Permohonan Kuku Cecair

Bagaimana untuk melekat pada kuku cecair

Dalam pembinaan moden, terdapat banyak bahan seperti yang mula digunakan tidak lama dahulu. Ini amat sesuai untuk pelbagai jenis campuran kering, pelekat moden, dan cat dan varnis. Aplikasi mereka terutamanya meningkatkan kualiti kerja, dan kedua, masa pengeringan dikurangkan, sehingga mempercepatkan proses kerja.
Satu bahan yang serba boleh adalah kuku cecair. Ini adalah pelekat yang, kerana sifatnya, boleh digunakan untuk mengikat pelbagai permukaan. Dan selalunya mereka mula menggantikan bahan pembetulkan (skru, paku, skru menoreh sendiri), iaitu dengan "kuku cair".

Cara menggunakan kuku cair

Apakah penggunaan kuku cecair yang betul? Peraturan asas yang harus anda ikuti ketika bekerja dengan kuku cair adalah seperti berikut:

 1. Sebelum memohon paku cecair, permukaan mesti dibersihkan dan degreased, untuk ini, mana-mana deterjen boleh digunakan;
 2. permukaan harus kering, keras, bebas daripada habuk, kotoran dan berminyak;
 3. gam digunakan menggunakan pistol khas atau memecahkan kandungan secara manual;
 4. memohon paku cecair ke permukaan dalam jalur atau titik tunggal;
 5. Selepas menggunakan produk, berhati-hati menekan objek terhadap satu sama lain. Untuk objek besar (panel MDF, apron dapur, dan lain-lain) anda boleh menggunakan palet (getah atau kayu);
 6. membetulkan objek yang terpaku selama beberapa minit supaya gam "merampas";
 7. selepas selesai kerja, gunakan pelarut atau aseton untuk mengeluarkan baki produk;
 8. Gunakan peringatan yang melampau, kerana pelarut mungkin merosakkan permukaan.

Terdapat beberapa komposisi kuku cair, penggunaannya yang dilakukan mengikut skim berikut:

 • pelekat digunakan untuk permukaan barang;
 • sangat ditekan ke permukaan;
 • selepas itu, item tersebut dialih keluar;
 • selepas 10 minit (pada masa ini gam itu bertambah sedikit, tetapi tidak kering sepenuhnya), ia ditekan sekali lagi dan tunggu sehingga agen itu benar-benar kering.

Bidang permohonan

Senarai bahan yang boleh digunakan dengan kuku cecair agak luas:

Kadang-kadang kuku cecair digunakan sebagai sealant. Mereka membuat pengedap pelbagai struktur tingkap, bilik mandi, bingkai pintu dan elemen lain dalam pembinaan.
Tetapi masih, lebih baik jika anda menggunakan paku cecair, mengikut arahan yang ada pada mereka.

Bahan utama

Komposisi utama kuku cecair termasuk bahan kimia - polimer dan getah sintetik. Dalam peranan pengisi, tanah liat agak jarang berlaku dengan indeks keplastikan yang tinggi. Tanah liat sedemikian dilombong di Amerika, dan kemudahan pengeluaran utama untuk pembuatan produk ini juga terletak di sana.
Pengeluar lain menggunakan kapur dan bukannya tanah liat. Tetapi ini tidak selalu wajar, kerana kekuatan lekatan permukaan berkurang. Kapur memberikan warna putih kepada kuku cair, apabila untuk mendapatkan warna putih dari kuku cair, di mana pengisi adalah tanah liat, perlu menambahkan titanium dioksida.