Kertas dinding cair di pedalaman: foto dan contoh

Kertas dinding cair di pedalaman: foto dan contoh

Apabila tiba masanya untuk membuat pembaikan, dan anda mahu menjadi eksklusif, dan bahan binaan biasa tidak memberi inspirasi kepada anda, maka anda perlu memberi perhatian kepada wallpaper cecair. Dinding yang paling moden dan luar biasa adalah melampau dan biasa di pedalaman. Mereka adalah asal dan layak minat, secara radikal mengubah rupa rumah anda. Anda boleh membuat apa-apa idea anda, yang pasti akan mengejutkan tetamu anda. Ini benar terutamanya jika dinding di apartmen anda jauh dari ideal. Dalam kes ini, kertas dinding cecair adalah apa yang anda perlukan!

Mereka terdiri daripada bahan-bahan semula jadi: komponen utama adalah kertas, atau sebaliknya, serat selulosa semulajadi dan kapas atau sutera; komponen pengikat - gam CMC atau penyebaran akrilik; dan akhirnya, pewarna berasaskan air yang mesra alam.

Secara tradisional, kertas dinding cecair dibungkus dalam beg plastik. Kandungan mestilah dicairkan dalam jumlah air yang ditunjukkan.

Pertimbangkan wallpaper kertas cair yang baik, apakah kelebihan mereka terhadap kertas dinding biasa:

  1. Penjajaran yang berhati-hati terhadap dinding dan siling. Ini adalah salah satu kelebihan utama, sebagai semua permukaan di pangsapuri kami adalah miskin.
  2. Keuntungan. Oleh kerana kekurangan jahitan dan sisa, semua bahan dimakan sepenuhnya.
  3. Permohonan luas. Kertas dinding cair boleh digunakan untuk penamat di mana-mana bilik.
  4. Keselesaan dan kemudahan kerja. Tiada debu dan bau. Kualiti permukaan yang baik tidak memerlukan pemain yang mahir. Ia digunakan dengan lancar, ia hanya menutup jurang antara dinding dan papan bas atau tingkap, bertukar.
  5. Kemuluran. Kertas dinding cecair mudah untuk menyelesaikan penghalusan seni bina - tiang, tingkap bay, gerbang. Keanjalan itu dikekalkan walaupun selepas pengeringan, yang akan menghalang penamat daripada retak.
  6. Penebat bunyi dan haba disediakan oleh struktur kertas microporous tertentu.
  7. Antistatic. Ini sangat penting untuk kesihatan penduduk, terutamanya penghidap alergi.
  8. Penyerapan kelembapan. Lapisan ini sesuai untuk bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi.

Pelbagai penggunaan kertas dinding cecair. Ini bilik tidur dan taman kanak-kanak, di mana ekologi, kehangatan dan keselesaan diperlukan, ruang tamu dan pawagam di rumah, di mana penebat bunyi dan akustik bilik diperlukan. Dan jika anda selesai siling di bilik mandi anda dengan kertas dinding ini, maka cermin tidak akan menjadi kabut dan pengumpatan akan hilang.

Kertas dinding cair adalah untuk kegunaan dalaman sahaja. Mereka mempunyai spektrum warna yang besar, komposisi mengandungi sutera diproses dan benang emas. Menggunakan pelbagai warna, anda boleh membuat panel yang hebat.

Tips Cetakan Latar Cair

Permukaan dibersihkan dari penuaian lama yang bersih dan kering. Kemudian ia ditutup dengan cat minyak. Kami menyediakan campuran mengikut arahan pada pembungkusan. Ia perlu untuk menutup seluruh dinding dengan bahan dari satu kelompok. Apabila membuat batch di dinding kedua, gunakan sisa-sisa dari batch pertama, maka tidak akan ada pembaziran. Kami menggunakan campuran yang disediakan ke permukaan dengan grater plastik khas dan licin ke ketebalan yang dikehendaki.