Kawasan rekreasi di apartmen

Apartmen sarjana muda: perumahan yang layak untuk seorang lelaki yang sebenar

Berapa banyak penampilan rumah mengenai pemiliknya? Sekilas seketika di apartmen ini cukup untuk menentukan seberapa tepat yang mungkin di dalamnya: keluarga dengan beberapa anak, pasangan suami isteri tua atau seorang gadis yang belum berkahwin. Walau bagaimanapun, hari ini kita tidak perlu meneka siapa sebenarnya pemilik kediaman, yang terletak di salah satu bangunan bertingkat di bandar yang bising, kerana ini diketahui terlebih dahulu. Kami akan melawat apartmen seorang lelaki moden yang berjaya yang belum berjaya memiliki keluarga dan anak-anak.

Lounge sarjana

Apa yang membezakan rumah bujangan dari sebuah pangsapuri bandar biasa?

  1. Kepatutan relatif, kerana perumahan direka untuk kediaman tetap satu orang.
  2. Fungsi maksimum apabila mencari kawasan penting dan meletakkan rumah tangga kecil.
  3. Kepintis tertentu, kekurangan bahan dan benda di pedalaman, yang paling sering digunakan oleh pasangan dan suri rumah tunggal.
Apartmen sarjana

Oleh itu, sebelum kami adalah apartmen khas seorang lelaki tunggal. Tempat perlindungan bujangan moden terdiri daripada beberapa bilik. Dalam yang paling luas daripada mereka adalah beberapa kawasan fungsi penting:

- tempat untuk bersantai setiap hari;
- mini-perpustakaan;
- ruang makan;
- pejabat.

Apartmen seorang lelaki muda

Harus diingat bahawa pedalaman seluruh apartmen direka bentuk dalam gaya yang sama. Tidak ada yang menjerit, provokatif dan lebih bergaya. Sebaliknya, ia adalah duet trend reka bentuk seperti gaya moden dan retro. Skim warna yang dipilih untuk reka bentuk apartmen adalah konsisten dengan suasana umum kediaman seorang lelaki. Warna cahaya yang berlaku di pedalaman: putih, coklat-beige dan kelabu.

Lounge sarjana

Kawasan rekreasi menduduki kawasan terbesar di ruang tengah apartmen. Terdapat segala-galanya di sini yang membantu mewujudkan rasa selesa selepas kerja keras hari:

  1. sofa yang selesa dengan banyak bantal hiasan yang selesa;
  2. kerusi bergaya retro;
  3. peranti pencahayaan yang mudah, yang, jika perlu, dapat dinaikkan lebih tinggi, atau diturunkan ke tahap yang diperlukan;
  4. tikar lantai yang ringan.
Sofa di apartmen sarjana muda

Sofa lembut yang besar, ditutup dengan kain kelabu praktikal, boleh ditingkatkan jika diperlukan. Permaidani kain kelabu dan putih kelihatan hebat di sebelah pelapis sofa dan tekstil dengan warna yang sama. Kerusi berlengan putih digabungkan dengan lampu lantai dan bantal melengkapi skema warna keseluruhan. Meja kopi kecil dengan meja bulat pada tiga kaki melengkung melakukan fungsi hiasan secara eksklusif: sebuah kapal untuk bunga segar dari bentuk asal diletakkan di permukaannya.

Sudut bujang yang selesa

Sebaliknya kawasan rekreasi adalah dada lama kecil laci berwarna kelabu-ungu, yang berfungsi untuk menyimpan semua jenis perkara.

Item yang digunakan oleh pemilik rumah dalam kehidupan seharian akan sesuai dengan sempurna di rak, dalam laci dada dan di permukaannya.

Di apartmen ini, tidak ada tempat khusus untuk membaca buku dan majalah. Anda boleh menetap dengan buku di tangan anda di sebelah kanan sofa dan di sebelah kiri. Dalam satu bahagian bilik pemilik, sebuah kerusi kayu mudah bentuk mudah, sebuah meja kecil dan sebuah kabinet terbuka untuk menyimpan buku-buku, dan lain-lain, barangan tidak kurang penting, sedang menunggu.

