Warna kuning di pedalaman

Warna kuning di pedalaman

Bagi sebahagian besar, keadaan di rumah adalah kebaikan wanita, oleh itu penampilan dalam reka bentuk warna kuning, tidak menarik bagi banyak lelaki, adalah pengambilan seks yang lemah. Mengapa dia menarik? Ini adalah berlepas dari penyelesaian standard, yang membolehkan anda membuat ruangan yang asli dan lebih bersemangat.

Bukan rahsia lagi bahawa warna tidak hanya mempengaruhi mood seseorang, tetapi juga pada persepsinya pada tahap fizikal, kerana ia boleh bertindak menarik dan membawa kepada degupan jantung yang cepat. Di manakah seseorang merasa lebih selesa di musim sejuk - dalam gelap atau di dalam bilik yang terang? Oleh kerana warna kuning dan warnanya dikaitkan dengan matahari, musim panas dan kehangatan, ia akan berfungsi untuk mengekalkan suasana yang hangat di dalam bilik gelap, bagaimanapun, apabila musim panas datang, ia akan menjadi sangat tidak selesa di dalam bilik kuning yang dibanjiri dengan cahaya matahari. Di dalamnya, haba akan menjadi sukar untuk ditanggung. Di manakah pertengahan?

Kepekaan haba seseorang menjadi kuning di pedalaman rumahnya mengenakan sekatan ke atas penggunaannya. Jika nada kuning menimbulkan emosi positif dari peningkatan, maka pada waktu malam, pada orang yang letih, tanpa suasana hati, persekitaran sedemikian boleh menyedihkan, oleh sebab itu, lebih baik jangan menggunakan warna cerah dari warna ini untuk bilik di mana anda bercadang untuk berehat.

Bilik tidur

Bilik ini direka untuk bersantai. Jika warna kuning di dalamnya bukan sahaja tidak mengganggu, tetapi menarik minat anda, maka anda boleh mencuba. Mari kita mula kecil - tambah sedikit warna ini ke bilik tidur biasa. Perhatikan bagaimana latar belakang umum telah berubah! Percubaan berjaya, dan warna kuning harmoni sesuai ke dalam ruang tidur yang terang-benderang.


Sangat menarik untuk mempertimbangkan bagaimana kuning digabungkan dengan bilik tidur yang dicat biru.
Atmosfer diencerkan dengan warna putih siling yang neutral, tetapi untuk ini anda boleh menggunakan coklat, kelabu, merah jambu, atau hijau.
Bilik tidur dalam latar belakang kuning-biru
Biasanya, warna hitam tidak digunakan untuk bilik tidur, kerana bagi kebanyakan orang ia dikaitkan dengan peristiwa suram, dan secara tidak sengaja akan menimbulkan kebimbangan, tetapi jika ia digunakan sebagai kontras, dan digabungkan dengan putih dan kuning, maka persepsi itu berubah sepenuhnya.

Bilik tidur kuningSekarang perhatikan bilik tidur, dibuat dalam warna kuning yang hangat.

Dan akhirnya, bilik tidur dengan dinding kuning muda, di mana, berkat pengisian organik dengan putih, coklat dan warna hitam adalah suasana yang selesa. Seperti yang telah disebutkan, adalah mungkin untuk menjadikan warna kuning lebih utama berbanding orang lain sahaja di dalam bilik di mana banyak warna cerah tidak jatuh. Seperti yang dapat anda lihat dalam foto, bilik tidur itu juga disalakan oleh lampu meja pada siang hari.

Bilik tidur

Dapur

Kenapa kuning? Kerana ia sesuai untuk dapur, kerana ia menggalakkan pencernaan yang lebih baik, dan membantu mengekalkan berat badan yang tepat. Sekiranya anda ingin mencapai kesan terbaik, pilihlah fasad yang berkilat.

Kabinet dapur dengan panel hadapan berwarna kuning

Seterusnya, kita melihat dapur, di mana hanya dinding kerja dilukis kuning, dan terima kasih kepada ini, seluruh suasana berubah. Untuk mewujudkan harmoni, baik untuk menambah beberapa objek kuning ke pedalaman.

Dapur dengan permukaan kerja kuning

Dalam versi seterusnya, sebahagian dinding juga selesai, tetapi kuning ditambah seperti patch, dalam bentuk mozek. Dengan kepintaran, anda boleh menambah objek kuning lain ke pedalaman.

Dinding dapur dengan kiub kuning

Juga gaya dapur ditekankan oleh perabot kuning dan aksesori. Ambil, sebagai contoh, najis kuning dan tirai, yang boleh mempunyai warna yang cerah, kerana butir-butir seperti ini sedikit.

Kotoran kuning di dapur
Perabot kuning di pedalaman bilik

Yang terpilih, walaupun objek kuning kecil dapat menjadikan bilik lebih cerah. Sekali lagi, jangan lupa bahawa anda perlu mempertimbangkan pencahayaan bilik. Pertimbangkan bagaimana ini boleh dilakukan. Kami tidak akan berhujah bahawa untuk bilik-bilik ini hanya kuning sesuai.Ia mungkin satu lagi, tetapi kemuncaknya adalah bahawa warna teduh ini dapat memodifikasi seluruh suasana, mewujudkan kehangatan dan kesenangan.
Barang-barang ini boleh berfungsi sebagai meja, atau meja tepi katil.

Dan mungkin terdapat perabot berlapis daripada pelbagai warna,

atau lantai kuning, bantal dan lampu yang sama, atau kerusi.

Juga, mana-mana bilik boleh dihiasi.

Dalam sesetengah kes, ia akan menjadi penambahan sejumlah besar objek kuning,

Berbeza kuning terhadap hitam dan putih

di pihak yang lain, sangat sedikit.

Atau anda boleh cat salah satu dinding kuning.

Bilik mandi

Mengambil pancuran yang menyegarkan adalah bagus untuk melihat warna-warna terang di sekeliling anda, jadi bilik mandi tidak akan rosak oleh variegasi.

Warna kuning di dalam van

Walaupun anda seorang peminat bersemangat kuning, anda perlu mengambil kira faktor yang sangat mempengaruhi jiwa manusia dan tidak semestinya lebih baik. Oleh itu, mewujudkan dalaman dalam nada kuning terang, anda perlu mempertimbangkan beberapa faktor:

  1. Pencahayaan bilik. Sekiranya sinar matahari menembusnya, maka lebih baik untuk meninggalkan idea ini.
  2. Kesan warna ini pada ahli keluarga yang lain. Jika seseorang mempunyai sikap yang jelas negatif terhadapnya, maka, merosakkan suasana seseorang, anda tidak mungkin menjadi lebih bahagia.
  3. Warna kuning tidak suka orang yang marah dan sakit mental. Adakah ia ruang awam, atau untuk kegunaan peribadi? Jawapannya akan memberitahu anda apa yang perlu dilakukan.

Sekiranya tidak terdapat kontra dan bantahan, kemudian bawa sekeping matahari dan panas yang datang dari dalamnya ke bahagian dalam apartmen anda.