Apakah rel tuala yang dipanaskan

Kebanyakan kita, apabila mereka mendengar perkataan "rel tuala dipanaskan," mewakili gegelung yang kita biasa tinggal di pangsapuri bandar. Walau bagaimanapun, hari ini pengeluar domestik dan asing membentangkan pelbagai jenis bentuk, saiz, reka bentuk dan warna bateri untuk bilik mandi.

Bilik mandi mungkin tidak mempunyai sebarang peralatan, tetapi bukan peranti pemanasan. Rel tuala panas dipanaskan direka untuk melaksanakan beberapa tugas:

  • mengekalkan suhu yang diperlukan di dalam bilik, melindunginya dari pengairan air, dan akibatnya, penampilan cendawan dan acuan;
  • pengeringan tuala, jubah mandi dan lain-lain;
  • hiasan bilik mandi.

Jenis rel tuala yang dipanaskan

Terdapat tiga jenis rel tuala dipanaskan di pasaran yang mempunyai kedua-dua kelebihan dan kekurangan:

  • air;
  • elektrik;
  • digabungkan.

Sudah dari nama prinsip kerja mereka menjadi jelas:

Elektrik peralatan bebas daripada pemanasan pusat, mereka hanya memerlukan saluran kuasa, dan anda boleh menggunakannya seperti yang diperlukan. Tetapi kelemahan adalah caj elektrik tambahan.

Air Rel tuala dipanaskan dipanaskan dengan melepasi air panas melalui paip mereka. Walau bagaimanapun, kualiti air adalah faktor penting yang mempengaruhi pilihan radiator, kerana ia merosakkan mempengaruhi dinding dalaman peranti. Oleh itu, jika anda memutuskan membeli kereta api tuala yang diimport, anda mesti memastikan bahawa ia sesuai untuk bekerja dalam keadaan kami. Pengering tuala yang diperbuat daripada logam bukan ferus dimusnahkan dengan cepat oleh agresif air.

Sistem campuran dalam musim pemanasan ia berjalan di atas air, dan sepanjang tempoh elektrik. Reka bentuk rel tuala dipanaskan hari ini menarik perhatiannya dalam kepelbagaiannya. Mereka boleh berupa kata-kata atau huruf individu, tanda-tanda mata wang, angka-angka geometri dengan paip-paip yang berpaut atau berputar di sekeliling paksi.

Terdapat beberapa bahan untuk membuat rel tuala yang dipanaskan:

  • keluli - boleh dipercayai dan tahan lama. Barang dari bahan ini agak berat, tetapi mampu.
  • tembaga - ia tidak menyerap ke kakisan, mempunyai kekonduksian terma yang tinggi, rel tuala dipanaskan dari ia cepat dipanaskan, mempunyai berat kecil dan mudah dipasang.
  • tembaga - ia stabil terhadap kakisan, untuk melanjutkan hayat perkhidmatan yang ditutup dengan krom.

Apabila membeli rel tuala yang dipanaskan, adalah perlu untuk memeriksa ketersediaan pasport teknikal, arahan pemasangan, arahan operasi, sijil kebersihan dan kad jaminan.

Anda boleh membaca tentang pengadun apa di sini.di sini.