Tirai kuning di bilik tidur pereka

Tirai kuning - tambah beberapa matahari

Semua orang suka mencuba, tetapi tidak semua cara untuk radikal mengubah sesuatu dalam kehidupan atau di pedalaman mereka. Bagi orang yang tidak ragu-ragu, namun tetap kreatif, tirai kuning akan menjadi penyelesaian terbaik untuk masalah ini. Elemen hiasan ini dapat mengubah mana-mana pedalaman, perkara utama adalah untuk mengetahui cara menggabungkannya dengan betul.

Kuning adalah warna kehidupan dan tenaga, melambangkan matahari, cahaya, keseronokan dan sesuatu yang meriah, luar biasa. Warna ini dianggap imperial di China Kuno, dan tiada kelas lain boleh memakai pakaian warna ini atau mana-mana warna.

Tirai kuning di pedalaman

Tirai kuning di ruang tamu - tidak terlalu menarik?

Ruang tamu adalah pusat rumah, jadi anda perlu berhati-hati dengan pedalamannya. Kuning sentiasa membawa cuti ke rumah, dan jika suasana perayaan berturut-turut sepanjang tahun di salah satu bilik utama di mana seluruh keluarga berkumpul, suasana umum isi rumah akan tetap menjadi yang terbaik. Tetapi perkara utama adalah untuk tidak keterlaluan, kerana kelimpahan kuning boleh membuat bilik terlalu padat dan remeh, dan juga meningkatkan suhu dengan beberapa darjah pada musim panas.

Tirai kuning di ruang tamu

Apabila bekerja dengan kawasan rekreasi, kuning harus digunakan dengan berhati-hati, kerana pengiktirafannya adalah untuk merangsang imaginasi, dan tidak untuk menenangkan dan bersantai. Tetapi, bagaimanapun, warna yang aktif ini mendapati tempatnya di dalam bilik tidur. Sebagai contoh, bilik kanak-kanak akan menjadi lebih ringan dan lebih selesa dengan unsur hiasan yang terang ini, dan langsir kuning yang diperbuat daripada kain padat menjadi sangat relevan di dalam bilik tidur yang terang. Dalam cuaca hujan, sejuk dan mendung, apabila terdapat cahaya matahari yang sangat sedikit dan hormon-hormon kebahagiaan tidak dihasilkan dalam jumlah yang mencukupi, langsir kuning akan menambah sedikit panas dan menghangatkan anda.

Tirai kuning dan langsir di dapur adalah yang paling sesuai. Di sini, warna ini, bersama-sama dengan secawan teh atau kopi aromatik, akan memberi pertaruhan keunggulan dan tenaga kepada setiap ahli keluarga. Di samping itu, sinar matahari menembusi melalui langsir lut kuning, dengan mudah boleh menghidupkan mana-mana dapur menjadi kisah dongeng yang sebenar.
Tidak lama dahulu, ahli psikologi moden telah menemui satu lagi warna yang tidak biasa warna kuning - ia menyembuhkan sistem pencernaan, merangsang metabolisme yang betul dan kebolehtergahan makanan yang lebih baik. Ia amat mempengaruhi perjalanan hempedu, yang dengan ketara meningkatkan kualiti penghadaman makanan.

Tirai kuning di dapur

Kabinet dengan langsir kuning

Warna solar yang padat dengan naungan yang disenyapkan akan memberi manfaat yang paling besar di pejabat. Salah satu sifat utama kuning adalah sifat memotivasi, yang membuat anda bergerak, membuat, melakukan sesuatu yang baru dan luar biasa. Orang kreatif akan menghargai kesan yang berfaedah kuning terhadap kerja mereka, kerana warna matahari ini membuka seluruh dunia untuk idea mereka. Kuning juga sangat bertenaga, tetapi warna tepu sebaiknya dielakkan oleh orang yang sentiasa bekerja di rumah, supaya tidak terganggu sekali lagi oleh unsur-unsur yang terlalu terang dari hiasan. Di samping itu, ramai saintis yang suka langsir kuning kepada orang lain telah melihat peningkatan yang signifikan dalam ingatan mereka, dan mengaitkan kesan ini menjadi kuning.

