Dapur putih

Arah aliran dapur melalui lensa krisis

Krisis ekonomi bukanlah halangan untuk menghibur. Walaupun regresi lain, orang masih berusaha menjadikan kehidupan lebih cantik. Penempatan item yang betul, pilihan bahan dan komponen akan membolehkan anda memenuhi trend baru dan pada masa yang sama menyelamatkan dengan sewajarnya. Dan kerana tidak ada perkara kecil, anda harus bermula dengan susunan perimeter. Ini bermakna susunan perabot P dan L yang klasik mesti dielakkan. Skim sedemikian akan memerlukan kabinet sudut dengan gelongsor bahagian "karusel" dan, oleh itu, kelengkapan yang mahal. Beralih ke kedudukan linear atau mengamalkan idea dengan kaunter bar. Dengan ergonomik yang baik, fungsi ruang tidak akan menderita sama sekali.

Permukaan bahagian garis

Kos dan bahan adalah berkadar terus. Laminate lebih murah daripada permukaan pepejal, akrilik dan varnis. Dapur dengan facade melamine matte adalah separuh harga perabot MDF dengan varnis berkilat, dan hasil estetik adalah sama. Dengan melihat ke Eropah, boleh dikatakan bahawa laminat kos rendah adalah pemimpin dalam permintaan pengguna untuk satu musim.

Reka bentuk coklat dan putih

Alat dengar yang dibuat secara khusus akan menyesuaikan ruang secara optimum, menyelesaikan dilema warna, mengambil masa momen ergonomik dan membolehkan gabungan menarik tekstur. Bahagian atas dengan trim akrilik dan yang lebih rendah dari lamina dengan ketara mengurangkan kos peralatan. Kombinasi semasa adalah MDF dengan fasad yang ditutup dengan filem atau cat dan panel yang diperbuat daripada papan serpihan dengan lapisan malamin di dalamnya. Dan jika anda mengganti sistem gelangsar dengan sistem swing, anda boleh mendapatkan bonus yang bagus sebagai hasilnya: eksklusif dan menyimpan. Skim ini adalah tipikal untuk semua pengeluar kategori pertengahan dan terus berkembang ke arah ini. Pilihan paling banyak adalah untuk memohon filem PVC ke modul dan versi dengan papan serpihan filem. Sila ambil perhatian: papan kayu varnished adalah beberapa kali lebih mahal daripada versi sebelumnya. Tidak seperti permukaan plastik atau varnis, kumpulan sedemikian tidak akan membawa banyak kerosakan kepada dompet.

Pilihan yang tersedia dengan asas dari MDF adalah murah dan praktikal. Alur yang indah atau pelepasan yang digambarkan ditutup dengan lapisan matte atau berkilat, dan jumlah mereka menentukan kosnya. Permukaan licin yang berkilat dengan kesan cermin lebih banyak permintaan daripada sebelumnya. Setiap syarikat terkenal hari ini menghasilkan 1-2 koleksi dengan fasad varnished dan dicat.

 Tiruan cantik Penyelesaian praktikal Campuran hebat Cladding coklat fasad

Apa lagi yang patut dijimatkan

Kepekaan terhadap bahan-bahan bajet tidak dibenarkan. Pengeluaran model premium dan sebelum ini diumumkan, adalah mengikut piawaian teknikal yang biasa dan menyediakan operasi bertahun-tahun. Dari masa ke masa, idea mengubah perabot praktikal hanya akan berdasarkan keinginan untuk mempunyai reka bentuk yang bergaya. By the way, pengeluar sering mendakwa bahawa fasad perabot kayu kayu atau pepejal. Malah, ini tidak sepenuhnya benar. Jika anda sanggup membayar untuk papan partikel dengan lapisan venir - ini adalah hak anda. Menamatkan dari ceri, beech dan baka lain - $ 1000 setiap meter linear. Jika anda mengalikan nilai dengan parameter kit, anda perlu memikirkan kesesuaian pembelian, walaupun dalam versi ini modul kelihatan mahal dan berprestij.

