Reka bentuk pangsapuri dalam warna-warna cerah

Reka bentuk apartmen loteng dalam warna-warna cerah

Pada masa ini, penggunaan estetik loteng adalah mungkin bukan sahaja di ruang yang pernah menjadi bengkel pengeluaran atau kemudahan penyimpanan. Malah di sebuah pangsapuri bandar biasa dengan ruang hidup rata-rata, anda boleh menggunakan motif gaya perindustrian untuk mewujudkan dalaman yang menarik, tidak penting dan moden. Sekiranya anda hanya mahu memberi petunjuk kepada gaya loteng di rumah anda, letakkan motif moden dengan bergaya industri, maka projek reka bentuk pangsapuri yang akan anda lihat kemudian dapat menjadi episod yang berguna dan inspirasi. Kami memulakan lawatan singkat kami ke apartmen dengan saiz sederhana, palet warna cahaya dan motif perindustrian ringan di kawasan pedalaman.

Reka bentuk cahaya

Sekali di dalam apartmen, kami segera mendapati diri kami di kawasan ruang dapur, dipisahkan dari lorong dengan skrin kaca. Penyelesaian reka bentuk yang luar biasa untuk penggunaan ruang guna yang rasional telah membawa kepada penciptaan persekitaran asal dan luar yang menarik.

Kawasan dapur

Di satu pihak, kawasan dapur sepenuhnya terpencil dari seluruh ruang dan anda tidak boleh bimbang tentang bunyi dan bau yang berpunca dari segmen ini berfungsi di rumah. Di sisi lain, sudut kecil bilik ini sangat ringan dan telus sehingga ia secara sukarela dianggap sebagai bahagian penting ruang umum

Dapur di belakang kaca

Kaunter jenis bar kecil telah menjadi tempat untuk mengatur makanan pendek. Dan najis reka bentuk asal dengan berkesan melengkapkan tempat yang selesa untuk sarapan pagi.

Kaunter bar

Fasad kabinet dapur yang cerah dan lancar, diatur menggunakan susun atur linear, adalah pilihan paling ekonomik dari segi penggunaan meter persegi. Kekurangan kelengkapan di pintu kabinet juga menjimatkan sentimeter yang sangat diperlukan di kawasan dapur. Dari gaya loteng, ruang dapur mendapat kerja keras, walaupun tidak dalam warna semula jadi, tetapi dengan permukaan salji putih, tetapi sangat bertekstur dan berkesan dari sudut pandangan kesan visual yang dibuat.

Apron bata

Walaupun terdapat ruang dapur yang berasingan, sebahagian perabot dan hiasannya diperluas ke ruang tamu. Di sini kita melihat kemasukan bata salji putih di hiasan dinding dan kehadiran rak terbuka dengan pencahayaan, sama seperti yang digunakan di dapur. Sofa kecil dengan upholsteri kulit karang cerah telah menjadi hiasan yang sukar di ruang tamu, dan titik fokus yang menarik perhatian.

Kawasan hidup

Rak terbuka untuk cenderahati dan perkara kecil lain tidak membebankan pedalaman, tetapi juga bertindak sebagai hiasan. Terima kasih kepada latar belakang bahagian bawah struktur, mereka kelihatan melayang di udara. Dan pada waktu petang, backlighting mewujudkan suasana yang lebih intim, terpencil daripada pencahayaan pusat.

Rak terbuka

Batu bata putih

Hiasan dinding putih salju sentiasa membantu dalam ruang kecil, ia tidak hanya menyumbang kepada perkembangan visual bilik, tetapi juga untuk mewujudkan suasana yang ringan dan santai, dan berfungsi sebagai latar belakang yang sangat baik untuk memberikan dan menghias sebarang skema warna.

Hiasan

Dinding putih

Sebaliknya zon lembut ruang tamu, terdapat zon video di panel gelangsar. Kelebihan TV moden, tentu saja, adalah skrin nipis mereka, yang boleh digantung seperti gambar di hampir mana-mana permukaan. Gabungan "di bawah cahaya kayu" dan "di bawah konkrit" permukaan membawa keaslian ke pedalaman segmen ini di dalam bilik. Pada masa ini, di kedai-kedai bahan bangunan dan penamat, anda boleh membeli panel dinding dan dinding, permukaan yang kelihatan seperti konkrit, tetapi anda tidak perlu bimbang tentang kualiti negatif pesawat itu, tetapi mengambil kesempatan daripada bahan yang dipilih.

Zon video

Pintu gelongsor

Di dalam bilik tidur kita melihat dalaman yang ringkas dan ringkas dengan keunggulan warna cahaya.Dekorasi dinding salji putih secara visual memperluaskan ruang, penggunaan sisipan konkrit dan gantung dari lampu siling dengan warna telus mengingatkan kita tentang pengenalan estetika loteng ke dalam reka bentuk moden ruang peribadi. Perabotannya mudah dan jelas, dekorasi itu tidak praktikal, walaupun tekstil tidak membawa kepelbagaian warna ke dalam palet pedalaman - semuanya di dalam bilik tidur ini berfungsi untuk mewujudkan suasana yang paling neutral, santai, yang berfungsi sebagai latar belakang untuk mewujudkan suasana yang menggembirakan untuk tidur yang baik.

Bilik tidur yang terang

Tirai tebal warna coklat gelap dan tulle salju putih yang terbaik menghasilkan kesatuan luar dan berfungsi yang menarik. Untuk bilik-bilik yang dihiasi dalam gaya loteng, penggunaan tekstil untuk hiasan tingkap adalah luar biasa, tetapi bilik apartmen tidak pernah menjadi balai pengeluaran, dan tingkap di dalam bilik itu bersaiz standard, dan penting bagi bilik tidur untuk mencipta lampu yang optimum yang menggalakkan.

Langit Coklat

Sesetengah hiasan perindustrian permukaan menegak diberikan oleh panel dinding "untuk konkrit" dan berfungsi sebagai latar belakang neutral yang sangat baik untuk zon video yang dibuat di seberang katil.

TV di bilik tidur

Perhatian terhadap perincian adalah kunci kepada kejayaan pelaksanaan idea reka bentuk. Seperti biasa, kesan keseluruhannya terdiri daripada banyak nuansa, butiran dan perkara kecil. Dalam reka bentuk bilik untuk tidur dan bersantai, walaupun dengan pedalaman yang paling sederhana dan paling ketat, adalah penting untuk memberi perhatian walaupun kepada unsur-unsur reka bentuk yang tidak penting.

Lampu loket

Headboard

Dari bilik tidur terdapat akses ke loggia berlapis, di mana tempat yang selesa untuk berehat dan juga makanan pendek dilengkapi. Perabot salji putih terhadap latar belakang penampilan coklat kelihatan ekspresif, menarik dan cerah, secara organik harmoni dengan hiasan bilik tidur.

Reka bentuk Loggia