Ayuh sendiri. Swing untuk kediaman musim panas: idea-idea terang dengan tangan anda sendiri

Ia tidak perlu membeli kampung musim panas semata-mata untuk menanam tanaman. Lagipun, ini adalah tempat yang bagus untuk berehat dengan seluruh keluarga. Setuju, semua orang suka rekreasi luar, di mana anda boleh membuat kebab, bermain permainan aktif, berbaring di atas buaian dan hanya melihat langit yang jelas. Tetapi jangan lupa hiburan untuk kanak-kanak. Oleh itu, kami menawarkan mereka untuk membuat perubahan asal dengan tangan mereka sendiri. Ia agak mudah, perkara utama adalah dengan betul mengira berat dan membuat reka bentuk yang paling boleh dipercayai.

1 17 183944 67 68 6943 31

Swing untuk kanak-kanak: jenis yang paling popular

Jika anda bercadang untuk membuat ayunan kanak-kanak, maka pertama-tama ia perlu memikirkan keselamatan mereka. Mereka sepatutnya boleh dipercayai dan selesa. Oleh itu, sangat penting untuk mempertimbangkan usia kanak-kanak. Terima kasih kepada ini, anda pasti boleh membuat pilihan yang sesuai. Kami juga mencadangkan pemahaman yang lebih terperinci tentang jenis buaian yang paling popular. Mereka terutamanya dibahagikan dengan bahan yang digunakan untuk pembuatan.

32 35 38 40 60 6174 62 63 65

Ayunan kayu

Versi klasik yang paling sering digunakan ialah ayunan kayu. Bahan ini mempunyai beberapa kelebihan. Sudah tentu, reka bentuk itu sangat tahan lama, mesra alam, dan juga mempunyai penampilan yang menarik. Harus diingat bahawa bahan ini mempunyai hayat perkhidmatan yang panjang. Selain itu, ia boleh ditingkatkan dengan menggunakan impregnation khas.

31319 20 4166 91655 56 57 59

Ayunan plastik

Ia adalah bingkai plastik yang paling sering diperoleh atau dibuat untuk kanak-kanak kecil. Mereka cerah, berwarna-warni dan sangat ringan. Terima kasih kepada ini, menggunakannya adalah keseronokan yang tulen. Walau bagaimanapun, produk tersebut mempunyai kelemahan mereka. Mereka cepat pudar di bawah matahari dan tidak tahan sejuk. Oleh itu, mereka mesti dikeluarkan dan dibersihkan di dalam bilik pada musim gugur-musim sejuk.

8 25 26

Ayunan logam

Yang paling tahan lama, tahan lama dan boleh dipercayai boleh dipanggil struktur logam. Mereka kelihatan sangat cantik dan mempunyai berat mengesankan. Tetapi pada masa yang sama, inilah yang membuat mereka lebih tahan lama dan kuat semasa digunakan. Oleh itu, sebelum memasangnya, berhati-hati memikirkan bagaimana sesuai dengan tempat ini atau di taman ini.

6 7 64

Terdapat juga beberapa jenis perubahan, bergantung pada jenis pembinaan.

Ayunan tergantung

Struktur yang digantung adalah salah satu yang paling popular. Mereka paling sering dilihat di rumah atau di negara ini. Ini tidak menghairankan, kerana perhimpunan mereka tidak memerlukan kemahiran khas dan alat mahal. Perkara utama ialah mencari pokok yang kuat atau palang, untuk mendapatkan tali yang paling tahan lasak, serta papan untuk duduk. Sekiranya dikehendaki, anda boleh membuat baling untuk ayunan dari papan yang sama.

37 2210 1546

Bingkai bingkai

Bagi kanak-kanak, bingkai bingkai paling sesuai. Mereka agak tahan lama dan oleh itu selamat walaupun untuk yang terkecil. Di samping itu, mereka boleh dipindahkan dengan selamat ke kawasan yang berlainan di kampung musim panas. Tetapi pada masa yang sama, mereka agak berat. Oleh itu, kami masih mengesyorkan agar anda mempertimbangkan dengan teliti tempat pemasangan, dengan mengambil kira arah cahaya matahari.

