Kuning dalam reka bentuk bilik mandi

Matahari mencairkan air atau kuning dalam reka bentuk bilik mandi

Warna kuning yang dikenal pasti dengan emas dan matahari. Dia menyembur sinar di ruang angkasa, menembusi di mana-mana dan menerangi walaupun sudut paling tersembunyi. Merangkumi kemasyhuran, kejayaan, dan memberikan kehangatan. Anda boleh jatuh cinta kepadanya, benar-benar menolak pakaian, menerima di pedalaman atau bias.

Bagi sesetengah orang, dia akan menjengkelkan, tetapi seseorang akan memberi inspirasi kepada keyakinan. Sikap terhadapnya adalah samar-samar, tetapi jangan tergesa-gesa untuk berdebat dengan kesan kilauan terang di dalam bilik, mencipta warna. Lagipun, warna cerah dapat berjaya menyerlahkan aksesori yang cantik, keluarkan kedinginan atau keamatan nada yang berlaku, dan berikan bunyi yang berbeza ke pedalaman. Dan warnanya sendiri bergantung pada nuansa warna, dan pengaruh tidak sedarkan diri mereka terhadap persepsi. Biarkanlah untuk sementara waktu, dan melihat kemewahan warna dari sudut yang berbeza.

Adakah mungkin untuk menentang naungan berpasir, yang dianggap kuning cair, dan diiktiraf sebagai nada sejagat untuk hiasan dinding? Bagaimana hubungannya dengan krim, coklat, gading dan champagne? Mereka dicintai oleh ramai orang kerana keupayaan mereka untuk menggabungkan elemen reka bentuk dan memberikan integriti ke pedalaman.

Ia adalah mungkin bahawa ia adalah sukar sekali untuk melihat warna, tetapi ruang tidak boleh dibuat membosankan, hanya tegang dengan nuansa. Jika kecerahannya mempesona, cuba "mengurangkan" nada dengan urutan magnitud, bermain sebaliknya, atau gabungkan dengan nada tidak disengaja.

Kami meletakkan aksen yang betul

Keperibadian kuning adalah disebabkan oleh gabungan yang tepat dengan pelbagai warna yang tidak dinyatakan, dan keupayaan untuk mencipta kesan yang dikehendaki dalam reka bentuk. Garis bawah dikurangkan kepada kesan visual: menentang nada dan titik terang menyebabkan perasaan dan persepsi yang lain. Dan semua komposisi di hadapan kuning akan menjadi unik kerana sebab warna memerlukan nada tambahan serentak. Dia:

  • akan melancarkan kesan kelabu;
  • bergabung dengan ekstasi dengan coklat;
  • terkejut dengan gabungan ungu;
  • akan menambahkan dinamisme kepada biru dan ungkapan biru;
  • Ia akan sesuai dipasangkan dengan hijau dan harmoni dengan pistachio;
  • berdandan ruang dengan putih dan menetralisir kegelapan gelap.

Untuk satu warna, cukup untuk kelihatan layak di pedalaman mana saja, bergantung kepada nada konsonan, dan untuk "bunyi" sendiri.

Mewujudkan ruang yang sempurna

Kami berpindah dari versi klasik reka bentuk bilik mandi dan menjadikannya cerah. Bagaimana secara organik dan tepat kita boleh memikirkannya bersama. Untuk bermula, warna yang mengalir akan membantu untuk bersorak di waktu pagi dan menjejaskan tahap mood. Pereka menawarkan untuk berpakaian dinding dengan ubin kuning 2.5 cm dan memastikan bahawa teknik sedemikian tidak memburukkan lagi daripada afrodisiak.

Selamat pagi

Kami mencapai kontras dengan menggunakan organisasi warna yang proporsional yang mempengaruhi persepsi, tahap yang ditentukan oleh keparahan dan parameter pesawat. Dalam keputusan untuk menghiasi bilik pada konfrontasi jubin hitam dan putih dan dinding kuning yang halus, komposisi dapat disusun secara berbeza. Sekiranya jubin-jubin gelap pada tahap yang lebih rendah akan berbeza dengan permukaan cahaya, maka kerana pendekatan ini, reka bentuk akan mendapat ketepuan yang mendalam. Lantai hitam dan putih dan siling cahaya akan membuat bersinar kuning.

Pindahkan gamut ke arah warna cahaya, gantikan nada coklat kelabu, dan ia segera menjadi jelas berapa banyak ruang telah berubah. Jika anda mengurangkan kehadiran jubin hitam sekurang-kurangnya, letakkannya di atas lantai dalam bentuk sisipan untuk mengekalkan komposisi (biarkan ia menyerong), dan memberi kuning yang dominan, seperti metamorfosis visual yang berlaku. Dinding akan meluncur, bilik akan diisi dengan cahaya, dan anda akan menerima pengesahan visual tentang fakta pentingnya nisbah warna.Ia adalah perlu untuk membezakan perkadaran warna, dan hasilnya akan menjadi kesan komposisi baru.

Mood hitam dan putih

Di dalam bilik tanpa tingkap, cerah-emas akan berguna. Terima kasih kepada cahaya dan kecerahan yang mendalam, ia akan membawa kekurangan pencahayaan, dan digabungkan dengan putih, krim, hijau muda, zaitun, katil dan nada coklat akan bergabung dengan ruang.

Bersinar emas dan kelengkapan paip krom, pemegang tembaga, aksesori, permukaan logam perabot, dan ciri-ciri lain yang tidak boleh dilakukan bilik mandi tanpa, akan membuat pedalaman mahal dan canggih. Kemasan emas kelihatan elegan dengan latar belakang butiran gelap, selaras dengan susunan yang serupa di dinding, mengagumkan dengan "kesan dramatik".

