100 idea untuk kertas dinding untuk ruang tamu

Ruang tamu adalah ruang utama dari mana-mana apartmen atau rumah persendirian, sebab itulah perhatian khusus ditarik kepadanya. Sering kali, ia adalah tempat perayaan keluarga diadakan pada waktu makan tengah hari dan petang, meja besar dibentangkan untuk tetamu yang telah tiba, yang bermakna bahagian singa masa itu dibelanjakan di sini. Untuk dalaman yang menyenangkan mata, menyenangkan dan kondusif untuk bersantai, anda perlu mengambil serius hiasan bilik, khususnya pemilihan jenis optimum kertas dinding.

oboi_v_gostinoy_001-1oboi_v_gostinoy_003oboi_v_gostinoy_009-1oboi_v_gostinoy_010oboi_v_gostinoy_011-650x975oboi_v_gostinoy_013-650x1010oboi_v_gostinoy_015oboi_v_gostinoy_016jalur menegak coklat dan putihsangkar putih dan hitam putih dengan pokok hijau

Dengan memilih dan menggunakan kertas dinding dengan betul, anda bukan sahaja dapat menyerlahkan ruang tamu, tetapi juga menjadikannya istimewa. Agar pilihan yang dipilih menjadi yang terbaik, pertama sekali, anda perlu mendengar pendapat ahli kebanyakan pereka.

putih dengan bunga merahputih dengan corak putih dengan hiasan hitam putih dengan bulatan hitam

Bagaimana untuk memilih kertas dinding untuk ruang tamu?

Secara amnya diterima bahawa ruang tamu adalah ruang bersama di sebuah apartmen atau rumah, yang bermaksud bahawa kedua-dua ahli keluarga dan saudara-mara atau tetamu mereka boleh menghabiskan masa di sini. Ia adalah kerana ini bahawa hiasan bilik ini mestilah praktikal dan perayaan untuk mewujudkan suasana yang tepat.

oboi_v_gostinoy_039 oboi_v_gostinoy_047 oboi_v_gostinoy_049putih dengan garis hitam putih dengan berlian hitam corak geometri ruang tamu biruApabila memilih kertas dinding untuk ruang tamu, anda perlu memberi tumpuan kepada bahagian dalaman apartmen keseluruhan, khususnya dimensi bilik dan perumahan, khusus pencahayaan. Di samping itu, adalah penting untuk mempertimbangkan bahawa kertas dinding mesti berterusan supaya anda tidak perlu mengubahnya secara tetap atau mengemaskininya untuk alasan yang tidak baik. Jika anda mengambil kira semua keperluan dan kriteria, maka anda boleh memilih pilihan terbaik, sambil membuatnya supaya ia bergaya dan menarik pada tahun 2018.

jalur mendatar ruang tamu dengan nada biruoboi_v_gostinoy_036-650x975 oboi_v_gostinoy_048-650x813kertas dinding kuning kuning dengan cawangan dan burung

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa tidak masuk akal untuk mengejar harga yang berpatutan, dengan harapan untuk sesuatu yang baik. Wallpaper berkualiti tinggi dan mesra alam tidak akan murah dan anda perlu bersedia untuk ini. Walau bagaimanapun, jika harganya kelihatan tinggi, maka jangan meninggalkan pilihan ini. Setelah mengira hayat perkhidmatan dan kos tetap wallpaper murah, anda dapat memahami bahawa pilihan mahal akan lebih sesuai.

dataran hijauhijau dengan bunga biruWallpaper untuk ruang tamu sepatutnya mudah dijaga dan diselenggara, tetapi pada masa yang sama mereka sepatutnya selamat untuk orang tinggal di apartmen. Itulah sebabnya anda harus memberikan pilihan anda untuk "pernafasan" kertas dinding yang tidak akan mengumpul habuk.
oboi_v_gostinoy_024-650x975oboi_v_gostinoy_032oboi_v_gostinoy_034-1

Pilihan warna dan corak untuk kertas dinding di ruang tamu

Sangat sukar untuk memilih warna yang tepat untuk kertas dinding dan corak untuk mereka. Ia sering berlaku bahawa nuansa ini menjadi masalah yang sebenar dan titik konflik bukan hanya antara ahli keluarga, tetapi juga untuk satu orang. Pilihan kertas dinding yang besar membawa kepada kematian dan membuat anda mengalami siksaan yang berat pilihan yang sukar: dalam kebanyakan kes, pada masa yang sama, anda suka wallpaper yang bertentangan dengan warna dan tekstur.

kertas dinding - kanvas hitam wallpaper gaya rak buku kertas dinding dengan haiwan kertas dinding dengan pokok-pokok kertas dinding cetak peta dunia

Selalunya, setiap orang dipandu oleh keutamaan peribadi dan memilih kertas dinding untuk rasa mereka, bagaimanapun, ini adalah kesilapan besar. Pereka berpendapat bahawa untuk pilihan kertas dinding yang tepat, anda harus bergantung pada perkara seperti itu:

  • Dimensi bilik. Suasana ini adalah utama apabila memilih kertas dinding yang sesuai di ruang tamu. Terdapat praktikal tiada sekatan untuk bilik besar dan luas, tetapi untuk ruang kecil, terdapat beberapa masalah. Wallpaper di dalam bilik kecil sepatutnya menjadi cahaya dan lapang yang mungkin, secara visual meningkatkan saiz bilik, nada gelap akan menjadikannya lebih kecil. Lukisan dan corak yang besar juga lebih sesuai untuk bilik besar, tetapi di ruang kecil, lebih baik menggunakan corak geometri kecil atau perhiasan seperti benang.
  • Ketinggian siling ruang tamu. Jika bilik mempunyai siling tinggi, maka anda perlu menggunakan jalur mendatar, untuk bilik-bilik dengan siling yang rendah, lebih baik menggunakan jalur menegak yang luas, yang akan "menaikkan" ketinggian siling.
  • Pencahayaan Bagi ruang tamu, tingkap yang menghadap ke selatan, wallpaper yang berbeza dengan warna sejuk: kelabu, biru atau hijau, adalah ideal. Jika tidak, warna hangat dan lembut krim dan krim perlu diutamakan. Ia juga akan memberikan kesederhanaan dan kehangatan warna keemasan atau corak asal warna kuning.

kertas dinding dengan 4 jenis bungakertas dinding asal

Pada tahun 2018, para pereka bergantung kepada eksperimen yang terang, yang bermaksud anda tidak boleh takut dan membuat keputusan yang berani untuk memilih wallpaper. Bahan dengan warna tepu, lukisan yang terang dan kaya akan menjadi bergaya. Adalah logik bahawa dinding sedemikian akan sentiasa menarik, akan dapat mengenakan kebolehan dan emosi yang positif, tetapi perlu untuk mendekatinya secara bertanggungjawab dan dengan berhati-hati agar tidak bereaksi berlebihan.

oboi_v_gostinoy_043 oboi_v_gostinoy_045 oboi_v_gostinoy_025dataran pastelbergaris-garis hitam dan putih garisan mendatar berwarna-warni pelbagai warna

Jenis kertas dinding yang terbaik untuk ruang tamu anda pada tahun 2018

Pada masa ini, pasaran kaya dengan kertas dinding dan pilihan pembeli menyediakan pelbagai jenis kertas dinding dari pelbagai bahan. Untuk menghias ruang tamu, lebih baik untuk memberikan keutamaan anda kepada kertas dinding vinil, bukan tenunan, kain atau kertas. Jenis yang harus diutamakan, adalah perlu untuk memutuskan, memandangkan perbezaan fungsinya dan kualiti asas.
dengan imej bandar cahaya dalam jalur melengkung kelabu kosong kelabu dengan bunga putih

Kertas kertas dinding adalah yang terburuk dari pilihan yang ditawarkan, kerana jenis kertas dinding ini tidak begitu kuat dan tahan lama. Agar wallpaper ini kelihatan cantik di dinding, anda perlu menyusun dinding dengan betul, dan ini kadang-kadang bermasalah.

Bukan tenunan - pilihan ini lebih praktikal, kerana wallpaper ini kurang terdedah kepada faktor luaran. Juga, kelebihan wallpaper ini akan menjadi pelbagai di pasaran, yang bermaksud anda boleh memilih pilihan terbaik untuk citarasa anda.
kelabu dengan segitiga ruang tamu biru dan kuning kertas dinding biru biru dengan bulatan putih

Vinyl adalah pilihan yang hebat, kerana ini boleh dibasuh, ini adalah tambahan besar untuk bilik laluan. Juga, kelebihan dari wallpaper ini adalah bahawa mereka kelihatan seperti keseluruhan tanpa sebarang lipit.

Kertas dinding kain adalah pilihan yang baik, tetapi sangat muram. Jenis kertas dinding ini memerlukan penjagaan yang berterusan, selalunya ia digunakan dalam ruang tamu yang paling canggih dalam gaya Rococo. Dindingnya akan kelihatan seperti karya seni, tetapi ia sepatutnya sesuai.

biru dengan pokokungu dengan corak kertas dinding berwarna coklat yang bergayaWallpaper buluh layak disebut secara berasingan, kerana ia hanya boleh digunakan dalam beberapa gaya. Di samping itu, sebaiknya tidak menggunakannya sepenuhnya, dan untuk menutup dinding hanya sebagai hiasan di beberapa tempat. Bersama dengan buluh, kertas beras, jerami dan rotan juga digunakan.

Gabungan beberapa jenis kertas dinding akan sangat dialu-alukan pada tahun 2018, kerana dengan ini anda boleh menetapkan aksen yang diperlukan di pedalaman. Jalur menegak atau mendatar, "sempadan" dan penyelesaian asal yang lain akan menjadikan ruang tamu bergaya, bergaya dan lebih moden.

kertas dinding bergaya di hitam dan putih kertas dinding yang bergayapistachios metallized hitam

Jika anda dengan pantas menghampiri pilihan kertas dinding untuk ruang tamu pada 2018, maka anda boleh membuat bukan sahaja bilik yang selesa, tetapi juga menyedari idea anda yang sesuai dengan trend fesyen. Setelah memilih pilihan yang ideal, anda tidak boleh membuat individu ruang tamu saja, tetapi juga menekankan keanehan pemiliknya.

kertas dinding hitam hitam dengan corak putihhitam dengan perhiasan kertas dinding hitam bergaya