2 14

Hiasan kayu DIY

Seperti yang dinyatakan di atas, versi mudah ayunan kanak-kanak adalah struktur yang digantung tanpa bingkai. Ia boleh dilakukan walaupun tanpa kemahiran khas. Cukup ulangi kelas induk langkah demi langkah yang ditunjukkan dalam foto.

47

Untuk kerja, anda memerlukan bahan-bahan seperti:

 • roda rolet;
 • papan untuk duduk saiz yang diperlukan;
 • rantaian logam;
 • primer;
 • berus atau roller;
 • gerudi;
 • 2 cangkuk;
 • nippers;
 • cat pada kayu;
 • kacang
 • karbohidrat;
 • pelarut;
 • pensil;
 • melihat;
 • kain buruk.

Dalam kes ini, kami mencadangkan menggunakan papan parket kayu. Anda boleh membelinya di setiap gedung perkakasan. Tetapi jika anda baru-baru ini membaiki, maka anda boleh menggunakan trim yang tidak perlu dengan selamat.Pilih panjang yang tidak terlalu panjang untuk menjadikannya ideal untuk kanak-kanak itu. Sekiranya dikehendaki, anda boleh membuat versi yang lebih besar. Kemudian ia sesuai untuk kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa.

48

Panjang paling optimum ialah 50 cm. Kami mengukurnya dengan ukuran pita dan memotongnya. Kami juga menandakan sisi papan dan membuat lubang untuk cangkuk. Lebih baik menggunakan ukuran pita untuk ini, supaya tanda berada pada jarak yang sama.

4950

Ia tidak perlu memproses papan kayu, tetapi perlu diingat bahawa dalam kes ini ia akan mempunyai jangka hayat yang sangat pendek. Bahan ini menjadi gelap, dan juga serangga dapat mulai membina dari waktu ke waktu. Oleh itu, kami mencadangkan untuk merawat keseluruhan permukaan dengan primer antiseptik. Untuk pengeringan lengkap, ia mesti dibiarkan tidak kurang dari satu hari. Hanya selepas itu kami menggunakan cat di tempat naungan kegemaran anda. Dalam kes ini, warna putih digunakan. Jika perlu, lakukan ini dalam dua lapisan dan biarkan sehingga kering sepenuhnya.51

Kami memasukkan cangkuk ke dalam lubang yang disediakan terlebih dahulu dan membetulkannya dengan pencuci. Kami juga melampirkan karbin dan memasukkan cincin rantai utama ke dalamnya. Pada peringkat ini, anda perlu menentukan berapa lama struktur itu perlu. Untuk melakukan ini, gunakan langkah pita dengan mengambil kira hakikat bahawa jarak optimum dari tanah adalah sekurang-kurangnya 50 cm.

52

Dengan bantuan nippers, kami memotong sebahagian besar rantaian pada setiap segmen. Kami melampirkannya ke tempat duduk dengan carabiner. Untuk kebolehpercayaan yang lebih tinggi, anda boleh memilih menggunakan tali atau tali yang kuat.

53

Kami membetulkan ayunan di atas pokok dan pastikan untuk memeriksa kekuatan sebelum membenarkan kanak-kanak menungganginya. Ingat bahawa keselamatan datang pertama!

54

Swing untuk kediaman musim panas: idea yang paling terang dan paling luar biasa

Ia tidak perlu menggunakan papan kayu sebagai tempat duduk. Ia juga boleh menjadi tayar, papan selaju, kerusi, palet perkapalan dan barang-barang yang tidak perlu yang sesuai untuk tujuan ini. Penyelesaian ini kelihatan terutamanya asal. Pastikan setiap kanak-kanak akan menghargai reka bentuk ini.1224 33 3072 73 71 702723 36 542142 45 58Seperti yang anda lihat, membuat reka bentuk yang mudah agak mudah. Bagi perubahan yang lebih kompleks, kami masih mengesyorkan membeli pilihan yang sesuai di kedai khusus atau hubungi profesional untuk bantuan.