Tirai kuning di pejabat Tirai kuning di pejabat

Jika semasa merancang reka bentuk ternyata terlalu gelap dan sejuk, dan walaupun elemen hiasan cerah tidak menyelamatkan keadaan, tirai kuning akan menjadi penyelesaian yang sempurna untuk masalah itu. Kuning digabungkan dengan banyak warna gelap dari hitam ke hijau gelap, jadi mudah untuk bereksperimen dengannya.

Gabungan kuning dan putih adalah klasik dalam dunia reka bentuk. Menggabungkan langsir kuning dari mana-mana naungan, tekstur dan tekstur, dan beberapa aksesori terpilih dengan warna yang sama, anda boleh membuat bahagian dalaman hangat yang unik yang akan menggembirakan mata semua isi rumah.
Kombinasi yang baik adalah kuning dan biru. Jika reka bentuk keseluruhan bilik dilakukan dengan terang, warna-warna yang disenyapkan, seperti biru lembut, dan langsir digunakan sebagai aksen warna terang, maka anda boleh mencapai keselesaan dan keharmonian khas di pedalaman.

Melengkapkan bilik dalam nada kuning adalah keputusan berani dan sangat berisiko. Dalam kes ini, pedalaman mesti dikuasai oleh bunyi bising, ringan dan hanya unsur yang menumpukan seperti langsir, kaki perabot, bingkai gambar, pasu dan lampu boleh dibezakan dengan warna yang lebih cerah, lebih tepu. Untuk sedikit gamis ini gamut solar, anda perlu memilih tulle yang betul: cahaya, mungkin pucat, ia dapat mencairkan kecerahan dalaman, menonjolkan tingkap dan menyumbang kepada pengembangan visual bilik.

Cara paling mudah untuk menggabungkan reka bentuk keseluruhan bilik dan langsir kuning (jika pedalaman itu sendiri tidak dilaksanakan dalam nada kuning) adalah aksesori dengan warna dan tekstur yang sama. Contohnya, kain ruji yang comel di sofa atau bantal hiasan kecil akan berfungsi sebagai bungkusan yang indah dan menjadikan bilik anda lebih cerah dan lebih kreatif. Tambahan tidak kurang berjaya boleh jadi pasu bunga kecil, kotak gula-gula, gambar-gambar kecil dengan bingkai kuning dan banyak perkara lain yang menyenangkan kepada mata. Perkara utama dalam kaedah ini adalah untuk tidak keterlaluan, agar tidak menjadikan nota-nota yang elegan menjadi bintik-bintik pada kulit cheetah.

Tirai kuning di pedalaman reka bentuk

Mungkin, sahabat utama tirai kuning adalah permaidani teduh yang sesuai. Pereka mengatakan bahawa dalam kombinasi ini perkara utama adalah bahawa permaidani harus lebih cerah daripada tirai, maka hiasan rumah akan menjadi lebih ringan dan lebih positif, dan memilih permaidani kuning-coklat dapat membuat apa-apa, bahkan reka bentuk yang paling melulu dan kreatif, sedikit lebih klasik dan bersahaja.

Tirai kuning dan tingkap besar

Tirai kuning adalah platform yang besar untuk kreativiti, di mana anda boleh mencuba bukan sahaja dengan naungan, tetapi juga dengan tekstur atau bentuk langsir itu sendiri. Sebagai contoh, langsir yang digulung, yang datang kepada kami dari Rom purba, boleh menjadi penyelesaian yang agak luar biasa untuk dapur atau kabinet. Idea yang baik adalah untuk bekerja dengan corak pada langsir. Pada kuning, corak geometri semua warna dan warna cahaya kelihatan hebat.

