Penyelesaian ringkas

Reka bentuk cahaya ilusi ilusi

Bola mentol yang kuat tanpa penyertaan palet yang sesuai dalam reka bentuk tidak dapat mengimbangi kelemahan bilik gelap. Untuk mood dan semangat yang baik, jawapannya adalah warna cahaya yang mampu mengubah bilik dengan cepat. Terima kasih kepada tenaga berseri yang menyenangkan warna-warna yang ada, kesan umum rumah terbentuk.

Reka bentuk yang membosankan boleh disegarkan semula dengan hiasan, perabot, cahaya dan peralatan. Gamut ringan sangat diresepkan di mana-mana kawasan, mengikut nada jiran, dan mengambil akar dalam corak yang berbeza. Kelezatan latar belakang yang halus disokong oleh kumpulan dalaman yang berkecuali, di mana selamat datang julat warna kontras sederhana.

Dalam suasana yang menyenangkan Dalam harmoni coklat Cahaya membosankan

Kami tack dengan bunga

Penggunaan nada-nada achromatic secara eksklusif memberi kesan kepada reka bentuk asal. Ini disebabkan oleh penonjolan tekstur yang terlibat dalam ruang yang membosankan, dan ciri-ciri strukturnya: ketelusan atau kebodohan, kekasaran atau kelincir. Kerukunan putih, kelabu dan gelap adalah mandiri tanpa nada tambahan dan sesuai untuk membuat latar belakang.

Ekspresi emosi seperti komposisi bergantung pada skala keamatan nada yang dieksploitasi. Jadi, jika anda mengganti cahaya putih mutiara kelabu dengan ketepuan keluli, nota membosankan akan merosakkan suasana terang. Dalam varian dengan kontras hitam dan putih yang dinamik, siluet dan perimeter bersempadan dengan sajak dengan rasa yang baik lebih jelas digariskan.

Berbeza antara kombinasi hangat dan sejuk, ia boleh menetapkan reka bentuk sebagai gaya. Jika anda menawarkan coklat untuk melengkapkan komposisi, penyelesaian itu akan mengingatkan anda tentang reka bentuk Jepun. Sentuhan berkulit yang tidak dapat dilihat akan menjadi asas untuk hi-tech atau minimalism. Warna tulen akan menunjukkan tema Scandinavia, dan memerlukan kehadiran perabot putih. Duet putih dan hitam dengan sebutan warna ketiga akan jelas menunjukkan art deco.

Permadani berwarna dan bantal, tekstil tingkap dan hiasan dinding dengan permukaan berkilat mengimbangi kekurangan haba. Ia dibenarkan untuk memasukkan lampu latar menyatukan dengan warna asas ke dalam bingkai logam atau plastik.

Tekstur yang menarik Minimalism warna Dalam cara Jepun Bilik tidur Walnut

Fokus pada cahaya

Kekurangan lampu sengit menjadikan dinding putih menjadi kelabu. Tidak sukar untuk tersesat dalam pilihan sumber radiasi buatan, tetapi pada hakikatnya segala-galanya adalah mudah jika kita menumpukan pada tugas organisasi spasial. Ia tidak menyakitkan untuk mengetahui beberapa helah, yang mana anda boleh membetulkan kelemahan pada susun atur secara serentak.

  1. Dengan siling tinggi dan bilik asimetrik, lebih baik untuk memilih skim pencahayaan lampu siling yang digantung. Ia sentiasa dalam permintaan di dapur dan akan berguna dalam menegak dinding yang panjang. Projek dari 3 sumber terkawal yang digunakan oleh mood adalah dialu-alukan.
  2. Dalam kes klasik, cahaya harus jatuh dari atas, dan menuangkan sinar dengan jelas menyerlahkan garis dan konfigurasi kumpulan perabot. Kalungan LED akan menyelesaikan masalah dengan cara mereka sendiri, dan dalam mod warna yang dipilih, mereka akan menyokong latar belakang.
  3. Peralatan luar digunakan untuk pencahayaan tempatan. Mereka zon bilik di sungai, dan menyerlahkan segmen tertentu. Sekiranya dikehendaki, gerakkan dinding itu - letakkannya di sekitar perimeter di bahagian bawah sudut. Idea sistem titik tertanam di lantai atau tangga aktif digunakan.