  • Pintu buta tanpa menyebarkan kaca dan pecahan kaca berwarna, mengabaikan bingkai aluminium akan menjejaskan bajet. Cukup panel berwarna, kehadiran rak terbuka untuk menghiasi perimeter dan menunjukkan keperibadian.
  • Abaikan berengsel, gelongsor dan lain-lain pintu yang tidak standard. Tidak seperti penyelesaian klasik, kreativiti teknikal adalah kerosakan kepada dompet.
  • Satu kabinet besar lebih menguntungkan daripada dua orang kecil. Ia masuk akal untuk melihat pilihan dengan badan yang padat dan bahagian besar.Dalam versi ini, kabinet diperbuat daripada chipboard dan MDF, mempunyai pelapis teknologi atau dihiasi dengan venir.
  • Sistem kerangka akan lebih mahal, walaupun ia menarik dengan reka bentuk kreatif. Ia dibenarkan untuk memasukkan panel plastik ke dalam struktur kayu, dan melamin cerah menjadi logam. Skim ini boleh diulangi dengan cara lain atau membuat kombinasi lain.

Ekspresi yang berbeza Reka bentuk monokrom Harmoni lembut

Gantikan tiang meja dengan tiruan. Menurut ciri-ciri tertentu, ia melebihi kualiti analog dan beberapa kali lebih murah. Bagi ciri-ciri hiasan, keterlaluan struktur yang tinggi dicatatkan. Versi meja yang diperbuat daripada bahan berjubin adalah praktikal dan berpatutan, sesuai dengan mana-mana kumpulan. Satu-satunya keadaan adalah penyediaan ketat ke hujung. Air masuk dengan cepat mengubah bentuk permukaan.

Kelengkapan berkualiti tinggi adalah jaminan hayat perkhidmatan panjang modul dan tidak perlu untuk menyelamatkan penyerap kejutan, engsel dan butiran lain. Pintu yang miring dan laci yang menarik ketat tidak seharusnya merosakkan suasana pagi. Dengan pelbagai kedai yang besar, mudah untuk membeli set standard kualiti yang baik. Penganjur untuk kotak - alat berfungsi untuk kehidupan seharian. Mereka tidak ternilai dari segi memperkemaskan benda-benda kecil dan mengatur kehidupan seharian, tetapi liner, botol dan beberapa aksesori bantu yang sama juga bernilai. Tetapi jika anda meninggalkan bahan-bahan berprestij seperti keluli dan kayu chrome, rakan-rakan plastik boleh mengatasi tugas simpanan tidak lebih buruk.

Dalam tradisi minimalism Keselesaan rumah Permukaan licin

Reka bentuk klasik atau kreatif hitam?

Eklektik menguasai trend baru-baru ini. Ini terpakai kepada bahan-bahan dan pelbagai pelapis luaran. Menyelesaikan fasad mudah dengan venir dan enamel, permukaan dicat adalah kepingan sebenar musim ini. Kepentingan yang semakin meningkat dalam penyelesaian bukan standard hanya dijelaskan - dalam segmen ini semua konfigurasi yang sah telah beroperasi untuk jangka masa yang lama dan belum ada yang baru diciptakan. Di samping itu, dengan pemfailan ini, adalah mungkin untuk serentak memenuhi permintaan semua ahli keluarga dalam pilihan gaya dan tekstur.

Ruang cahaya Dapur panjang

Almari klasik dari array sentiasa relevan. Walaupun pengedar syarikat terkemuka mengurangkan tawaran pada pelbagai jenis, terima kasih kepada imaginasi pereka, pilihan menarik menanti kami. Prospek tahun ini ditapis dengan fasad filem pada kos yang mencukupi.

35

Warna putih dan warna lembut adalah retrospektif dan masa depan reka bentuk minimalis. Bersama dengan warna kelabu dan nuansa selama dekad yang lalu, skema achromatik telah dieksploitasi secara aktif dalam pameran perabot. Sekarang sikap terhadap palet universal telah nyata berubah, dan panel gelap sedang giat diperkenalkan ke wilayah dapur. Permukaan hitam dan putih memberikan kontras yang dinamik untuk daya tarikan dan membuat format yang berbeza, walaupun fleksibiliti konfigurasi.