Di sisi lain bilik itu terdapat perabot seperti kerusi kayu krim yang berwarna kecoklatan, ottoman berwarna lembut lembut, sekumpulan majalah lama di atas lantai dan kabinet logam sempit yang berfungsi sebagai meja selamat dan kopi pada masa yang sama.

Kerusi di bahagian bilik ini mempunyai penampilan kurang penampilan: ia diperbuat daripada kayu dan kulit elastik lembut.Untuk menerangi kawasan ini, anda boleh menggunakan lampu meja khas yang berdiri di permukaan logam kabinet.

Bahagian bilik, yang mewakili ruang makan, termasuk perabot dan aksesori berikut:
- meja kayu pepejal bentuk segi empat tepat;
- empat kerusi pada bingkai logam, salah satunya agak berbeza dari yang lain;
- perapian yang diperbaiki;
- Rak buku runtuhan besar-besaran;
- dua lampu loket warna oren yang disenyapkan di atas meja makan;
- gambar dan gambar yang bergaya di dalamnya.

Kawasan makan

Terutama penting ialah kedudukan kabinet yang panjang di atas lantai. Permukaannya digunakan untuk menyimpan banyak item yang menakjubkan. Di sini anda dapat melihat pemain muzik rekod lama dengan fon kepala, sebotol minuman beralkohol dan lampu meja logam dari bentuk bulat asal.

Rak buku asal

Pejabat bujang

Kawasan yang dimaksudkan untuk kerja terletak di sudut bilik. Kajian itu mengambil sedikit ruang di dalam bilik, tetapi memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan pemilik apartmen. Tempat kerja dilengkapi dengan meja komputer dengan semua aksesori yang diperlukan, lampu meja yang mudah, kerusi berlengan dan rak dinding, di mana anda boleh meletakkan semua yang anda perlukan untuk proses kreatif.

Di samping itu, ruang tamu mempunyai akses ke loggia - ruang agak besar dan terang. Ia menempatkan sofa kecil dengan pelapis putih dan perabot lama dalam gaya retro: bangku yang stabil, pendirian dan meja lipat kecil. Lantai di dalam bilik itu ditutup dengan lapisan hangat menyerupai rumput lembut. Bilik ini juga mempunyai beberapa periuk dengan bunga segar.

Kawasan tidur terletak di dalam bilik yang berasingan. Ruang kecil memegang:
- katil yang luas dengan bantal pelbagai bentuk;
- meja tepi katil yang padat untuk menampung yang paling diperlukan;
- Sebuah tingkap yang agak panjang, berfungsi sebagai rak di mana anda boleh meletakkan beberapa gizmos bergaya yang menarik.

Bilik tidur sarjana muda

Bahagian dalam bilik direka dalam susu dan kopi nada. Warna yang paling tepu mempunyai langsir. Langsir coklat mulia tirai menjadi baik dengan warna-warna pastel dinding, perabot dan tekstil. Sebuah candelier yang kelihatan seperti bola hitam besar yang diperbuat daripada benang kelihatan agak luar biasa terhadap latar belakang umum.

Ruang dapur di apartmen ini, seperti bilik tidur, memakan sedikit ruang. Segala-galanya sangat berfungsi di sini: terdapat zon untuk memasak dan memanaskan makanan mudah dan beberapa tempat untuk menyimpan peralatan dapur yang paling diperlukan.

Kemungkinan besar, tuan tanah tidak banyak memberi perhatian kepada bilik ini.

Imej apartmen khas bujang sebenar hampir selesai. Dan semua butir-butir yang tidak diambil kira oleh para pereka dalam proses mewujudkan pedalaman ini akan diletakkan oleh kehidupan itu sendiri.