Variasi dinding mempunyai tujuan utama, tetapi teknik tertentu pada masa yang sama akan menyelesaikan masalah fungsional. Ia adalah perlu untuk menggantung lampu di seberang dinding untuk sedikit "bergerak" ia. Rasuk cahaya mistik menyelesaikan kekurangan seni bina.

Aliran cahaya Reka bentuk yang hangat Pencahayaan yang sengit

Kami menyelesaikan masalah daripada geometri

Kelebihan dalaman yang cerah datang kepada rasa tidak peka dan rasa kebebasan, di mana tidak ada gangguan dan tayar. Menjalankan dengan cat akan mencipta ilusi visual.Dinding boleh meregangkan atau menjadi jongkong, dan pedalaman boleh dianggap lebih besar atau larut di udara. Walau bagaimanapun, jika anda suka warna tertentu, ia tidak mengganggu hiasan bebas.

Reka bentuk dinding mengikut motif langit dan air, ibu mutiara, mutiara, warna pastel dan beberapa warna yang halus, mengikut impuls emosi. Keinginan untuk mengisi bilik dengan tenaga yang lebih aktif boleh dinyatakan dengan menepuk salah satu pihak, misalnya, ambar atau karamel.

Pada latar cahaya Beberapa pukulan warna. Dinding terang

Teknik ini akan relevan dalam kes apabila anda perlu membuka perimeter yang tertutup. Meringankan dinding yang perlu dihapuskan, dan sisanya sedikit gelap - dan ruang sempit akan menjadi lebih luas. Geometri "kotak" persegi akan dibetulkan oleh salah satu daripada menegak, dibuat kepada nada yang lebih kaya. Kesimpulannya adalah jelas: gamut sejuk memberikan persepsi tiga dimensi, selesa dan gelap - mempunyai kesan yang bertentangan.

Keperluan untuk mengurangkan ketinggian adalah kerana warna siling, betul-betul satu nada yang berbeza dari pangkalan. Jalur lebar di bahagian atas menegak untuk sepadan dengan satah atas dan sempadan hiasan menghasilkan kesan yang sama. Hasrat untuk mempunyai siling asal boleh disokong oleh penyertaan siling-siling yang digantung dengan interspersing laconic dari naungan cahaya yang halus. Dalam solidariti cahaya dan idea, plot akan kelihatan tidak mengganggu dan bergaya. Lampu kandil kristal akan mencerminkan seribu variasi kaleidoskopik, dan di cermin pesawat ringan kandungan bilik secara harfiah "digantung" di udara.

Di bawah lampu kristal Plot tiga nada

Bina pembina

Latar belakang cahaya permukaan mendatar dan menegak membuat kanvas yang memerlukan pukulan yang mahir. Ruang senyap akan berbunyi tepat dari padang anda, dan akan mencari nota sendiri kerana sentuhan aksen pada perabot dan aksesori yang membuat rombongan. Warna semulajadi tumbuh-tumbuhan dalam tab yang indah - buah ara, yucca, sitrus atau rumah hijau di atas tingkap akan melicinkan salutan yang sejuk dan akan sesuai dengan idea yang dipilih.

Coatings walnut gelap dan berkilau coklat menekankan kepenatan panorama, dan akan biasa dengan persepsi. Penyelesaian ini mempunyai daya tarikan tersendiri, tetapi tugas dengan asterisk mempunyai penyelesaian alternatif. Reka bentuk moden pada mulanya memerlukan lebih putih. Dengan laconicism yang hiasan dan pertapaan dalam reka bentuk yang bergaya, lantai laminat atau jubin ubin keputihan berkonsepkan.

