Reka bentuk ruang tamu dengan butiran bersemangat

Bahagian dalaman yang terang dengan dekorasi terang

Bagaimana untuk mengisi pedalaman dengan kecerahan, hiasan yang dibuat dalam warna terang, neutral? Cara paling mudah untuk melakukan ini adalah dengan hiasan asli dan berwarna-warni - tekstil terang untuk kusyen sofa di ruang tamu atau seprei di bilik tidur, lekapan lampu luar biasa dan bahkan barang-barang vintaj dalam warna-warna cerah. Kami membawa perhatian kepada projek reka bentuk pangsapuri, semasa reka bentuk yang bermakna emas diperolehi dalam mewujudkan tenang, tetapi pada masa yang sama suasana yang tidak remeh ruang hidup. Kami mula berkenalan dengan perumahan peribadi moden dari bilik yang paling luas - ruang tamu, yang menggabungkan fungsi bilik makan. Bilik dengan tingkap bay dihiasi dengan warna-warna terang - siling putih, dihiasi di sekitar perimeter penyaringan stuko, masuk ke dalam dinding abu-abu yang terang dengan acuan putih dan papan lapang yang lebar, dan lantai parket selesai dengan kayu ringan. Hanya tempat yang gelap dari perapian yang dibarisi batu yang berdiri di dalam idyll yang terang ini.

Ruang tamu yang luas dengan tingkap bay

Hebatnya, bilik menjadi tidak dapat dikenali selepas pemasangan perabot dan hiasan. Gabungan yang komprehensif dan penyelesaian bertekstur asal mencipta sesuatu yang tidak penting, tetapi pada masa yang sama suasana yang selesa untuk bersantai dengan seluruh keluarga dan menerima tetamu. Tidak ada halangan antara ruang tamu dan ruang makan - terima kasih kepada pelan terbuka, bilik itu tidak kehilangan rasa kebebasan dan kelapangannya, walaupun beban yang agak tinggi pada perabot dan hiasan.

Ruang tamu ruang tamu yang besar

Pilihan ideal untuk memilih perabot kerusi untuk ruang tamu bentuk dan saiz yang sama adalah sofa sudut dan sepasang kerusi berlengan yang selesa. Susunan kawasan rekreasi yang lembut ini membolehkan anda membuat jumlah tempat duduk yang paling banyak dengan kehilangan tempat tinggal. Banyak kusyen sofa menyediakan penginapan yang selesa untuk isi rumah dan tetamu mereka.

Hiasan terang pada latar belakang cahaya

Jika ruang tamu mempunyai perapian, sebagai peraturan, ia menjadi pusat tarikan untuk semua pandangan. Tetapi di pedalaman bilik ini, pusat tumpuan dan koordinasi adalah meja kopi dengan pangkalan asal dan meja kaca telus. Reka bentuk yang luar biasa dengan motif futuristik adalah layak mendapat pemeriksaan yang lebih dekat, jadi kawasan lounge akan menikmati kejayaan yang berterusan.

Reka bentuk asal meja kopi

Reka bentuk ruang tamu di pangsapuri ini adalah ilustrasi yang jelas tentang bagaimana anda boleh dengan mudah dan tanpa banyak kehilangan kewangan mengubah warna dalaman yang neutral ke dalam reka bentuk yang menarik dan berwarna-warni dari bilik. Penggunaan warna burgundy berwarna terang menjadi kemuncak ruang tamu - tekstil untuk sofa dan kerusi berlengan, elemen pencahayaan dan unsur-unsur hiasan dengan warna yang berwarna merah secara literal mengubah ruang keluarga.

Pemandangan kawasan makan

Ciri khas hiasan bilik di pangsapuri bandar adalah penggunaan dekorasi vintaj - lukisan dari poster abad lalu dan penggunaan asal peti syarikat sebagai sistem penyimpanan, membolehkan bukan sahaja untuk membawa nota keaslian kepada reka bentuk ruang tamu, tetapi juga mewujudkan kesempatan untuk kenangan yang menyenangkan.