Hitam putih Pertunjukan warna

Menjelang akhir tahun 2014, masa logam bermula. Pada musim yang akan datang, warna emas, gangsa dan tembaga merah hangat akan digantikan oleh sejuk perak dan krom. Pipa dengan penyepit, profil edging cemerlang, lampu berkilauan dengan tembaga dan perak merah, perkakas dan pinggan dalam bunyi koral mewujudkan komposisi yang tidak seimbang.

Keselesaan teknologi Dalam warna cahaya

Gaya di mana kaca, logam dan teknologi yang berlaku adalah salah satu yang paling dicari tahun lepas dan tidak akan mengambil kedudukan kepimpinan. Dalam ruang "sejuk" tidak ada tempat untuk perkara-perkara yang tidak perlu, fasad kayu. Berikutan prinsip konstruktivisme, gloss kes dan bentuk alat bertanggungjawab untuk komponen hiasan. Tetapi tidak semuanya sangat mudah. Refleksi permukaan kini akan berwarna kerana penggunaan sisipan bertekstur terang. Dalam kes ini, peranan utama diberikan kepada susunan ruang, yang menentukan persepsi umum bilik. Dan jika anda suka plot di luar tetingkap, bukannya jendela, lampirkan panel desktop. TV boleh diletakkan di pintu kabinet atau di atas meja. Pendek kata - penekanan terhadap kreativiti dan teknologi.

Minimalism fungsional

Gambaran keseluruhan aliran semasa

Kubisme dari seni lancar bermigrasi ke persekitaran subjek.Bentuk kabinet, yang menekankan ketepatan garis geometri, telah dibentangkan di pameran pada akhir tahun lalu di Milan.

Penyelesaian yang bergaya

Prinsip minimalis telah menyentuh bahkan klasik. Pengekangan dan laconicism panel, kekurangan sifat-sifat yang disertakan dalam reka bentuk yang dipertimbangkan dalam format masa. Walaupun, pada dasarnya, sikap terhadap pelbagai warna dan aksen adalah demokratik. Polychrome dan neutraliti, laconicism dan pelbagai tekstur dalam hiasan adalah sama penting. Dengan keupayaan panel bantuan 3D, dapur harus dipertimbangkan dari perspektif objek seni.

Penyelesaian yang elok

Mengejar rekabentuk eko adalah satu lagi trend fesyen yang berkembang setiap tahun. Gabungan gabungan dasar dan bahan-bahan moden berjaya mengesankan dengan penyelesaian baru.

Gabungan hebat

Perkembangan industri perabot dan keinginan untuk kelapangan digabungkan dalam satu impuls tunggal, dan dunia melihat bahagian-bahagian yang indah menyatukan ruang tamu dan dapur. Hasil daripada idea-idea yang disintesis dan keterlibatan mereka berjaya, adalah mungkin untuk mencapai integrasi zon fungsional yang lancar.

Tambah aksen ke bantal

Idea futuristik diperlukan untuk perbandingan. Konfigurasi lilin dan luar biasa modul dikenal pasti dengan masa depan ruang dan menyokong reka bentuk yang bersesuaian, membuka perspektif baru dalam dunia kreativiti dan teknologi tinggi.

Ringkasan Secara umum, keutamaan diberikan kepada batu murah seperti batu kapur, batu pasir dan tiruan tekstur mulia. Perabot dengan veneer mentah, countertop nipis juga memihak. Tempat yang istimewa diduduki oleh struktur bar dengan sokongan yang dibentangkan dalam bahan yang mungkin.

Bergaya dan praktikal

Mezzanine dan pantry di kawasan dapur dijubing untuk menjadi objek dan menjadi sebahagian daripada alat dengar. Niches, rak terbuka dan kabinet juga relevan. Perhatian kepada kelengkapan dibenarkan oleh keinginan untuk perpaduan komposisi. Mengendalikan, bersama-sama dengan profil berwarna, berubah menjadi objek hiasan dan menjadi aksen.

Dalam sinar siang hari Organisasi pemikiran Bentuk ketat Lakaran lakaran  Kabinet Wall Brown dalam silau krom dan logam