Jika tiruan yang biasa "berkayu" tidak menghairankan, warna putih yang luar biasa di lantai tidak boleh dipanggil salutan piawai. Dalam kes ini, parket di bawah "walnut satin" atau pelbagai variasi tema tema ek bertanggungjawab keaslian: kelabu, polar, pasir, abu abu atau gading.

Di atas lantai putih

Latar belakang telus adalah mandiri dan tidak dianjurkan untuk membebaninya dengan objek. Sukar untuk meninggalkan klasik perabot gelap, tetapi masih lebih baik untuk mengekalkan gabungan gabungan, di mana badan dan permukaan akan berbeza dengan tekstur dan nada. Kelebihannya, tentu saja, adalah dalam prestasi ringan, serpihan kaca dan objek tanpa berat badan, seperti meja kopi dan perincian hiasan dalaman. Idea ini disokong oleh kemudahan tingkap tingkap dan menembusi siang hari.

Pada masa yang sama, di dalam bilik kecil, kumpulan dalaman perlu menyalin cat latar belakang, jika tidak, penyebaran warna akan membahagi dinding menjadi segmen. Dan perkara lain lagi apabila skema serupa sengaja dibuat dalam perimeter luas. Terutama yang mengagumkan adalah serpihan bertebaran yang menumpukan pada diri mereka sendiri.

Accents hangat

Geometri di atas lantai Gabungan yang indah Reka bentuk Achromatic

Idea mudah untuk ruang

Batasan perimeter memadamkan kaca cermin. Mereka mencerminkan ruang, dan aliran suria dengan pelbagai silauan mempengaruhi secara optik persepsi. Mereka harus terletak di seberang objek cahaya yang terpantul - tingkap, lampu atau objek varnished.

Perabot dengan struktur kaca yang digilap atau screensaver fragmentari akan menambah ringan. Cahaya yang melewati pegangan terbuka aksesori juga akan menarik kelinci.

Dan jika anda tidak boleh membanggakan kebebasan di ruang tamu, lebih baik memindahkan kumpulan perabot ke dinding.Dalam kes ini, adalah wajar untuk memilih reka bentuk yang rendah. Malah kerusi berlengan tinggi boleh "mencuri" jumlah. Dan ia sama sekali berbeza jika anda meletakkannya atau kabinet besar pada latar belakang putih. Skala dan siluet objek dimensi akan ditunjukkan dalam silau dan disesuaikan dengan visual.

Pertapaian dapur  Dapur Putih dan Brown

Adakah anda tahu mengapa anda harus memilih format yang sesuai untuk lukisan? Secara paradoks, di dalam bilik kecil anda harus menggantung bingkai yang besar, dan tidak menyusun kolaj yang kecil. Apabila bergegas ke ketinggian baguettes kanvas memanjang meratakan siling dengan lantai.

Gariskan tetingkap pembukaan di seluruh dinding dengan garis-garis menegak bingkai. Apabila draping, elakkan lapisan dan corak kompleks. Tugasnya adalah untuk memastikan aliran cahaya semulajadi maksimum. Untuk ini, apa-apa fabrik telus dari koleksi tekstur telus, tirai peranan dan versi yang serupa dari satu siri reka bentuk boleh laras sesuai.

Letakkan objek estetika yang dominan di sudut bertentangan. Memfokuskan pandangan anda pada objek jauh, memintas bahagian yang berkaitan, akan segera berfungsi memihak kepada meter.

Warna dalam reka bentuk mempunyai kuasa ajaib dalam pembentukan ilusi optik. Dalam keutamaan untuk pedalaman yang cerah, perlu memikirkan langkah-langkah warna, reka bentuk skil pencahayaan yang cekap, dan pilih bahan penamat.

 

Koridor sempit

Bilik mandi dalam tiga warna