Warna kuning juga mempunyai penggredan sendiri, dan boleh kaya dan positif, pucat dan sejuk. Dan persepsinya bergantung pada perasaan dan kebetulan komposisi.

Tanda-tanda kelabu dan kuning selalu memihak, dan konsistensi warna diakui sebagai skim reka bentuk yang popular.

Nuansa terang

Tiada apa-apa yang akan menghalang anda daripada menekankan kesegaran dan kesucian jika anda suka kuninghijau palet. Dalam pilihan ini, lebih baik untuk memberi tumpuan kepada dua warna kuning (nada utama ditambah dengan krim lemon) dan satu hijau, di mana unsur-unsur fasad perabot dicat. Ia amat positif dalam tandem kuning dengan terracotta.

Sepasang putih dan kuning yang tidak dapat dipisahkan adalah silap mata reka bentuk klasik, dan anda tidak perlu menekankan tahap ketepuan kedua. Bahagian pedalaman akan menjadi sangat indah jika menambah warna ketiga. Ensemble ini boleh diencerkan dengan serpihan berwarna hitam, burgundy atau gelap gelap.

Motif tan semulajadi memenuhi suasana dengan kehangatan, tetapi untuk bilik-bilik kecil dan ditutup - ini bukan pilihan terbaik. Tetapi bagaimana elegan dan bermaruah bilik mandi kelihatan dalam susun atur dengan perabot dalam warna kayu semulajadi dan banyak haba! Kelinci surya dicerminkan oleh silau dari permukaan telus, mengaktifkan warna spektrum kuning, dan menolak sempadan bilik.

Ruang panorama

Untuk membuat bahagian dalaman yang tidak remeh dan lapang akan membantu mozek kaca. Kuadrat kecil yang dihubungkan dengan serpihan madu, kelabu dan gelap mengubah estetika secara estetika. Moose ini ditempatkan di tempat tepi jalan, digunakan dalam serpihan atau membuat lukisan panel pada dinding dan lantai.

Mocha warna-tri

Blok kaca bukannya tingkap - ide yang bagus untuk kes mandi. Mereka akan terlepas cahaya yang hilang, yang, ditambah dengan mozek dan latar belakang kaca yang telus, akan memberikan kemudahan kepada persepsi. Kesan yang lebih besar dapat dicapai jika partition atau tingkap telus dilengkapi dengan lampu latar. Oleh kerana ciri-ciri struktur bahan, reka bentuk boleh dibuat eksklusif. Matte, kaca telus atau berwarna boleh mengubah kesan estetik secara drastik dan mengisi bilik mandi dengan sorotan terang. Dengan cara ini, mereka tidak memerlukan penjagaan dan perhatian khusus, dan dengan keindahan kaca yang rapuh sukar untuk bersaing dengan bahan penamat lain.

Mahu kemuncak untuk bilik mandi? Gunakan blok kaca untuk lantai. Dengan potongan-potongan yang tersusun secara artistik dan permukaannya yang kasar, mereka akan mencerahkan semua kelemahan reka bentuk seni bina. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat lantai berbilang tingkat, dan dengan itu zoning bilik. Dilengkapi dengan komposisi backlit, tuntutan eksklusif, dan akan berfungsi sebagai bahagian utama hiasan.

Jubin kaca juga merupakan cawangan besar untuk kawasan kecil. Dengan aksesori telus yang sesuai dan butiran paip krom yang berkilat, sebarang reka bentuk akan diperkayakan.

Jika di dalam bilik anda selain paip dan produk dimensi, dalam bentuk fon untuk bersantai, tidak ada lagi yang sesuai, lakukan kehormatannya. Ia mungkin bilik mandi dengan kaki keriting, tetapi versi dengan kekayaan "kehormatan" akan lebih sesuai, kerana mangkuk direka bentuk untuk menjadi perabot penting. Seramik, akrilik atau model putih yang lain sempurna melengkapkan sebarang arah gaya.Sebagai alternatif, ia dibenarkan membuat bilik mandi mengikut latar belakang umum, dengan reka bentuk yang serupa juga.

Mangkuk putih ditempatkan di atas ruang mewah sebuah bilik mewah bersamaan dengan warna perabot yang sama. Ruang kuning dan putih boleh dibuat dalam dua warna, dengan sokongan aksesori monokrom dan tekstil yang sama. Gaya ini elegan dan ditandakan dengan rasa yang sempurna dari pemiliknya.

Walaupun anda mempunyai pembaikan pintar di bilik mandi, kadang-kadang anda masih ingin membuat nota menarik dalam reka bentuk. Aksesori kuning, pilihan tekstil dan pelekat dinding akan membantu. Warna tirai, tuala, permaidani boleh diubah atas permintaan dan perintah jiwa. Satu set ciri-ciri mandi warna yang cerah, bantal di atas ottoman dan apa-apa sentuhan emas akan mempelbagaikan bilik mandi dengan hebat, dan akan mengalihkan perkara-perkara kecil dari perkara utama, yang diperlukan untuk dicapai. Dengan bantuan mereka, aksen yang berwarna-warni dan teraan segar dibuat.

Cetakan lucu

Kawasan swasta direka untuk berehat dan bersantai. Lengkapkan diri anda dengan bunga "purring", dan sediakan keselesaan maksimum dengan merancang mengikut rasa, bukan fesyen.