Buat meja kopi sendiri

Versi asal meja kopi

Membuat meja kopi murah dengan menggunakan kaki berbentuk logam dan pallet kayu lama tidak sukar sama sekali. Lebih-lebih lagi, projek sedemikian boleh dilakukan dalam masa yang sesingkat mungkin. Ini adalah penemuan hebat bagi mereka yang suka bereksperimen, objek fungsi kerajinan, membawa sesuatu yang baru ke pedalaman, menyimpan wang yang cukup. Jadual pereka boleh berfungsi sebagai tempat tambahan untuk menyimpan buku, majalah, buku harian, alat kawalan jauh.

Meja kopi

Bahan

  1. Pallet
  2. Saw
  3. Hammer
  4. Kayu
  5. Gerudi
  6. Satu set empat kaki logam 12 atau 14 inci (anda boleh memesannya di kedai dalam talian)
  7. Berus
  8. Kosongkan varnis

Bahan untuk meja kopi

Tahap

1. Tentukan saiz meja kopi yang optimum untuk bilik anda. Mulakan dengan palet. Keluarkan dan gantikan jalur yang diperlukan. Sebagai peraturan, palet berbeza. Dalam sesetengahnya, papan terletak jauh dari satu sama lain, manakala pada yang lain mereka sangat dekat atau dekat. Potong bahagian lebih banyak palet dengan gergaji, dan padatkan jalurnya di rel terbuka produk baru, seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Kerja bertingkat

2. Apabila bekerja dengan tukul, berhati-hati supaya tidak memecahkan bar. Perlu diingat - kayu boleh menjadi sangat kering dan rapuh.

3. Kencangkan bahagian bawah palet menggunakan beberapa bilah tambahan atau blok kayu. Di kedua-dua pihak, tukul di dua helai papan bersebelahan antara satu sama lain supaya terdapat ruang yang cukup untuk mengikat kaki logam.

Kaki logam

4. Menggunakan gerudi, tetapkan sudut untuk kaki. Pasang kaki ke lubang gerudi khas di sudut.

5. Sebelum anda mula menggunakan varnis, pasir dengan berhati-hati di permukaan meja. Lekatkan permukaan rata dengan varnis dan biarkan ia kering selama beberapa jam.

Akhirnya, meja baru anda bersedia mengubah bilik dan merapikan seluruh majalah, buku dan banyak barangan harian yang lain.

Meja kopi kayu

Jadual penulis