Tirai kuning di bilik remaja

Manfaat Tirai Suria

Kuning adalah penyelesaian terbaik untuk bilik kanak-kanak. Kreativiti dan tenaga sentiasa diperlukan untuk generasi muda yang boleh menggunakan caj positif semasa latihan atau aktiviti kurikulum. Perkara utama adalah untuk tidak keterlaluan dengan kecerahan, kerana ia akan menjadi sukar untuk kanak-kanak berlebihan semasa tidur siang.

Tirai kuning dan sofa biru

Salah satu ciri utama kuning adalah pengembangan visual ruang, jadi langsir semacam itu dalam duet dengan tingkap yang besar boleh mengubah mana-mana pemakainya ke dalam bilik yang paling selesa. Ciri tirai ini sangat jelas dimanifestasikan di dalam bilik-bilik kecil dan gelap, di mana tidak pernah ada cahaya dan haba yang cukup.

Tirai kuning di bilik tidur vintaj

Adalah penting untuk diperhatikan bahawa warna kuning harmoni melengkapkan mana-mana pedalaman, baik cahaya dan gelap. Selain itu, kehadiran tirai seperti di dalam bilik akan membuat sebarang reka bentuk lebih cerah, lebih panas dan lebih positif, dan penggunaan kuning disenyapkan tidak akan menjejaskan jiwa secara negatif. Mereka yang suka bereksperimen boleh mencuba melengkapkan interior merah jambu, ungu dan oren dengan warna suria.

Tirai kuning di tapak semaian pereka

Tirai warna nanas masak, yang sering digunakan di pedalaman gaya eko, berteknologi tinggi dan negara, kelihatan asli. Teduh ini sempurna digabungkan dengan penutup kayu dan mana-mana warna hijau, menjadikan mana-mana bilik menjadi pulau kreativiti dan perpaduan dengan alam semula jadi. Jika rumah itu dihiasi dengan gaya Baroque atau Empire, yang terkenal dengan kemegahan dan kegembiraan mereka, adalah lebih baik untuk menghentikan pilihan anda pada warna kuning keemasan, tetapi jangan keterlaluan dengan kekayaannya dan bilangan elemen kuning dalam reka bentuk supaya kemewahan sebenar tidak berubah menjadi rasa tidak enak. Selain itu, langsir ambar-kuning boleh menjadi tambahan yang baik kepada gaya-gaya ini.

Tirai kuning di ruang tamu kuning

Pada masa kini, bahagian dalaman klasik menjadi lebih dan lebih popular, yang sepenuhnya tidak bergabung dengan warna cerah ini. Selain itu, reka bentuk Art Nouveau tidak akan menjadi pilihan terbaik untuk langsir kuning, kerana kelihatan logam yang wujud dalam kombinasi dengan warna kuning cerah hanya liar.

Jika pedalaman anda didominasi oleh warna-warna terang, tepu dan banyak elemen reka bentuk hiasan, langsir kuning boleh menjadi jerami terakhir yang menjadi kecanggihan menjadi rasa tidak enak. Apabila bekerja dengan elemen hiasan ini, anda perlu menyerlahkan niche khusus untuknya dalam idea reka bentuk dan membuat penilaian yang baik mengenai keadaan, pemahaman apabila langsir warna aktif itu akan sesuai dan bila tidak.

Warna kuning merangsang sistem saraf manusia, tetapi dalam kuantiti yang banyak, ciri ini boleh menjadi menjengkelkan dan membahayakan tubuh manusia. Langsir kuning sentiasa perjuangan dengan sesuatu yang ketinggalan zaman, membosankan. Warna cerah ini membawa positif dan kegembiraan, menambah daya hidup ke pedalaman dan menjadikannya lebih mudah diingati dan unik. Ia akan kelihatan terbaik di bilik dan kabinet kanak-kanak, tetapi di bilik tidur dan bilik mandi, kuning, walaupun di langsir, adalah lebih baik untuk dielakkan. Tetapi jangan takut untuk bereksperimen, kerana mana-mana warna warna cerah ini dapat memberi anda sedikit kegembiraan dan menghiasi interior anda!