Hiasan vintaj luar biasa

Ruang makan juga diwakili oleh pemilihan perabot yang berbeza. Meja untuk makanan dipilih mengikut bentuk tingkap bay di mana kumpulan makan terletak, meja batu mengingatkan rupa bahan dengan lapisan perapian, mewujudkan gabungan harmoni dua kawasan fungsional yang terletak di dalam bilik yang sama. Empat kerusi yang selesa dengan punggung dilengkapi dengan kerusi mini dengan pelapis kulit burgundy yang cerah. Hanya satu elemen yang berwarna-warni dalam segmen fungsional ini menimbulkan tahap keseluruhan imej ruang makan.

Bilik makan di tingkap teluk

Dari kawasan umum kita pergi ke bilik peribadi. Bilik tidur pertama adalah saiz yang sederhana, tetapi berbeza di dalam bilik reka bentuk.Hiasan bilik untuk tidur dan santai sebahagian besarnya mengulangi reka bentuk ruang tamu, tetapi di dalam ruang ini masalah membuat perbezaan telah diselesaikan menggunakan warna yang sangat gelap. Hujung penutup hitam, kepala katil dan bantal hiasan menjadi titik aksen di dalam palet cahaya ruang.

Bilik tidur dengan bahagian dalaman yang berbeza

Masalah pencahayaan yang menyenangkan di dalam bilik tidur diselesaikan dengan cara yang asal - lampu dinding dengan warna berkilat dilampirkan pada kepala lembut dari katil. Pemasangan ini membolehkan anda tidak mengambil ruang di atas meja di atas katil di bawah lampu meja dan pada masa yang sama mencipta tahap pencahayaan yang mencukupi untuk masa tidur atau membaca di atas katil.

Tekstil cerah untuk bilik tidur

Meja sisi katil asal, yang merupakan kotak kaca telus, secara literal dibubarkan di kawasan bilik tidur. Secara praktikal, tetapi pada masa yang sama pendekatan yang tidak remeh ke sistem penyimpanan berhampiran katil memungkinkan untuk membawa sentuhan ke seluruh imej bilik.

Jadual Lantai Lantai Fancy

Bilik tidur kedua dihiasi di dalam bilik yang lebih besar. Tetapi di sini kita melihat penggunaan palet warna dan hiasan yang sama seperti di bilik-bilik pangsapuri persendirian. Kombinasi putih dengan nada kelabu muda kelihatan mudah dan santai, sambil mengekalkan kesegaran dan bangsawan palet neutral.

Bilik tidur yang terang

Tempat tidur terletak dalam ceruk cetek, di sisi yang dibina sistem penyimpanan salji putih. Ini adalah cara terbaik untuk menggunakan ruang bilik tidur yang cukup untuk menyelesaikan sistem storan yang praktikal dan menarik. Permukaan salji putih dengan pencahayaan terbina dalam niche dan rak kelihatan mudah, walaupun struktur besar.

Dermaga dalam niche dengan sistem storan

Perhatian kepada perincian

Sistem pencahayaan di bilik tidur ini juga diwakili oleh sebuah kandil pusat dan dua sconce dinding yang terletak bersimetri pada kedua-dua belah kepala katil. Lampu kecil dengan warna kain salji putih memberikan tahap pencahayaan yang diperlukan untuk membaca sebelum waktu tidur, dan buku-buku boleh disimpan di sini berhampiran katil.

Banyak bantal di kepala lembut katil

Reka bentuk asal chandelier gantung menggema motif bingkai untuk cermin, terletak di atas dada yang dilukis dari laci. Unsur-unsur perabot dan dekorasi ini menambah sentuhan keajaiban untuk melihat bilik yang keras. Kisah dongeng di pedalaman bilik untuk tidur dan bersantai mungkin tidak bergantung pada usia pemilik bilik.

Reka bentuk yang luar biasa dari candelier, dada laci dan bingkai cermin

Kemudahan tambahan dihiasi secara umum dengan bahagian dalam apartmen keseluruhan - kemasan permukaan cerah yang sama dan unsur dalaman yang berbeza, termasuk perabot dan hiasan. Tetapi pada masa yang sama, fungsi dan praktikal perabot berada di barisan hadapan.

Dalaman koridor

Laci dada adalah ringkas dan ringkas dalam bentuk dengan muka depan yang lancar yang dilengkapi dengan hiasan bertema asal. Akibatnya, koridor itu dilengkapi dengan komposisi yang bukan sahaja berfungsi dengan kerap berfungsi, tetapi juga menghiasi ruang.

Laci dada Laconic dan hiasan asal