Art Nouveau moden

Apartment dalam gaya moden

Ciri-ciri gaya Art Nouveau moden:

  1. Bentuknya mudah dan ketat.
  2. Pelapik licin
  3. Hiasan minimum
  4. Rasionalisme dan fungsi
  5. Bahan semulajadi
  6. Garis yang jelas
  7. Menggunakan teknologi terkini, bahan dan elemen

Gaya Art Nouveau moden telah menggabungkan semua yang terbaik dari masa sekarang: kemudahan, gaya, keselesaan dan keanggunan. Pangsapuri yang dihiasi dengan gaya ini dicirikan oleh minimalism dan kecanggihan. Skema warna dasar dinyatakan dalam warna neutral dengan penambahan aksesori yang cerah. Pedalaman seperti ini dicirikan oleh garis-garis yang jelas, keinginan untuk kelapangan dan pencahayaan yang canggih.

 

Kehadiran sejumlah besar cahaya semulajadi sangat penting, oleh itu tingkap besar - di seluruh dinding - adalah dalam semangat Art Nouveau moden. Ia juga menekankan perasaan lapang di dalam rumah.

Untuk mencapai kesegaran dan ringan di pedalaman Art Nouveau moden, anda boleh menggunakan warna putih, iaitu, kristal putih, yang dengan kerapuhannya akan mewujudkan suasana yang tidak benar, membolehkan anda melupakan kebimbangan setiap hari dan membubarkan kebahagiaan sekitarnya. Adalah berfaedah untuk mencairkan pedalaman seperti itu dengan beberapa aksesori cerah atau barangan hiasan, supaya atmosfer kelihatan lebih meriah dan bersahaja.

Sekatan dan kesimpulan dirasai dalam skema warna mana-mana bilik. Ini juga terpakai untuk pencahayaan buatan. Daripada sebuah kandil tengah untuk bilik tidur, anda boleh memilih beberapa sconce yang dipasang di atas kepala katil. Ini akan meninggalkan kesan kelembutan dan menjadikan suasana lebih panas.

Pengendalian dan keringkasan

Untuk dalaman moden, garis-garis yang jelas dan licin adalah penting. Pada asasnya, anda dapat melihat aksen yang terang secara neutral, siling tinggi dan tingkap tanpa langsir. Dan diberi keinginan untuk ruang, yang paling rasional akan menjadi gabungan dapur dengan ruang tamu.

Asas minimalis gaya Art Nouveau moden tidak menerima kelebihan ruang dengan hiasan, aksesori dan variasi warna. Hiasan haruslah mudah, jelas dan sedikit. Skema warna hanya mengandungi 2-3 warna dan beberapa warna berkaitan.

Latar belakang yang neutral dan aksesori yang bertenaga.

Dari minimalism, gaya ini juga mengambil kecekapan dan fungsi. Contohnya, TV dibina ke dalam almari.

Fungsi dari pedalaman moden

Perabot juga tidak harus banyak, kerana ruang dihargai. Bagi fabrik, kelebihan diberikan kepada bahan semula jadi - kapas, sutera, linen, bulu dan sebagainya.

Di sofa ruang tamu menempati kedudukan tengah, segala-galanya perlu berehat dan menghibur. Beberapa meja mudah alih untuk dipadankan dengan perabot lain, perapian tiruan dan permaidani lembut - semuanya ini menyerupai gaya moden.

Lounge yang selesa

Corak rumit dan berwarna-warni tidak boleh diterima untuk Art Nouveau moden, semuanya harus mudah dan monosilabik. Oleh itu, batu, logam dan kaca digunakan sebagai bahan.

Untuk lantai, parket, lamina.

Penamat lantai

Ciri tersendiri gaya ini ialah penggunaan kayu maksimum: lantai, pintu, kabinet, meja sisi katil, rak dan sebagainya.

Anda juga boleh mencari di sini elemen hiasan yang sangat istimewa, sebagai contoh, peta di seluruh dinding.

Bunga, pasu boleh diterima selalu dan di mana-mana. Anda tidak boleh namakan gaya tunggal di mana tumbuhan hijau tidak sesuai, satu-satunya soalan adalah kuantiti.

Selalunya bentuk geometri mudah berfungsi sebagai hiasan, ini menekankan kesederhanaan pedalaman dan kesempurnaannya.

Jadi, untuk mencipta gaya Art Nouveau moden, perlu mengambil kira bahawa perkara utama tidak membebankan pedalaman, ingat tentang bentuk dan garis mudah dan ketat, serta warna latar belakang yang lembut. Hiasan minimum dan keselesaan maksimum. Semua ini akan membantu anda membuat bahagian dalaman yang unik dan selesa di pangsapuri anda.