Tidak mustahil untuk menyebut gaya Art Nouveau. Ini adalah arahan yang agak menarik, yang menjadi semakin popular. Dalam kes ini, anda boleh memilih vas yang diperbuat daripada kayu atau dengan kemasan logam. Reka bentuk ini kelihatan luar biasa cantik, tetapi pada masa yang sama dihalang.

7 12 13 14 65

Peminat avant-garde tahu bahawa gaya ini melibatkan kehadiran objek bentuk yang luar biasa di dalam bilik. Lihatlah pasu pereka asal. Selalunya di kedai khusus pilihan tersebut dibentangkan. Jika anda mahu, anda juga boleh menukar pasu kaca mudah ke dalam hiasan yang sesuai dengan sempurna ke dalam bilik tersebut. Ia cukup untuk cat dengan warna-warna cerah di dalam atau di luar. Tetapi dalam kes ini, anda mesti meninggalkannya selama sehari sehingga ia kering sepenuhnya.

100

Hiasan pasu lantai DIY

Sudah tentu, pasu lantai berbeza dari yang biasa dengan ukurannya. Selalunya ini adalah produk yang agak besar. Oleh itu, menjadikannya sendiri sukar. Dalam kes ini, kami mengesyorkan memberi perhatian lebih kepada hiasan. Ini memerlukan usaha dan imaginasi yang kurang. Tetapi pastikan bahawa hasilnya sangat bernilai.

5 57 58 60 69 70 71

Mungkin cara paling mudah untuk menghiasi pasu adalah untuk melukisnya dengan akrilik. Untuk ini, anda juga akan memerlukan varnis, berus dan pita atau stensil. Sebelum bekerja, adalah perlu untuk melindungi permukaan kerja, jadi kami cadangkan meletakkan kertas atau akhbar di atasnya. Hanya kemudian anda boleh bekerja.

Pertama anda perlu cat vas putih. Ini akan mewujudkan latar belakang tertentu di mana lukisan atau hiasan akan menonjol lebih terang. Jika perlu, dua atau tiga lapisan boleh digunakan. Ia juga perlu menunggu pengeringan, supaya tidak merosakkan semua pewarnaan. Seterusnya, gunakan stensil untuk pasu atau gamkan pita pelekat dalam garisan menegak. Cat ruang perantaraan dengan cat yang berbeza. Selepas pita stensil atau pelekat boleh dikeluarkan, anda akan mendapat pasu yang benar-benar bergaya dan asli.

101

Baru-baru ini, hiasan eko telah menjadi sangat popular. Sesiapa sahaja boleh membuat pasu dalam gaya ini. Untuk melakukan ini, anda hanya perlu menyediakan bahagian cawangan yang licin. Untuk memprosesnya dengan kertas pasir supaya tidak ada kekasaran. Selepas itu, anda perlu melekatkannya pada pasu secara rawak.Setuju, prosesnya agak mudah, tetapi keputusannya adalah berbaloi.

2 25

Reka bentuk yang agak luar biasa dari vas lantai sentiasa kelihatan berfaedah. Dalam kes ini, kami mengesyorkan menggunakan syiling. Sudah tentu, anda mesti terlebih dahulu menyediakan pasu. Iaitu, cat di tempat yang sesuai dan tunggu sehingga ia kering sepenuhnya. Hanya kemudian kita boleh meneruskan ke peringkat seterusnya. Menggunakan sedikit gam panas, ayakan syiling di permukaan pasu, membuat inden kecil.

102 51 52

Malah, untuk ini anda boleh menggunakan kepingan cermin, kepingan kecil kayu, mozek, cangkerang dan banyak lagi. Ia semua bergantung kepada imaginasi dan kesediaan anda untuk bereksperimen.

10 27 39 46 54

Jika anda sedang mencari versi ringkas reka bentuk pasu, kemudian gunakan tali atau tali yang terlalu ketat sebagai hiasan. Bungkusnya mudah di dalam pasu dan ayam dengan gam. Walaupun kesederhanaan pelaksanaan, produk tersebut sentiasa menarik perhatian dan menimbulkan persoalan dari tetamu.

8 9 23 24 59

Pada musim sejuk, hiasan bertema kelihatan hebat. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan sweater rajutan yang tidak perlu. Bergantung pada saiz vas, potong lengan atau bahagian lain dari sweater. Sekiranya perlu, anda boleh menjahit bahagian bersama. Hasilnya adalah hiasan yang sangat indah dan selesa untuk vas lantai dengan tangan anda sendiri.

11 26

By the way, tidak perlu menghias pasu dari luar. Isikan produk yang telus dengan pasir, kerang, pelbagai ranting, kerikil atau manik-manik, gabus wain. Setiap pilihan kelihatan unik dengan cara sendiri. Selalunya di dalam vas seperti kayu, bunga tiruan atau bunga kapas. Anda juga boleh menghiasi komposisi dengan kura-kura. Pada musim sejuk, hiasan seperti di dalam bilik kelihatan sangat indah.

49 50 55

Pasu lantai di pedalaman

1 4 15 16 17 18 19 20 21 22 35 36 37 38 41 44

Sesiapa sahaja boleh membuat pasu lantai dengan tangan mereka sendiri. Ini tidak memerlukan kemahiran, pengalaman atau pengetahuan khusus. Diilhamkan oleh idea-idea, semak imbas pelbagai kelas tuan dan pastikan untuk mencuba. Inilah satu-satunya cara untuk mencipta sesuatu yang sangat berharga.